Temat założony dla fanów tej pary abyśmy mogli o Niej podyskutować bez tak zwanych "hejterów"
A propos little ashes, znalazłam przez przypadek na yt filmik gdzie pattison z tym drugim aktorem pływali w morzu a potem na podłodze się tarmosili. Myślałam, że się posikam ze śmiechu :D Za to moja przyjaciółka była zniesmaczona faktem, że on w ogóle miał gejowskie sceny.
Daj spokój wybór tego warzywa był błędem. Nie dość że grał osobę ze skłonnościami homoseksualnymi to grał mojego ulubionego artystę Daliego i zawalił na całego. Sztywny, bez wyrazu. A pocałunki z Lorcą po prostu tragedia, już nie wspomnę o tej niby scenie sexu lub masturbacji.
Ze wszystkich filmów, gdzie faceci hetero musieli zagrać gejów, najbardziej naturalni wydali mi się Jake i Heath w Brokeback i właśnie Dan i Pana. To jest coś takiego, takie uczucie, że jak ich oglądam, to zaczynam myśleć, ulala coś jest na rzeczy :) A nie wychwytuję tego wrażenia, że generalnie to chcieliby być gdzie indziej ;)
Brokeback jak dawno tego nie oglądałam. Śmierć Enisa mną wstrząsnęła. Masz racje oni też świetnie grali. Gdzieś czytałam że Heath'a pocałowała siostra Jake a on po zakończeniu pocałunku powiedział "twój brat lepiej całuje" więc chyba nie było tak źle pocałować innego mężczyznę.
Oglądałaś Salę Samobójców tam też jest pocałunek między mężczyznami wyjątkowo realistyczny :) o i jeszcze scena z jednego z moich ulubionych filmów http://www.youtube.com/watch?v=P2XJ9RHLdLs
Ja się tu wpierniczę za pozwoleniem proszę ja was z moim własnym linkiem:
http://www.filmweb.pl/film/Plan+B-2009-581259
Może nie jestem genderowym znawcą, ale filmy z klimatem doceniam i polecam. Film kręcony jest techniką podobną do last days 2005 albo słonia. Czasami daje wrażenie, że oglądasz tylko zdjęcia i obrazy. Dla cierpliwych osób.
Oczywiście jest o miłości dwóch facetów. Mój absolutny faworyt w tym temacie.
I do rzeczy. Pocałunek - musiałabym sobie go odświeżyć, ale na tamtym etapie miało się wrażenie, że postaci zbliżyły się do siebie na tyle, że nie musiało go być w ogóle.
Oglądałam :) I bardzo mi się podobał a last days jest w czołówce moich ulubionych filmów a także Shelter :)
Widziałam kawałek tego filmu na yt i nawet fajny się wydał. Oczywiści nigdzie go nie ma z polskimi napisami :C
http://www.filmweb.pl/film/Noce+s%C4%85+zbyt+kr%C3%B3tkie-2002-126835 Jak dla mnie bardzo dobry film, widziałeś/aś może?
Chyba widziałam gdzieś nawet w telewizorze :) Nie całe, ale z pewnością była to większa część całości. To zdaje się było o gościu, który cierpiał na ciekawą odmianę masochizmu.
Jednego z aktorów chyba widziałam wcześniej w innym filmie, ale jest produkcji kiepskiej; zrealizowany na podstawie sztuki teatralnej. Historia wszak ciekawa. Taka trochę bajka i chyba skierowana bardziej do rzeczywistej publiczności gejowskiej. Znalazłam. Wolves of Kromer.
Moja przyjaciółka, która nie lubi takich wstawek, zachwalała ten pocałunek w sali samobójców, więc faktycznie musiał być dobry :) A pocałunek z filmiku też ładny.Ostatnio mam manie wyszukiwania całujących się par.
Hetero czy homoseksualnych :D W SS była świetna scena :D wystarczy wejść na yt i wpisać nazwę filmu.
Nom, a książeczki? (- No to pojechała ... - Nie wiesz, że to FILMweb, kobieto? - Nerd ; Ja: O mój bosz, jak nie wiecie o czym mowa to mnie zignorujcie ...) Chętnie bym poczytała coś czegom nie czytała jeszcze w temacie ...
Co do Shelter to jestem niemal pewna, że jeszcze na to nie trafiłam, a z tego co widzę to znana rzecz jest.
O kurde! A to nie biblioteka? Pomyliłam drzwi.
Ale serio - jak coś macie ciekawego, to czekam cierpliwie.
Dobra książka jest jak dobry film.
O właśnie. Dziękuję. Tegom nie znała. Zbyt długo odkładałam w czasie przygodę z panem Wildem. Ja ze swojej strony polecam 'Dziennik złodzieja' Jeana Geneta.
Oscar Wilde jest moim ulubionym autorem :) Znałam jeszcze pewną serię książek o homoseksualnym związku dwóch marynarzy , akcja działa się gdzieś na przełomie XVII/XVIII wieku ale gdzieś mi wyleciał tytuł z głowy..a naprawdę była warta przeczytania.
Z książek gejowskich to ja już dawno olałam tradycyjne metody czytania, zarejestrowałam się na paypal i kupuję ebooki z zagranicy :)
Nawiasem mówiąc, jak można w dzisiejszych czasach kupować książki, które kosztują 39,90 wzwyż, nosz kuźwa toż to złodziejstwo!
Książki z tymi wątkami? Ostatnio czytałam serie Nightrunners Lynn Flewelling i Ostatni Mag Heroldów Mercedes Lackey. Zwłaszcza w tym drugim jest dużo ;)
O! Jakoś mi umknęła Twoja odpowiedź. Sory. Za szybko wchodzę, potem za szybko wychodzę ...
Nightrunners czytałam kiedyś, ale jak niejaki Ilar zniknął z horyzontu straciłam zainteresowanie.
To drugie zaś to nie moja bajka jak widzę. Z fantasy to ja obecnie tylko rodzime podwórko śledzę, ale miło wiedzieć, że jest ktoś taki jak Mercedes Lackey. Dzięki.
Haha, spoczko ;) Nightrunners całkiem fajnie się czytało, chociaż akcja (jak na mój gust) za szybko leciała do przodu. Teraz zabrałam się za trzeci tom i zdecydowanie bardziej mi się podoba. No i w końcu SPOILER główni bohaterowie się ze sobą zeszli.
To drugie jest napisane, albo przetłumaczone bardzo dziwnie i gdyby nie te gejowskie wątki to pewnie rzuciłabym w cholerę. Fantasy z tego słabe, ale szybko się czyta choć język dość "ubogi" a polskie wydanie ma w ciul błędów. Generalnie, jak chcesz znaleźć jakąś książkę to polecam stronę http://lubimyczytac.pl/. Dzięki niej odkryłam kilka perełek.
Żaden spoiler. Ja doczytałam do połowy piątego tomu. Trzeci był nudny w uj (bardzo mi do gustu przypadła ta błyskotliwa fraza).
To raczej ja zaspoilerowałam z tym Ilarem.
Spoiler.
Ten tchórzliwy drań pojawia się dop. w t. czwartym.
Ooo, a mnie się właśnie trzeci tom podoba. Chyba wolę bardziej powolną akcję :) A spoilery mi nie straszne.
Haha, oczywiście że homo. Jedyna para hetero, jakiej pocałunek chciałabym zobaczyć na razie to Hawkeye i Czarna Wdowa z Avengersów :\
Homo są najlepsze :D http://www.youtube.com/watch?v=QugfPQs-eLs to jest moja ulubiona scena :) zła jakość ale nic lepszego nie znalazłam
Ja tak znalazłam Nagron :D
Masz tu zajebisty pocałunek - nie z filmu - https://www.youtube.com/watch?v=NZVzyL3aewQ&list=PL3C1BC979A9524B32
Javier Beltrán był świetny. I naprawdę podobny do Lorci. I też tylko dla niego wytrwałam do końca.
Ja też nie oglądam całości ale była tam para Ste (on słodziak z 2 dzieci) i Brendan (agresywny gangster)
Na szczęście są kompilacje na jutubie, nie musisz oglądać serialu :)
Tak samo Christian i Syed z Easteneders.
Historia jest dobra ale przydałoby się trochę namiętności tej parze ale to stara już historia. Najbardziej lubię Brian + Justin
Widziałam go w Borgiach, ale w tym filmie straszny słodziak z niego jest :D W ogóle, to zagrał tam najlepszą scenę gejowskiego seksu jaką widziałam od dłuższego czasu :) Wpisz na youtubie "J'ai tué ma mère sex scene" *^_^*
Ja go pierwszy raz ujrzałam w Uderzeniach gorąca :) Gdzie miał romans z 50 paro latką :) Był w tym filmie taki kochany :) Sceny sexu gejowskiego jak dla mnie najlepsze są w Queer as Folk tylko wersja US :)
Widziałam kilka scen z tego serialu i o mamo XD Zabieram się do obejrzenia i chyba dzisiaj w końcu zacznę. A to mój faworyt jeśli chodzi o TE sceny: http://www.youtube.com/watch?v=zXjChAxc7Ug Muzyka w tle genialna.
Ale akurat w Zabiłem swoją matkę, to go tam jak na lekarstwo. Borgiów zaczęłam przez niego oglądać, ale Micheletto, Alexander i Juan okazali się ciekawszymi postaciami. On chociaż wciąż sexi :)
Ja właśnie szukam jakiegoś dobrego serialu po Spartacusie. Z akcją i tajemnicą w tle, masz może jakieś propozycje?
z akcją i tajemnicą mówisz? to cholera wie
wymienię co sama oglądam, albo na co czekam: Borgiowie, daję szansę DaVinciemu, Family guy, Community, Supernatural, Breaking Bad, Wilfred, Detektyw Cloth (dwa odcinku z Johnem Hannah, humor z stylu Nagiej broni, ja szczałam ze śmiechu).
Detektyw Cloth - może zerknę na to,przyda mi się trochę śmiechu :) Borgowie oglądam, zabieram się za Vikingów ale brakuje czasu. Jeszcze czekam na pewien serial ale aż wstyd się przyznać że to oglądam :P