PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004652}

Stamtąd

From
2022 -
7,5 48 tys. ocen
7,5 10 1 47941
6,6 8 krytyków
Stamtąd
powrót do forum serialu Stamtąd

Jestem po pierwszym sezonie i pierwszym docinku drugiego i na tym kończę ten serial bo ... szkoda czasu na niego.
Ciekawy pomysł na fabułę i realizacyjnie nie ma się do czego przyczepić - niestety diabeł tkwi w szczegółach. Podstawowe pytanie jakie zadaję sobie oglądając taki serial to - czemu ci bohaterowie zachowują się tak nielogicznie???
Po pierwsze i najważniejsze - Nikt z nikim nie wymienia się tam informacjami i przemyśleniami chyba że dojdzie do jakiejś tragedii czy przesilenia relacji
Po drugie - z dwoma wyjątkami praktycznie wszyscy skupiają się jedynie na przetrwaniu natomiast nie podejmują działań by wyjaśnić przyczyn swojego położenia i próbować to zmienić
To chyba najbardziej irytujące w tym serialu - pogodzenie z losem i brak działania tak wielkiej masy ludzi które ma swoje wyjaśnienie na potrzeby trwania serialu ale z punktu logiki zachowań ludzkich - kompletnie absurdalne - jestem w więzieniu i czekam aż zginę i tylko odwlekam to w czasie. Na dłuższa metę nie da się tego oglądać.

Wolander

To dalej nie oglądaj bo jest jeszcze gorzej.

ocenił(a) serial na 9
Wolander

Gdyby akcja miała się wyjaśnić w pierwszym odcinku nie byłby to serial (3 sezonowy) a film. Wydaję mi się że nie wymienianie się informacjami może wynikać z tego że nie wiadomo do końca komu bohaterowie mogą ufać. Serial zaczynałam oglądać już dawno temu, jednak pamiętam że z odcinka na odcinek stawał on się ciekawszy.