Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 40 tys. ocen
7,9 10 1 39510
8,7 3 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

3x03 Man of Honor

ocenił(a) serial na 10

http://www.spoilertv.com/2013/02/spartacus-episode-303-men-of-honor.html

Norven

Oj dobrze prawisz - zreszta pierwsza ich rozmowa i Naevia juz stawiala sie Crixusowi ;)

"Kore hmmm - kobieta takiej urody w połączeniu z żywiołowością Saxy ....i piersiami Sury .... ^^ marzenie każdego mężczyzny " - to zes odpalil Frankensteina ;)

Co do Attiusa... narazie moj nr 1 na liscie spieprzonych rzeczy w 3 sezonie ! ;) Przeciez ten gosciu powinien chlac wino - leb w leb i ramie w ramie - juz w Gods of the Arena z Gannicusem ;p

wyobrazacie sobie plakat promujacy 3 sezon. Spartacus z dwoma mieczami na srodku - po bokach kolejno Crixus z tarcza i mieczem - Gannicus rowniez z mieczem oraz flaszka wina. Gdzies tam dalej z boku Neavia z mlotkiem ? Obiecuje, ze jak bede mial chwile wolnego to zrobie taki fotomontaz ;)

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

o qwa!
dorzuć Agrona z kaktusem i mamy plakat naszego zjazdu :D

Kasiek_haz

Tybek z fotoszopowaną głową Kraśki też powinien gdzieś się tam znaleźć no i Julek z laserami.
(Dziś w Wiadomościach występował Kraśko i czułam się dziwnie. Wszystko przez was!)

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

to samo! jak go zobaczyłam zaczęłam nerwowo chichotać :)

kaishaku27

"Kore hmmm - kobieta takiej urody w połączeniu z żywiołowością Saxy ....i piersiami Sury .... ^^ marzenie każdego mężczyzny " - to zes odpalil Frankensteina ;)" Przy pijam do ciebie bracie - twoje zdrowie dziś wychynę i zapalę zaraz fajkę pokoju ;)

Dokładnie tak ! Chociaż zaraz czy Ganicus czasem nie wspominał że poznał go po wyzwoleniu podczas swoich wędrówek ;) ?

A zrób zrób ;) chętnie obaczę ;]

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

Ja również z chęcią zobaczę fotomontaż ;) Niestety muszę stwierdzić, że jestem w tyle w tym wyścigu. Nie oglądałam 3 odcinka i nie jestem w temacie, ale pijany Gannicus walczący z nieplątającymi się nogami - to chyba warto obejrzeć ;)

aneant89

No jestes w koncu. Gdzies ty sie podziewala ? Nadrabiac zaleglosci, w tej chwili ! ;) Albo czekaj, zaspoileruje Ci zaraz wszystko i nie bedziesz musiala juz ogladac ;)

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

Trochę się zagapiłam , sorri ;) Możesz zaspojlerować ale i tak dziś pewnie obejrzę new ep. Ależ dziękuję Ci za tak wspaniałomyślną, nie do odrzucenia ofertę pomocy ;)

aneant89

Jak zwykle do twoich uslug ;) Ale proponuje new epka obejrzec za jakies pol tygodnia bo z nudow umrzesz ;) I pamietaj przy ogladaniu 3 odc. zwroc uwage na ten mlotek ! ;)

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

ok postaram się nie przegapić ;)

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Wiem, że to co ja napisze nic nie wniesie do tematu, ale ... Naevia, ty dz%#@. Nienawidzę cię . Mam nadzieje, że szybko umrzesz . Rozumiem. To co ją spotkało, ale i tak cię nienawidzę i umrzyj(czy, ja to dobrze napisałem?) jak najszybciej ...

ocenił(a) serial na 10
theobiwan585

Jeszcze jedno... odcinek zajebisty.

theobiwan585

Nawet bardzo zaj..ebisty, rzymianie dostali wpie..rdol, i to jeszcze od piratów! (kocham piratów:P) Ciekawe bo ten wódz piratów miał zamiar zdradzić a teraz wyszło na to że jeszcze pomoże. Naevia ta to mnie wkur..wia -,- jeszcze poprzednia aktorka była spoko a ta drze morde jak niedobity kot z ostatnim 9 życiem :P i jeszcze zabiła Atiusza (czy jak mu tam) "Skrzywdzili mnie bla bla bla.... rzymianie... bla bla (płacz) ..." Toż to ***** jest nie do zniesienia.

Filips19

No właśnie, czy wszyscy są przekonani, że piraci jednak wpłyną do portu, żeby zaopatrzyć Spartakusa i jego ludzi? Bo ja nie jestem tego taki pewny,wspólna walka wspólną walką, ale coś czuje, że na początku kolejnego odcinka przywódca piratów uzna, że już wyrównał rachunki ratując Spartakusowi życie w walce i popłynie sobie w siną dal.

edit: zerknąłem właśnie na trailer całej serii i w scenie finałowej bitwy widać za plecami Spartakusa tego czarnoskórego homopirata, także może i się mylę.

ocenił(a) serial na 9
Karatakus

Możliwe spoilery

Na piratów przyjdzie pora pod koniec sezonu, gdy Trak ze swą bandą będzie chciał się ewakuować do Sycylii, licząc na ich transport ;) póki co więc, raczej nie podpadną, przeciwnie, jakoś zaufanie w obozie będą raczej mieli, jeśli i potem król Spartakus postanowi robić z nimi interesy, od których zależeć będzie w istocie jego przetrwanie.

Bartes123_2

Czy tylko ja mam tak, że co oglądam odcinek - to zaczynam dostawać delirki i mantrować: "Nie zginą, nie zginą, jeszcze nie teraz...!" :P

Naevia to jakieś złooooo wcielone :P Mam wrażenie, że w każdym sezonie totalnie zmieniają jej osobowość, ale teraz to już przegięli. Coś tak czuję, że odwali jeszcze z jedną/dwie podobne akcje i nakopią jej do dupy - sprawiedliwość musi być. I na pewno nie może mieć chwalebnej śmierci, bo JA tego nie przeżyję...xD Miała swoje 5 minut przy wysłaniu Ashura (...smuteczek) na tamten świat - to niech teraz ginie. Siekiera w głowę byłaby odpowiednia - coś podobnego spotkało już ostatnia duperę Spartiego, więc jestem dobrej myśli i wierzę w scenarzystów xP Poza tym Kriksos może by się wreszcie ogarnął.... :/

Piraci Roooxxxxxxx :D :D :D

Gannicus - wymiata :D Najbardziej epicka postać w serialu :) Ktoś już wyżej pisał, że to nie tylko pijus i bzykacz, ale ogarnięty gość, który jak przyrabie cytatem to mędrcy się chowają, hehe - podpisuje się pod tym rękami i nogami :) Chłopak się zemścił, skończył z hejtowaniem świata, jest trochę skrzywiony... Ale młoda niewolnica go uleczy - jak dali spowolnienie na tą akcję w której Gannicus zabija jej pana , to już wiedziałam ż będzie love story i biedny Gannicus xD A dlatego biedny, bo może przze ta babę zginąć :P Tzn oby nie... Bo mimo, że to nie będzie filmowe i woooahh - to bardzo chce żeby przeżył :P

Sprawa Cezara i zabicia gostka, który przyniósł rzekome informacje :) Moim zdaniem to Julek go ciachnął, nie tylko dlatego, że chciał wkurzyć młodego Krasusa (chociaz oczywiście chciał :D ) - ale głównym powodem było to, że typek wzbudziłby panikę w obozie... Już mina młodego Tyberiusza była dość niewyraźna jak słyszał, że "Spartacus to posłaniec Smierci" i przenika mury :P Przecież jak takiego "żołnierza" puścić do obozu, to pól armii srałoby pod siebie ze strachu... Oni tam byli strasznie przesądni, ci rzymianie wierzący w swoich bogów... A Sparti ze swoimi wyczynami był juz legendą i tak wielkim zagrożeniem, że sam wielki RZYM postanowił zająć się "kwestią niewolników" :)

ocenił(a) serial na 10
f4ntaghiro

To nie był żołnierz tylko ochroniarz edyla. Takie bezużyteczne gówno za pieniądze...

Bartes123_2

@ Bartes123_2 >> ....tak :) Dlatego żołnierza wzięłam w cudzysłów.
Chociaż, swoją drogą, jakoś nie widzę tutaj żeby żołnierze wykazywali się specjalnie większymi psycho-fizycznymi umiejkami niż reszta tego mieszczańskiego romskiego tałatajstwa. Jak na razie to wszystko to jest tylko mięsem do szarpania przez Spartiego i jego "zwierzęta" :D Kto to widział, żeby taktycznie bardzo dobrzy rzymianie (jakoś to swoje imperium zbudowali, przecież) - rozbiegali się na widok szarżujących gladiatorów... Ok, za pierwszym czy rugim razem mogło to robić wrażenie... Ale potem? :P Od czegoś ten swój czworobok przecież mieli :)
Nie zmienia to faktu, że wściekle kibicuje buntownikom i wierzę w przeżycie Gannicusa :D

@ emo_waitress >> ...właśnie, Tybek był przejęty, i wydaje mi się, że dlatego powiedział te słowa >> Spartacus to tylko człowiek<< żebyśmy lepiej widzieli różnice w postrzeganiu buntu niewolników przez zwykłych rzymian i tych u władzy.
"w 1 odcinku widzimy, jak samotny Sparty szarżuje na Rzymian, którzy zamiast cieszyć się z przewagi, robią w majtki ze strachu widząc demonicznego Bringera of Shit and Piss" - hahah, dokładnie tak jak mówisz :D

p.s.
nie mogę doczekać się kolejnego odcinka^^'

f4ntaghiro

Twoja interpretacja powodów zabicia tego żołnierza jest bardzo ciekawa. Z tym że Tybek nie wyglądał na przerażonego, bardziej na przejętego. Sam powiedział, że Spartakus jest tylko człowiekiem. Natomiast wpływ słów tego gościa na przeciętnego trepa mógłby być zabójczy, w 1 odcinku widzimy, jak samotny Sparty szarżuje na Rzymian, którzy zamiast cieszyć się z przewagi, robią w majtki ze strachu widząc demonicznego Bringera of Shit and Piss :)

ocenił(a) serial na 7
Bartes123_2

Niezły odcinek z gejowskimi harcami i sztucznym futerkiem Sybil na czele :)

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

DeKnight o odcinku 3
głównie o Naevii i piratach
http://www.youtube.com/watch?v=P8nzcwZ1rGQ

Kasiek_haz

No ale czemu nikt z was nie napisze jaką żenadą był efekt komputerowy pokazujący rozłupanie czaszki tego wojaka przez Julka. Nie wiem jaki zj...b to robił, chociaż pewnie wiem, wystarczy śledzić listę płac. Nie wiem, na Amidze to robili czy jaki ch..j? Nie dość, że ten miecz wchodzi w czaszkę jak masło, nie dość że wygląda to obleśnie w sensie niesłychanie taniego efektu, to przy wyciąganiu klinga nie stawia kompletnie żadnego oporu, Wyciąga ten miecz jak z jakieś wody. Pełna żenada.

Kasiek_haz

Czy dobrze go zrozumiałam, ze piraci będą przez 4 odcinki?

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Chyba powiedział że przez kilka epizodów. Przypuszczam, że aż do "wydymania" Spartacusa, który będzie chciał z nimi nawiać. Pytanie tylko czy okaże się to niesławną zdradą piratów z sycylii, czy też może nieszczęśliwym splotem zdarzeń, które rozdzieli dwóch przyjaciół...

Bartes123_2

"But insted of making that just 1 episode we wanted to play a 4 episode arch with these pirates"
Ja miałam podejrzenie, że piraci zdradzą Spartakusa w momencie ataku Krassusa na miasto - po prostu zwiją i nie pomogą rebeliantom. Ale teraz to już sama nie wiem :)

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Coś tam gadał o tym, że zobaczymy w którym kierunku się ta relacja rozwinie...
Wiesz, nie bardzo mi się wydaje żeby tak szybko Krassus zdobył miasto.
Z drugiej strony jednak, to przecież będzie 4 epizod już, a jest tylko 10... Większość padnie w 10, ok, ale przecież ktoś tam gdzieś po drodze musi się odłączyć i polec.
Czyżby DeKnight szykował nam 8 odcinków srania w banie i seksu w każdej postaci, i dwa odcinki rzezi? Pewnie dałoby się to załatwić w ten sposób...

Bartes123_2

Chyba się źle zrozumieliśmy :) DeKnight mówi, że odcinków z piratami będzie 4, nie że na 4 epizodzie - czyli następnym - zakończy się ich obecność w serialu.
Czyli że do 6 odcinka jeszcze będą się pojawiać - co gdyby moje podejrzenia się sprawdziły - oznacza z półtora, dwa odcinki obecności Julka wśród rebeliantów :(

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Chodziło mi o to, co napisałaś - miałaś podejrzenie, że piraci zdradzą Spartacusa w momencie ataku, ale teraz to już nie wiesz sama - no to napisałem, że wątpię aby Krassus zdobył miasto tak szybko - pewnie zejdzie na to ze dwa odcinki.
Z drugiej znowu strony, jak napisałem, zostało tylko 7 odcinków, więc ten 4 epizod byłby naprawdę dobrym punktem na zdobycie miasta i zmuszenie powstańców do ucieczki w Alpy.
Tymczasem jednak najwyraźniej potwierdza się teoria, z kiblowaniem w mieście przez kilka odcinków, i dwa ostatnie odcinki z rozmachem...

Bartes123_2

No właśnie, obejrzałam ostatnio trailery i zaczynam gubić się w domysłach. Tak naprawdę jest mało czasu na pokazanie wszystkiego z historycznego punktu widzenia, a nawet nie wspominam o bohaterach, z których każdy ma swoją historię i piękną śmierć do "przeżycia" :D

Dlatego wydaje mi się, że DeKnight podejdzie luźno do historii i zdrada piratów odbędzie się jeszcze w tym mieście, nie jak realu. Potem pewnie po zdobyciu miasta przez Krassusa zwieją w kierunku Alp, gdzie jak widzimy zasypie ich jak tiry na Słowacji. Zawrócą, żeby natknąć się na Krassusa i battle royale :) Reżyser zrobi pewnie tak, że nie odzwierciedli dokładnie historii, tylko jej ducha.

To są tylko takie gdybania, ale kurcze, zostało tylko 7 odcinków żeby wszystko ładnie spakować i dostarczyć dla widzów :)

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

jeśli wierzyć temu, że sceny z filmików są z odcinków 1-5 a DeKnight powiedział, że w 5 odcinku jest jakaś duża bitwa, to wśród powstańców będzie Kastus w pierwszym rzędzie. Inna sprawa, że nie widać tam, ani Ganiego ani Kriksusa. I tutaj przychodzi na myśl scen,a jak Gani jedzie z odsieczą na koniu. Może po prostu jeden oddział powstańców przyczai się i zaatakuje z lewej/prawej flanki.

Kasiek_haz

No i tak właśnie jest z trailerami, można je interpretować i analizować i popaść w szaleństwo :D

Nie ma Kriksosa i Gannikusa - a wcześniej jest pokazane, jak Sparty bierze się za łby z Kriksosem (w towarzystwie Julka!) jeszcze w mieście. Więc istnieje prawdopodobieństwo, że Kriksos odejdzie z miasta jeszcze przed atakiem Krassusa - bo głównie są pokazani Germanie w trakcie obrony.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

W dodatku oni te trailery bezczelnie i złosliwie montują - jak na przykład z tą sceną, gdy Spartacus daje komuś z bańki, a w następnej scenie Krassus jakby z bańki oberwał - myślisz "o co kurde chodzi" a tymczasem monterzy mają zwałę z każdego fana... :(

Bartes123_2

LOL wiem, o którą scenę ci chodzi!
Np. specjalnie starałam się rozszyfrować co się będzie działo z Kriksosem i kiedy odejdzie. W trailerze Rebels jest w uj scen z nim jak kogoś siecze, obija i do tego wadzi ze Spartym i nie można z tego ustawić sensownej linii czasowej, bo KTOŚ tak poprzestawiał i zmontował sceny :<

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Leją się w zimie, przy namiotach obaj!!!

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

https://www.youtube.com/watch?v=LW4wpgxW6nk
tutaj widać, że jak nadejdzie zima, to już nie będą w mieście, ok. 0.38

Kasiek_haz

Tak, wtedy już są pod namiotami.
Akurat w tutaj dobrze widać Kriksosa, Naevię, Saxę i Agrona. No i teraz nie wiadomo, czy Kriksos odejdzie po zimie, czy może wcześniej, jak byli jeszcze w mieście i po ucieczce rebeliantów znowu połączył z nimi siły?

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

tyle pytań! a oni nam każą czekać dwa tygodnie!!

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

http://www.youtube.com/watch?v=Rb7dajG0mLE
My tu gadu gadu, a tymczasem 0:50 - Kraśko zimą w pełnej zbroi zarzyna jakiegoś rebelianta. Za chwilę widać Ganniego. W tle namioty. To nie są namioty rebeliantów - to ładnie wycyckane, ustawione bok w bok, namioty Rzymskich żołnierzy. Takie same jak w Gladiatorze... To nie Rzymianie naklepią rebeliantów pod Alpami - to rebelianci zrobią akcję w rzymskim obozie (ale dlaczego mieliby robić taki ruch?)

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Aczkolwiek
0:38 - Powstańcy siedzą przy ogniu zimą, a w tle namioty...

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

1:55 - piraci wyładowują towar w porcie :)

ocenił(a) serial na 8
Bartes123_2

No to lecimy. Krassus wysyła żołnierzy, w tym Cezara, do miasta powstańców. Wie przecież, że są w Lacjum. W między czasie decymacji oddziałów Tybcia, gdzie małemu nic nie grozi, natomiast zostaje zabity ten jego przydupas. (w filmiku The Romas widać Tybcia patrzącego w niebo, wyraźnie roztrzęsionego, być może właśnie po śmierci kolegiczy kim oni tam dla siebie są. Wątpię, ze Marek wie, jeśli są "bliżej".) W tym czasie Cezar dostaje się do miasta. Tam Sparty konfrontuje się z Kriksusem w sprawie "igrzysk". Kriksus i Naevia są już mocno anty-rzymscy, nie podoba im się puszczanie wolno Laetii. Poza tym, w trailerze 4 odcinka widać, że Naevia już podejrzewa, że wśród nowych rekrutów są Rzymianie. Cezar odstawia pokazówkę, kto wie, że nawet wklepie jednemu z generałów, który będzie sprawdzał nowych. To spowoduje, że od razu znajdzie się blisko managementu (jak to emo ładnie ujęła). Sparty i Kriksus cock fight przez cały odcinek w sprawie dobrzy/źli Rzymianie. I piorą się po ryjach. W trailerze też widać, że miasto jest atakowane przez Rzymian. Odcinek kończy się wejście Mareczka i pojmaniem niektórych powstańców. reszta spierdziela gdzie może. W 5 odcinku Rzymianie mają imprezę (Cezar pokazowo walczy z np. Donarem) i misja ratunkowa, Sparty wysyła ekipę under cover, by odbić powstańców (tu możliwe krzyżowanko Agrona i uratowanie go, temu później stoi w bandażach, kiedy to przychodzi do dużego starcia ze stacjonującymi wojskami Krassusa). Tylko gdzie tu piratów upchnąć, to nie wiem.

Kasiek_haz

Wow jestem pod wrazeniem ;) Co do piratow, zapamietajmy jedna wazna rzecz "Nie ostrzegalem was o moim pierd*lonym zasiegu ?? ;) " jesli byloby tak jak mowisz Kasiek - ze Spartacus bedzie chcial przeprowadzic akcje ratunkowa, a piraci nadal beda obecni ( jak mowil DeKnight ) to uzyja moze tej samej broni do rozbicia murow - jakiej uzyli piraci w walce z rzymianami ?

Co do rozlamu Crixusa... tajemnicza sprawa, na tym polu moze zdarzyc sie wiele rzeczy. Pytanie - o czym mowi Crixus od 15 sekundy ?

http://www.youtube.com/watch?v=ptX_pjz5s2k

Rzecz dzieje sie w namocie, wiec to juz jest ten moment gdy rzymianie przegonili ich z Lacjum. Wtedy tez prawdopodobnie jest zima i jak widywalismy na trailerach, to wtedy Sparti z Crixusem lali sie po mordeczkach.

Bartes naprawde szacuneczek za takie wnikliwe oko ;) Ja bym w zyciu tych szczegolow nie zauwazyl.

ocenił(a) serial na 10
kaishaku27

Hahaha, bo ja mam jobla z tymi trailerami :)
Za czasów zemsty, był jeden świetnie zrobiony - cały trailer w slo-mo i zamiast 1:30 miał ponad 4 minuty. Tam to dopiero można było spekulować i spoilerować :)

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

Co do Crixusa z traileru to wydaje mi się, że jest to "Pokazaliśmy Rzymianom, że trzęsąca się ręka może zamienić się w pięść".

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Nie ma Cezara jak Sparti leje Kriksosa zimą. Cezar będzie tylko w mieście i to on wpuści Rzymian drugą bramą.
A będzie się musiał sprawdzić, temu, bo przylezie zapewne z kilkoma kumplami z woja w przebraniu, żeby się dołączyć. Spartacus każe im udowodnić lojalność i walczyć między sobą - zabije pewnie jednego albo dwóch żołnierzy i rebelianci kupią ten jego porąbany pomysł, bo sami mają we łbach więcej słomy, niż porządnie wypchana stodoła... W między czasie Spartacus zacznie się żreć z Kriksosem, o tę jego palmę na rzymian. Piraci wyładują towar i zlekka sobie wszyscy poimprezują. A jak za dwa odcinki pojawi się Krassus, to piraci z początku pomogą, a potem się zawiną. I teraz zależy - jak DeKnight lubi piratów, to okaże się że mogli zabrać Spartacusa samego, ale ten nie chciał zostawić powstańców na pastwę Rzymian i zrezygnował z rejsu, albo nie lubi piratów i Ci w obliczu klęski spierniczą w takim tempie, że zapomną o Kaktusie.

...

Oczywiście jak znam życie, to żadne z nas nie będzie nawet o metr w pobliżu tego jak będzie wyglądała rzeczywiście cała akcja dwóch następnych odcinków. Ale fajnie jest sobie pogdybać.

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Z drugiej strony, po obejrzeniu promo 4 odcinka - do miasta zaczynają ściągać ludziska z okolic. Chcą się przyłączyć. W tym czasie Krassus, aby ukarać Kraśkę, wysyła jego kumpla geja oraz niedobitki wojska Kraśki, pod dowództwem Cezara na przeprowadzenie zwiadu bojem. Atakują miasto, chcąc wleźć przez pchających się okolicznych niewolników. Atak zostaje odparty, również przy pomocy Cezara, który w przebraniu niewolnika leje Kraśkowych skazańców. Spowstańcy to widzą i są bardzo happy, że taki fajny a jurny młodzieniec kroi Rzymian jak marzenie. I przyjmują go do siebie, a w ramach rozrywki, pozwalają postać i popatrzeć, jak Gannicus pokazowo pierze dupę innym pastuchom.

Albo jedno albo drugie. Pewne jest jedno - dołączenie Cezara i jego "zdrada" na powstańcach to kwestia 4 odcinka. Potem już się ogoli i zacznie się łubudubu...

Bartes123_2

Ciekawa hipoteza ;) Ale mysle, ze predzej skazancy ulegna decymacji, niz Crassus wysle ich do Lacjum. Zwroc uwage na promo nowego odcinka. Jak wyrywa sie ten skazaniec i krzyczy ;) Zapewne dowiedzial sie, ze zaraz zostanie spalowany przez swoich kolegow z legionu :) Fakt - pobyt Cezara jako rebelianta bedzie trwal raczej jeden odcinek, poniewaz gdy rzymianie przejma miasto i robia igrzyska to juz Julek jest zgolony jak kolano ;)
Ciekawe, bo wedlug mnie hipoteza, ze Julek ze swoja grupka przebierancow wejda do miasta i po prostu otworza brame - jest za prosta jak na DeKnight'a. Poogladam jeszcze raz trailery i jak wylapie cos sensownego to napisze :)

kaishaku27

Ogladam to promo 4 odc przy lekkim spowolnieniu i wedlug mnie tego goscia co lapia rzymianie do decymacji, to nie jest przydupas Tybka tylko zupelnie inna osoba ;p

ocenił(a) serial na 10
kaishaku27

Ja myślałem że to młodego Kraśkę odciągają, a ten rozpacza, bo kumpel idzie na wojenkę...

Bartes123_2

Haha a ja myslalem, ze odciagaja tego przydupasa ;) Te trailery maja za malo FPSow, ale jestem niemal pewien, ze to jakas przypadkowa drugoplanowa postac i tyle ;)

Pytanie, o co poszlo Crixusowi i Spartiemu, ze ten pierwszy tak sie zaczal rzucac w jego namiocie ? A pozniej skrzyzowali sie mieczami ? No i Cezar w tym momencie stal za nimi ;) Sam juz nie wiem, jakby akcja dziala sie w 4 odc w Lacjum to to nie bylby namiot tylko willa przeciez...