Ostatnio obejrzałam film "Skazani na Shawshank" i tak mi sie wydaje ze troche w nim jest z PB... tylko jest troche nudniejszy i nie graja w nim tacy przstojni aktorzy... :) a co wy o tym myslicie??
http://www.filmweb.pl/topic/585305/Prison+Break-motywy+z+Skazani+na+Shawshank.ht ml Ten chyba najciekawszy . No no Blondi wzięła się za klasykę i założyła 1 sensowny temat :D
Może są tam podobieństwa ale filmy są bardzo różne i ja bym ich nie porównywał tylko dlatego że w obu jest motyw ucieczki .
Prison Break jest wzorowany na "Ucieczce z Alcatraz" z Clintem Eastwoodem, jak sądzę. Z osławionym "Shawshank Redemption" ma niewiele wspólnego.
tego nie ogladalam... :P ale motyw przedzerania sie kanalani wentylacyjnymi widzialam jeszcze w "fuksie":P
Hmmmm... Troche dziwi mnie fakt, ze ktos pisze ze Skazani kopiuja z Prażona... Przeciez to chyba powinno isc na odwrot. Pomijam juz fakt, ze raczej malo rzeczy poza wyzej wymienionym tematem laczy te dwa tytuly...
oooo Britney oglądneła skazanego na shawshank i sie jej nudny film wydawał ..ale o Ucieczce z Alcatraz zapomnij bo ci sie nie spodoba.
niw wiesz co mi sie podoba a co nie... i przestan w koncu sie ze mnie naigrywac... bo sam nie jestes o wiele madrzejszy...
wlasnie, daj spokoj blondi... ona lubi jak sie duzo dzieje wiec "Shawshank..." moze byc dla niej nudny... :)
a mowisz to z ironia czy bez..... bo tak nie chce mi sie wierzyc ze stajesz w mojej obronie szczerze.....???
To dosyc dziwne dla mnie dotad wszyscy mnie bronili na tym forum dla draki.... jestem Ci bardzo wdzieczna... bo nikt tutaj nie traktuje mnie powaznie:*:*:*
Blondie jest szczera, konkretna dziewczyna. W dodatku nie wstydzi się swojego gustu (acz ocen już ździebko) - ma u mnie dużego plusa.
Ucieczki z Alcatraz nie polecam, bo od Skazanych na Shawshank jest słabszy, choć może więcej w nim akcji.
Jeśli chodzi o samo Alcatraz to jest trochę filmów z tym wątkiem - Twierdza, Zbieg z Alcatraz, Ptasznik z Alcatraz, etc.
Poza tym o samych ucieczkach z więzienia - Wielka ucieczka, Nieugięty Luke.
W gust Blondie powinien trafić serial - 24 godziny (mój ulubiony), podobnie jak w PB od groma akcji. Kurcze, tylko nie ma W.Millera, ale za to Elisha Cuthbert w roli maskotki.
"Blondie jest szczera, konkretna dziewczyna. W dodatku nie wstydzi się swojego gustu " racja...
"Ucieczki z Alcatraz nie polecam, bo od Skazanych na Shawshank jest słabszy," kwestia gustu
Dodalbym jeszcze "Papillon" z Mcqueenem i ten dramat z Jackie Chanem ktory caly dzial sie w wiezieniu (tytulu nie znam)
Wilka ucieczka nie byla o wiezieniu stricte ...
W.Miller - ten koles caly czas gra na jednej minie... i tyle
a co do Elishy polecam "Dziewczyne z sasiedztwa" nawet przyjemny fiimik :)
Hehe, widziałem "Dziewczynę z sąsiedztwa", to jest w sumie poziom American Pie, nawet jeszcze bardziej naiwne, no ale Elisha wynagradza.:-)
Mi nie musisz tłumaczyć jak gra Miller, albo Purcell. Ważne, że obaj są "sweet", "cool" i "ciacho" - więcej Blondie nie czeba. Zresztą - podobnie tak jak Elisha (a ona jest całkiem niezła aktorka).
Ucieczkę z Alcatraz lubię, dwa razy widziałem, ale nie polecam jej blondie - i oto mi chodziło.
dzieki ze mnie chlopaki nie potepiacie za moj gust... jak robia to wszyscy inni:*:*:*:*
A dziewczyna z sasiedztwa to bardzo przyjemny filmik:):):)
a 24 godziny tez mi sie podoba chociaz wole skazanego:) Uzi trafiles w moj gust:*
a jak mi tak odradzacie ta "Ucieczkę z Alcatraz" to nie bede sie do niczego zmuszac:)