Odcinek mocny,dobry na tle słabego sezonu...
Odcinek był naprawdę solidny ale oczekiwałem innych ruchów.
Bałem się Tabitha - Miranda no i niestety to dostaliśmy, wszystko wskazywało na to od odcinka 2 sezon 3 z tego co pamiętam i rozmowy w aucie. Nie chciałem w to wierzyć że mówią nam to tak dosłownie, że mówią nam to tak szybko... Cicha nadzieja była na siostrę...
Bo wydawało się to zbyt proste.. Jednak Miranda i ciężko mi sobie wyobrazić jak to teraz będzie wyglądało.. relacja Viktor Tabitha. To co będziemy dostawać może być wręcz żałosne.
Oj synciu przepraszam, Oj Mamusiu nie mogłaś wiedzieć, Oj Synciu już przy Tobie jestem...
Na bank takie coś będziemy dostawać. Aż się odechciewa oglądać mając taką myśl.
Cały odcinek był bardzo solidny i po tak słabym sezonie dałbym nawet dyszke za ten odcinek pomijając różne braki. Ale no trochę dobiło mnie to Tabitha Miranda..
Tabitha=Miranda było wiadomo od początku, rozpisałem Ci to wczoraj pod twoim postem z odcinka 9, jeszcze przed emisją finałowego odcinka. Na siostrę nie było żadnych mocnych argumentów, wszystkie fakty (nie poszlaki) wskazywały na matkę Viktora. Jeżeli podoba Ci się tak bardzo wątek siostry Viktora to pocieszające może być dla Ciebie, że być może Eloise nadal żyje. Jak Viktor zaprowadził ojca na grób Eloise i Mirandy to powiedział, że chowając siostrę nie był pewny czy to była ona bo była taka mała, że po rozszarpaniu przez potwory niewiele z niej zostało. Możliwe, że uciekła przez drzewo i wydostała się z miasta lub przeteleportowała się w jakieś inne miejsce, które jeszcze nie było odkryte w serialu.
Wiem że było wiadomo. Już od rozmowy w aucie gdy jechała z Ojcem Viktora. Ale szukałem drugiego dna bo nie chciałem wierzyć że tak szybko nam to zdradzili i że to będzie tak oczywiste.. Więc moja reakcja na to była " ahaaa, no okej czyli jednak.. bez niespodzianek " Nawet łał nie zrobiło to co się wydarzyło. Bo tak jak mówisz wypisywałeś dlaczego to matka jest. Dla tego nie sądziłem że tak na łatwiznę pójdą...
Droga jest fajna, W jakim kierunku to idzie. Ale jeśli już chcieli zrobić z Tabithy matkę to mogli pominąć rozmowę w aucie.. Bo od tego momentu było wiadomo ze to matka i zero zaskoczenia w finale.. A patrząc na to jak to jest kluczowe w tym serialu powinno nas wepchnąć w fotel taka informacja.. Ja liczyłem na siostrę bo do końca nie było wiadome co się z nią stało. A w głowie miałem nie no kurde wątpię by nam zdradzili kim jest Tabitha na początku 3 sezonu ( rozmowa w aucie ) Dla tego nie chciałem w to wierzyć.. A przez tą rozmowę moja reakcja na to że jest matka Viktora była "aha no okej " I dopiero dziś nam pokazali ze Viktor zakopał również siostrę. Ale znów zostawiają furtkę otwarta ... Bo Viktor wspomniał ze w kawałkach była ( zapewne mocno z masakrowana.. ) więc znów furtka otwarta by bardziej rozwinąć wątek siostry..
możliwe, że nie chcieli żeby to było mocno szokujące, aby nie oslabić szoku z informacji, że ludzie poświęcali swoje dzieci. Że chcieli największy nacisk na poświęcanie i to, że Tabitha z tym brodatym nie chcieli poświęcić dzieci. Oraz na śmierć Jima i potwora umiejącego zabić w dzień.
Ale to kim są te dzieci i ze zostały poświęcone za wieczne życie to była chyba jedyna teoria dotycząca tych dzieci więc raczej na nikim szoku nie zrobiła. Nawet za bardzo o tym nie spekulowano bo chyba po 1 czy 2 sezonie ta teoria była najmocniejsza.
Bo w sumie jakie inne wytłumaczenie miałoby być co do tych dzieci. że to anioły? hah
A w sieci od kilku dobrych tyg tylko się gadało kim jest TABITHA do cholery matka czy siostra. kim jest do cholery..
Więc uważam że gdyby nie było spoil** / gdyby nie dali sceny rozmowy w aucie
To mogłoby nas zamurować.
To był taki najgorętszy temat.
Jestem osobiście na fb na najwiekszej grupie zagranicznej from i tam nawet po 9 odcinku ludzie nie chcieli, nie wierzyli mimo tylu informacji że Tabitha to matka.
Większość była za siostrą. No bo to było dziwne, głupie że na początku 3 sezonu by nam powiedzieli kim jest Tabitha by potem w 10 w finale potwierdzić to xD Więc nie chcieliśmy w to wierzyć że tak wcześnie, tak dosłownie dostaniemy taka informacje.