Stamtąd: Sezon 3 Stamtąd sezon 3, odcinek 10
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Revelations: Chapter Two

58m
7,7 821  ocen
7,7 10 1 821
Stamtąd
powrót do forum s3e10

To tylko niektóre fakty z 10 odcinka

-Tabitha była matką Victora
-Jade był Christopherem
-Jim zginie zaskoczony, w biały dzień od mężczyzny potwora w żółtym ubraniu. (Potwór wyrwie mu gardło), powie mu przed tym, że Tabitha nie powinna kopać tej dziury
- ludzie poświęcili dawno temu swoje dzieci bo mieli żyć wiecznie (te które pojawiają się Tabithie)
Jedno z tych dzieci „należało” do Tabithy

rupin

Przeciez 6 odcinków na razie wyszlo.

ocenił(a) serial na 9
zuang1995

Tak ale wyciekły scenariusze do końca sezonu, każdy odcinek. Wszystko się sprawdza jak na razie.

rupin

Można link do tych scenariuszy? Szukałem na reddicie ale nic nie znalazłem

ocenił(a) serial na 7
Krzychu23s2

Wpisz from season 3 leaks, będzie link z reddita, ustaw posty od najnowszych i gdzieś niżej ktoś to wstawił jako jpg

ocenił(a) serial na 7
Papug87

A tu wyjdzie 8 odcinek i wszystko obali

ocenił(a) serial na 7
mariuszkoziel

8 odcinek obejrzany w niedzielę i wszystko się zgadza.

ocenił(a) serial na 7
Papug87

Skąd ty we te odcinki macie? Przecież dopiero w niedziele jak już będzie 8 odcinek

ocenił(a) serial na 7
mariuszkoziel

8 odcinek już był w niedzielę w stanach. Dzisiaj jest z opóźnieniem w PL

ocenił(a) serial na 6
rupin

O, ale z dupy scenariusz.

ocenił(a) serial na 9
DzieXik

Zobaczymy jak to będzie wyglądać na ekranie :) no i wróci SMILE. Fatima go… urodzi

ocenił(a) serial na 8
rupin

Wspaniale. To wszystko za mało na cały sezon. Mogło się to wydarzyć do połowy sezonu, a dalej mieć kolejne punkty zwrotne.

ocenił(a) serial na 7
rupin

Natomiast Matka Victora była którymś już z rzędu wcieleniem prawdziwej mieszkanki wioski, która się przeciwstawiła i chciała uratować dzieci. Facet w żółtym to nie typowy potwór jakie do tej pory są w serialu. On jest tym głównym który namówił pierwotnych mieszkańców do poświęcenia swoich dzieci. Christopher nie rozmawiał z lalką, tylko z Chłopcem w bieli, który tłumaczył mu, jak mogą pokonać gościa w żółtym, ale ten nie uwierzył.

Papug87

Jeżeli to prawda to tak jak i ja się spodziewałam, że to jest klątwa gdzie główną rolę odgrywały dzieci ( tak myślałam, że zostały poświęcone w imię czegoś) a nie żadne czyśce, 3 wymiary i inne takie teorie

Asiek666

I taka wersja jest zdecydowanie lepsza. O ile gospodarza który kontroluje to miejsce przedstawia w ciekawej demonicznej postaci oraz jego popleczników, szczególnie tego "bossa" w żółtym ubraniu który ewidentnie podburzył mieszkańców do rozpoczęcia rytuału. Typowa walka dobra że złem, w niekonwencjonalnym wydaniu. Rytuał jak widać nie do końca poszedł po ich myśli, myślę że ci "źli" również mają jakiś plan na dokończenie dzieła, tak samo jak dzieci mają nadzieję na uwolnienie. Myślę że finał serialu gdzieś będzie oscylował między dwiema opcjami, a tabitha może dostać finalnie propozycję od "gospodarza" w zamian za dokończenie rytuału, lub również uwolnienie dzieci które będzie końcem tego miejsca oraz pierwotnych mieszkańców.

ocenił(a) serial na 7
Arkadiusz4O

Już po 8 odcinku, wszystkie przecieki się sprawdziły. Więc ciężko będzie, żeby Tabitha chciała dokończyć rytuał, ponieważ żółtek popsuje jej męża.

Papug87

Weź na to mała poprawkę, owe wydarzenia mogą rozgrywać się w przyszłym lub 2 sezony do przodu zależnie jak serial będzie prosperował, a z tego co widać cieszy się coraz wiekszym zainteresowaniem. Mówimy również o demonicznym bycie który był w stanie przekabacić pół osady aby złożyli w ofierze swoje dzieci, więc fabularnie widzę perspektywę że mógłby ją przekonać, chociażby grożąc odebraniem życia osobom na których jej jeszcze zależy, a poza niesfornym mężem zostają jeszcze jej najdroższe dzieci.

Papug87

Jest jakieś info kim jest chłopaczek w bieli? Może to jest właśnie ten syn Tabihity i Jada.

ocenił(a) serial na 7
IOOI

W finale nie będzie wyjaśnione kim jest. Dziecko Tabithy i Jadę było jednym z tych zabitych na kamieniach, więc może być tym które np prowadziło Tabithe do piwnicy.

ocenił(a) serial na 10
rupin

Cześć! Nie czytałem Twojego komentarza, żeby sobie nie spoilerować - możesz mi tylko powiedzieć, skąd masz takie informacje? Kolejne odcinki są już gdzieś dostępne?

ocenił(a) serial na 9
VictorFrom

Wyciekły same scenariusze odcinków już jakiś czas temu i trochę fotek odcinków. Podobno statyści mieli też dostęp do scenariuszy i robili sobie fotki telefonami. Duże zaniedbanie. W 4 sezonie raczej będą mocno tego pilnować. Nie ma dostępnych samych odcinków. To co wyciekło sprawdza się w 100%

ocenił(a) serial na 10
rupin

Faktycznie konkretne zaniedbanie :/ Dzięki za info!

użytkownik usunięty
rupin

A to co było pod ich domem że nie powinna tam kopać? I w jaki sposób ten zły odezwał się przez radio w biały dzień. Ciężko mi sobie to wyobrazić xD co ten zły siedział sobie na kiblu i stwierdził odezwę się do nich haha .

Tabitha matka Viktora? Matko po co..
Jak to będzie wyglądało wgl w kolejnym sezonie.. Zaraz się okaże że każdy jest rodzina kogoś.. Miasteczko straci swój cały klimat...

ocenił(a) serial na 7

Ponieważ dokopała się do jaskiń i Jade zobaczył symbol. Tabitha nie jest matką Victora tylko kolejnym wcieleniem pierwotnej mieszkanki miasteczka którą chciała pomóc dzieciom, wcześniej była nią matka Victora. Reinkarnacja i te sprawy. Facet w żółtym jest tutaj głównym zwyrolem i w jakimś stopniu kontroluje to co się dzieje w miasteczku i jeśli ktoś jest bliski przeszkodzenia mu to reaguje.

użytkownik usunięty
Papug87

Trochę słabo wydaje mi się że tak szybko dostajemy odp kto jest złem w tym serialu. Serial straci klimat zagadki czym jest zło. I dostaniemy pewnie coś na zasadzie zwyrol chce ich zabić. A dobrzi szukają sposobu by powstrzymać go..

ocenił(a) serial na 9

Daj szansę twórcom. W końcu musieli kogoś odkryć. są 3 sezony! 4 sezon ma się opierać podobno mocniej jeżeli chodzi o samych mieszkańców i narastające konflikty. Atmosfera ma się zagęścić. Więc 5 sezon będzie faktycznie finałowym. Tam się wszystko zakończy

Bardzo dobrze ze to idzie w takim kierunku a nie jakimś bzdurnym oklepanym i niepotrzebnym czyśćcu. Właśnie przez taki zabieg i to co dorośli zrobili dzieciom, miasteczko nabiera swojego klimatu. 

Bardzo dobrze ze to idzie w takim kierunku a nie jakimś bzdurny

Raczej nie matką Viktora a jego siostrą

ocenił(a) serial na 7
Moniros

Jest kolejnym wcieleniem pierwotnej miekszanki Fromville, tak samo jak matka Victora, stad ma też jej wspomnienia

Papug87

A ja jestem ciekawa co do za glos w słuchawce który podaje się za Thomasa

ocenił(a) serial na 7
Asiek666

Gościa w żółtej marynarce zapewne

ocenił(a) serial na 6
Moniros

Matką