Stamtąd: Sezon 3 Stamtąd sezon 3, odcinek 10
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | Revelations: Chapter Two

58m
7,7 821  ocen
7,7 10 1 821
Stamtąd
powrót do forum s3e10

i tak się robi takie seriale.

dziwię się komentującym, którzy twierdzą, że nic się nie wyjaśnia, i że oglądanie from to strata czasu.

takie seriale ogląda się dla klimatu i podróży. niekoniecznie dla samego zakończenia i wyjaśnienia. z takim nastawieniem serial staje się o wiele lepszy.

ale co więcej, w przypadku tego serialu zacząłem pokładać wielką ufność w scenarzystach, że i zakończenie będzie wynikało z tego co wydarzyło się wcześniej. widać, że nie kleją oni z odcinka na odcinek tylko backstory, a nawet jego detale są przemyślane i ustalone już od dawna. szczegóły z dawnych odcinków, które wydawały się bez znaczenia wracają i nie wydają się być wciśnięte na siłę tylko są składową większej całości.

klimat losta i szansa na spójne w ramach przedstawionego świata zakończenie. jest dobrze.

koper_6

Nie zgodzę się.

Jeżeli tworzysz jakąś historię to oczekujesz, że jej rozwiązanie pójdzie w jakąś sensowną stronę i wszystkie wątki w logiczny sposób (w kwestii tego świata) będą się ze sobą łączyć. A tutaj mam wrażenie, że często "tajemnicze, mroczne rzeczy" są rzucane, aby po prostu były. Bez jakiegoś większego wytłumaczenia. I tak, scenarzyści pewnie mają jakiś pomysł, aby kilka z tych wątków połączyć, ale potworzyli już tyle tych tajemnic, że ja już nie wierzę w to, że oni je wszystkie rozwiążą.

Przyznam, oglądało się nienajgorzej, ale od jakiegoś czasu mam już takie "Ok, kolejna tajemnica do kolekcji... Pewnie ją powierzchownie wytłumaczą albo wcale, więc po co mam się przejmować?".

Serial na 1 rozwiązanie rzuca 5 kolejnych tajemnic.