PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004652}

Stamtąd

From
2022 -
7,5 48 tys. ocen
7,5 10 1 47941
6,6 8 krytyków
Stamtąd
powrót do forum serialu Stamtąd

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem świeżo po seansie wszystkich 3 sezonów w ciągu kilku dni.
Po obejrzeniu pierwszych 3 odcinków w całości dalszą część serialu przerzuciłem-skupiając się na głównych wątkach i istotnych dialogach, które średnio wynoszą 6-8 min na odcinek.
Niestety 90% scen i dialogów jest moim zdaniem bezsensowna i kompletnie nie wnosi nic do fabuły wręcz jest zaprzeczeniem, jakiejkolwiek logiki.
Czytałem wszystkie wątki i spoilery na forum dotyczące potencjalnego zakończenia serialu-jednak wydaje mi się, iż sami twórcy do końca nie mają pomysłu co i jak zakończyć.
Nie oglądałem "Lost" dlatego nie mam porównania do tego serialu , jednak oglądając Lost najbardziej przypomina mi to Dark , który jest jak dla mnie genialnym serialem biorąc nawet całokształt - doskonała kreacja bohaterów, świetna muzyka i scenografia oraz całkiem spójne i jedynie delikatnie naciągane universum. W przypadku From po obejrzeniu 3 sezonów nie wyobrażam sobie stworzenia żadnego nawet w miarę fantastycznego uniwersum. Obawiam się ze proba wytłumaczenia fabuły serialu będzie totalnie infantylna, ale obym się mylił .

A co uważają forumowi wyjadacze?