PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39379
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Temat założony dla fanów tej pary abyśmy mogli o Niej podyskutować bez tak zwanych "hejterów"

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Pewnie i tak zaraz zaczną się tu " wypowiadać" ci, których niby nie interesuje ten związek ;)

Sayuki78

zapewne ale może się uda..Zawsze narzekają że zaśmieca się temat Nagronem więc czemu nie osobny temat dla tej pary :)

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

No i ok :D Właśnie zabieram się za 10 odcinek, więc będzie o czym dyskutować.

ocenił(a) serial na 10
Sayuki78

a ja myślałem że on ma na imie Agron? ;>

ocenił(a) serial na 7
Jarek375

A może on ma na imię Przemek?

Sayuki78

I jak i jak :D??

paulina_183

Przynajmniej jeden temat bez hejtu, ciekawe jak długo się utrzyma w takim stanie..
Aż szok, ile się namnożyło nienawistnych tematów o tych "okropnych pedałach" po ostatnim odcinku :o
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Chyba pewnych ludzi szarpnęła gula, że akurat ONI przeżyli :P

emo_waitress

Mam nadzieję że długo. Chciałabym chodź jeden temat bez hejtu.
I jak DeKnight zrehabilitował się w twoich oczach??

paulina_183

NIE >.<
Tylko końcówka dała mi może jakąś nikłą nadzieję ;)

emo_waitress

Zamiast sceny bobra z Gannim mógł DeKnight coś innego dać ale odcinek bez gołej "dupy" to nie nie dobry odcinek :)

paulina_183

Miało być jedno "nie" :D

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Ale jaki ubaw jest z czytania ich wypocin. Ci hejtujący najgłośniej woleliby zobaczyć ich głowy nadziane na piki, bo w końcu pedały, a tu psikus. Takiego wała :D

Sayuki78

No ten kolo z dzieckiem, które ogląda Spartacusa jest niezły. Szkoda, że dziecko nie istnieje, no ale jest przynajmniej śmiesznie :D

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

No, a namnożyło się tyle durnych tematów, że głowa mała ;)

emo_waitress

W jego umyśle istnieje :P

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

To można pod chorobę psychiczną podpiąć.

Sayuki78

No tak ale wiesz prawda stara jak świat "wariata nie wolno drażnić"

Sayuki78

Odeszli razem w stronę zachodzącego słońca a hejeterzy się porzygali :)

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

hehe, lub ostatecznie - zapluli klawiatury w gescie ktory byl mieszanka ostatecznego zniesmaczenia i bezsilnosci.

High_draw

Teraz biedni zamiast cierpieć z powodu zakończenia serialu cierpią z powodu "pedałów" którzy przeżyli .

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

Prawie mi ich szkoda ;( Toż to trauma do końca życia będzie.

emo_waitress

cały ten temat to jeden wielki hejt na osoby uważające związki homoseksualne za niezdrowe delikatnie mówiąc, tolerancja jedynie dla tych którzy "zasługują" na tolerancje, słabe to. niedługo będą tutaj się pojawiać tematy mówiące o tym jak super jest pedofilia i inne podobne zjawiska, dokąd to ma prowadzić

ocenił(a) serial na 4
bulls2010

Eee tam, ja wolę się pośmiać. Temat w stylu "boję się dyskusji w internecie, więc stworzę temat, gdzie wszyscy będą się poklepywać". Co z tego, że to forum służy do dyskutowania, a oni sami, poprzez dyskryminowanie osób mających po prostu inne zdanie są właśnie tymi nietolerancyjnymi "hejterami" (cholera, jak ja tego słowa nienawidzę). Po prostu czyste f.uck logic :D

emo_waitress

ja się bardzo ucieszyłem, że ONI przeżyli i nie jestem gejem:)

Chunk

Czy twoja ikonka to ten słodki dzieciak z Goonies?

emo_waitress

tak:) to Chunk:) ten słodki mały grubasek co lubił zjeść;) Kumpel Slotha;) a mój avatar przedstawia kadr ze sceny jak stoi przed domem Walshów i żeby wejść Jadaczka każe mu zrobić "Truffle Shuffle" :) bodajże tańczącą galaretę hehehe znalazłem tez filmik do tego zdjęcia :)
http://www.youtube.com/watch?v=t5whaRkuipU

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Nie dość że pedały to jeszcze przeżyli

paulina_183

From the IGN interview with Steven DeKnight

“IGN: But as far as Agron and Nasir, you feel like that it’s best to not include them and the other rebels that survive?

DeKnight: I think so. I think that storyline has a nice ending to it. I think anything where we try to extend that would feel a little bit like gilding the lily. It’s such a great ending for them. I’ve been reading over the past week’s, a lot of “Nagron” fans have invented the phrase “goat farm,” so they just keep sending me messages like, “Goat farm! Goat farm!” They want those two to go off and start a goat farm. So, in my mind, they’re off on a goat farm living free. I think that’s the way it should be.”

emo_waitress

Goat farm :) Chodź tyle że DeKnight postanowił raz posłuchać fanów :)

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

A i tak zaraz będzie (właściwie to już jest), że to przez poprawność polityczną i tego typu brednie. W sumie zakończenie trochę takie bez wyrazu jak dla mnie, ale cóż.

Sayuki78

Bez wyrazu?Chodzi ci o Agrona i Nasira czy o całe zakończenie Spartacusa??

ocenił(a) serial na 7
paulina_183

I jedno i drugie :P Po prostu nie przepadam za takimi nadmiernie "pompatycznymi" zakończeniami, ale ja to ja i nie każdy musi się z tym zgadzać ;)

Sayuki78

Myślę że trochę przesadzili z śmiercią Spartacusa ale zakończenie Nagrona nie jest złe, może nie najlepsze ale ok. Podobało mi się strasznie gdy Castus powiedział "chciałbym być tobą 1 dzień" do agrona

paulina_183

I ja tak myślałam, ale obejrzałam tą scenę kilkakrotnie i on się wtedy paczy na Nasira..

emo_waitress

Chyba że mówi do Agrona, ale nie może odwrócić wzroku od Nasira, awwwww :)

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

W ogóle to odniosłam wrażenie, że postać kastusa została mocno niewykorzystana :/

Sayuki78

Masz rację, został sprowadzony do roli moczymordy, męskiej dziwki i tego upierdliwego faceta, który nie rozumie słowa nie.

Pocieszające dla niego jest tylko to, że znalazł się w zacnym gronie innych postaci, jak Kriksos, Naevia, Agron, których dotychczasowy dorobek z 2 sezonów został niewykorzystany, a wręcz zyebany.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Marne to pocieszenie, bo mógł być naprawde ciekawą postacią.

Sayuki78

Mi tego nie musisz mówić, ja nad tym ubolewam od jakichś 3 odcinków :) I nie tylko nad tym, jak miałaś pewnie wątpliwą przyjemność zauważyć :P

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Mogliby wywalić połowę naprawdę niepotzebnych scen i od razu znalazłby się czas antenowy dla tych postaci ;/

ocenił(a) serial na 7
Sayuki78

Szkoda, że nie wykorzystali postaci historycznego Castusa, byłoby dużo ciekawiej.

emo_waitress

Mówi do Agrona. I ten wzrok skierowany na Nasir, widać że go kocha

Sayuki78

No powiedz powiedz, może masz podobne odczucia co ja

Sayuki78

deKnight nigdy nie ukrywał że Nagron to jego ulubiona para :)

ocenił(a) serial na 8
paulina_183

w trakcie serialu jakoś marnie to było widać ;/
ale chociaż zakończenie cieszy :D

paulina_183

DeKnight powiedział, że chciał, żeby 1 osoba z pierwszego sezonu przeżyła. Zostali tylko Naevia i Agron. Ponieważ Naevia bez Kriksosa nie da rady żyć, poza tym on też zginął na polu bitwy, reżyser postanowił, że to Agron przeżyje.
Poza tym w tym morzu nieszczęść chciał, żeby jedna para miała szczęśliwe zakończenie.
I tak padło na Nagron :)

Tfu tfu, co ja piszę, przecież to przez poprawność polityczną!

emo_waitress

No pewnie że przez poprawność polityczną, nie żeby DeKnight po prostu chciał wkurzyć hejterów

emo_waitress

Źródło - wywiad, którego udzielił po odcinku Victory.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

No pewnie, bo w końcu środowiska homoseksualne nie mają co robić tylko zaskarżać twórców seriali bo zabili geja czy lesbijkę. W takim razie saxa też powinna przeżyć, w końcu miała ciągoty do kobiet :)

ocenił(a) serial na 6
paulina_183

mógł przeżyć Spartakus i Laeta, a nie para homosiów (co nie zmienia faktu, że lubię Agrona).