Stamtąd: Sezon 2 Stamtąd sezon 2, odcinek 7
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Trzewia bestii

Belly of the Beast 46m
6,9 805  ocen
6,9 10 1 805
Stamtąd
powrót do forum s2e7

Podejrzewam że logika że inni ludzie w miasteczku w tym siedzą (do czego Randall przekonuje Jima) doprowadzi raczej na pewno do jakiejś tragedii, automatycznie się takie wrażenie nasuwa. No i sam Jim też już działa na nerwy ze swoim "ALBO CHCĄ ŻEBYŚ TAK MYŚLAŁA!". Uczepił się obsesyjnie jednego a łysy podlał jeszcze oliwy do ognia. Nie zdziwię się jak będziemy mieli sytuację podobną do Boyda i jego żony tylko z odwróceniem ról tym razem.

Rrouge

Jeżeli tak dalej będą ciągnąć fabułę to chyba skasują ten serial i nie doczekamy się 3 sezonu bo w dalszym ciągu jest więcej pytań niż odpowiedzi a z każdym odcinkiem dokładają więcej i więcej dialogi na miarę mody na sukces, jeżeli robi się ciekawie urywają wątek i przechodzą do pierdul.. masakra

użytkownik usunięty
farez23

3ci sezon był potwierdzony już dawno przed premierą tego ;) teraz aktualnie jest trzeci sezon, jak to było w wiadomościach, w "active development" 

Rzeczywiscie, wejsc do produkcji ma w lipcu tego roku...wygląda na to, że podczas gdy sezon 2 będzie emitowany, trzeci sezon wejdzie do produkcji. Zdjęcia do trzeciego sezonu FROM mają rozpocząć się w lipcu w Halifax w Nowej Szkocji i zakończyć w grudniu 2023 r. Wygląda więc na to, że początek 2024 r. może również przynieść trzeci sezon.

użytkownik usunięty
farez23

mam nadzieje, ze zamkna historie na trzecim sezonie. Nie ma po co rozciagac na niewiadomo ile. Lepiej zrobic mniej, a dobrze....

Patrząc na tempo i rozwój poszczególnych wątków to nie do końca w to wierzę.Chyba że od przyszłego sezonu zmienia koncepcje i zamiast odcinków-zapychaczy beda juz odsłaniac karty .

użytkownik usunięty
farez23

Tak. Ten odcinek był strasznie... Nic nie wnoszący. No oprócz kilku małych dodatków (typu, ta na odwyku nagle ma koszmary z robakami itp). Takich to i 2 dalsze sezony można robić. 

ocenił(a) serial na 6

To mnie zmartwiłeś że ma powstać jeszcze 3 sezon.Liczyłem że już na dobre wszystko wyjaśni się w tym 2 sezonie.A tu jeszcze wszystko będą ciągnąć i zrobią z tego brazylijską telenowelę.

użytkownik usunięty
jazdowicz2666

Uwierz mi, nie lubię przynosić złych wiadomości :( naprawdę liczyłam, że ten sezon będzie wnosił dużo odpowiedzi i wiecej akcji. Miałam nadzieję, że nawet parę ataków "śmieszków" będzie. Jak na razie coś się obijają. Wychodzi z tego taki Walking Dead sezon 7 czy 8. Wieje nuda. Brakuje mi czegoś typu Castle Rock!

ocenił(a) serial na 6

Dokładnie,z tego serialu robi się pomału dramat-obyczajowy.Z horrorem to ma mało wspólnego.Akcji tyle co kot napłakał,tych uśmiechniętych umarlaków też jak na lekarstwo.Większość to sama paplanina o D. Marnie.Niestety lecą na kasę i chcą jak najwięcej wycisnąć z tego serialu.Serial WD,tak samo na początku fajnie się oglądało,ale czym dalej w las to też już zaczął przynudzać niestety.CR też niby fajny,ale jednak z odcinka na odcinek czegoś tam brakowało.Niestety teraz ciężko o dobry serial.Robi się z nich taka,Moda na sukces ;)

ocenił(a) serial na 6

Ps.Sorrki że pomyliłem Twój nick z facetem ;) :P

użytkownik usunięty
jazdowicz2666

Spoko, nie obrażam się. Przecież nie było to umyślnie. Za małą kitkę mam na avatarze ;)
Ja przez sentyment do Kinga mam zawsze jego produkcje oczko wyżej w ocenie(czasem słusznie, częściej nie).
Niestety albo Serie horrorwate są anulowane, te co są dobre, albo rozciągane na tysiące sezonów i spin offów. Właśnie przykład to TWD. Pierwsze sezony naprawdę dobre, potem zaczyna się telenowela i spin offy. Szkoda.

ocenił(a) serial na 6

He he no to fajnie.Jak to avatar potrafi przez małą kitkę zmylić ;) :D.Co do Kinga,to faktycznie jego powieści są bardzo mroczne,ale często są zbyt ciężkie w odbiorze,przez co czasami przynudzają.Choć oczywiście są jeszcze ciągle na topie wśród horrorów.Ja np.wolę jak ogólnie seriale mają góra 2 sezony.I zakończyć je w krótkim czasie,ale z mocnym przytupem jak np.ostatnio super
THE LAST OF US.A nie ciągnąć je długimi sezonami i przez to często dużo seriali traci na wartości,bo robi się z nich zwykła papka.Tak jak piszesz zwykła telenowela.

Rrouge

A nie znasz takich typów z życia? :) Mnie się wydawali kiedyś rzadkością, ale w czasie pandemii okazało się, że są ich miliony.

ocenił(a) serial na 6
Rrouge

Żywię głęboką nadzieję, że w 9 odcinku tego łysego młodego idiotę śmieszki rozszarpią na kawałki : )

ocenił(a) serial na 7
pawel051_fw

Ja też, mega mnie on irytuje, tak jak i w tym sezonie Jim. Zamiast wszyscy skupić się na tym co wiedzą i dążyć do rozwiązania, to zaraz zwrócą się przeciwko sobie. Coś czuję, że w finale sezonu ktoś skończy swój żywot.