PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224932
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ostatnio obejrzałam film "Skazani na Shawshank" i tak mi sie wydaje ze troche w nim jest z PB... tylko jest troche nudniejszy i nie graja w nim tacy przstojni aktorzy... :) a co wy o tym myslicie??

ocenił(a) serial na 9
sweetblondi_04Ruda

http://www.filmweb.pl/topic/585305/Prison+Break-motywy+z+Skazani+na+Shawshank.ht ml Ten chyba najciekawszy . No no Blondi wzięła się za klasykę i założyła 1 sensowny temat :D
Może są tam podobieństwa ale filmy są bardzo różne i ja bym ich nie porównywał tylko dlatego że w obu jest motyw ucieczki .

Rodion_

Dzieki:) a tamte nie byly sensowne??? ani troche?? :):*

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

Prison Break jest wzorowany na "Ucieczce z Alcatraz" z Clintem Eastwoodem, jak sądzę. Z osławionym "Shawshank Redemption" ma niewiele wspólnego.

Uzi

tego nie ogladalam... :P ale motyw przedzerania sie kanalani wentylacyjnymi widzialam jeszcze w "fuksie":P

ocenił(a) serial na 4
sweetblondi_04Ruda

10/10 ...........znowu

ocenił(a) serial na 8
shamar

Hmmmm... Troche dziwi mnie fakt, ze ktos pisze ze Skazani kopiuja z Prażona... Przeciez to chyba powinno isc na odwrot. Pomijam juz fakt, ze raczej malo rzeczy poza wyzej wymienionym tematem laczy te dwa tytuly...

ocenił(a) serial na 10
Golan

oooo Britney oglądneła skazanego na shawshank i sie jej nudny film wydawał ..ale o Ucieczce z Alcatraz zapomnij bo ci sie nie spodoba.

konrii_2

niw wiesz co mi sie podoba a co nie... i przestan w koncu sie ze mnie naigrywac... bo sam nie jestes o wiele madrzejszy...

ocenił(a) serial na 4
konrii_2

wlasnie, daj spokoj blondi... ona lubi jak sie duzo dzieje wiec "Shawshank..." moze byc dla niej nudny... :)

shamar

a mowisz to z ironia czy bez..... bo tak nie chce mi sie wierzyc ze stajesz w mojej obronie szczerze.....???

ocenił(a) serial na 4
sweetblondi_04Ruda

szczerze :)

shamar

To dosyc dziwne dla mnie dotad wszyscy mnie bronili na tym forum dla draki.... jestem Ci bardzo wdzieczna... bo nikt tutaj nie traktuje mnie powaznie:*:*:*

ocenił(a) serial na 4
sweetblondi_04Ruda

spoka loca , ktos musi byc pierwszy........... :)

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

Blondie jest szczera, konkretna dziewczyna. W dodatku nie wstydzi się swojego gustu (acz ocen już ździebko) - ma u mnie dużego plusa.

Ucieczki z Alcatraz nie polecam, bo od Skazanych na Shawshank jest słabszy, choć może więcej w nim akcji.
Jeśli chodzi o samo Alcatraz to jest trochę filmów z tym wątkiem - Twierdza, Zbieg z Alcatraz, Ptasznik z Alcatraz, etc.
Poza tym o samych ucieczkach z więzienia - Wielka ucieczka, Nieugięty Luke.

W gust Blondie powinien trafić serial - 24 godziny (mój ulubiony), podobnie jak w PB od groma akcji. Kurcze, tylko nie ma W.Millera, ale za to Elisha Cuthbert w roli maskotki.

ocenił(a) serial na 4
Uzi

"Blondie jest szczera, konkretna dziewczyna. W dodatku nie wstydzi się swojego gustu " racja...

"Ucieczki z Alcatraz nie polecam, bo od Skazanych na Shawshank jest słabszy," kwestia gustu

Dodalbym jeszcze "Papillon" z Mcqueenem i ten dramat z Jackie Chanem ktory caly dzial sie w wiezieniu (tytulu nie znam)

Wilka ucieczka nie byla o wiezieniu stricte ...

W.Miller - ten koles caly czas gra na jednej minie... i tyle
a co do Elishy polecam "Dziewczyne z sasiedztwa" nawet przyjemny fiimik :)

ocenił(a) serial na 3
shamar

Hehe, widziałem "Dziewczynę z sąsiedztwa", to jest w sumie poziom American Pie, nawet jeszcze bardziej naiwne, no ale Elisha wynagradza.:-)

Mi nie musisz tłumaczyć jak gra Miller, albo Purcell. Ważne, że obaj są "sweet", "cool" i "ciacho" - więcej Blondie nie czeba. Zresztą - podobnie tak jak Elisha (a ona jest całkiem niezła aktorka).

Ucieczkę z Alcatraz lubię, dwa razy widziałem, ale nie polecam jej blondie - i oto mi chodziło.

Uzi

dzieki ze mnie chlopaki nie potepiacie za moj gust... jak robia to wszyscy inni:*:*:*:*

A dziewczyna z sasiedztwa to bardzo przyjemny filmik:):):)

a 24 godziny tez mi sie podoba chociaz wole skazanego:) Uzi trafiles w moj gust:*

a jak mi tak odradzacie ta "Ucieczkę z Alcatraz" to nie bede sie do niczego zmuszac:)

ocenił(a) serial na 4
Golan

ciekawe dlaczego mnie to nie dziwi... :P

użytkownik usunięty
sweetblondi_04Ruda

Zapraszam na nowe forum serialowe, na ktorym mozna podyskutowac z ludzmi miedzy innymi o PB:) Jest tam tez baza seriali polskich jak i zagranicznych

www.serialeforever.fora.pl