Coraz bardziej mi się wydaję że mamy tu doczynienia z wieloma wymiarami i I wielką pętlą czasową która cokolwiek zrobisz i gdzie jesteś i tak doprowadzi cię tam gdzie zawsze. Jakie macie skojarzenia po tym odcinku bo wiele się tutaj wydarzyło
mi się wydaje że Thabita trafiła z Ojcem Victora do innego miasteczka, dlaczego? Możemy zobaczyć, że drzewo jest za ich autem i jest kompletnie inne . Mam teorie że w każdym innym takim miasteczku trzeba wymyślić inny sposób wydostania się z niego.
W sumie miałoby to sens każde takie miasto to inny wymiar i inny poziom coś w rodzaju gry. Ale o co zatem chodzi z takimi szczegółami jak Znajdywanie wszędzie tej samej bransoletki. Czy to jest celowo podrzucane aby bawić się emocjami ludźmi czy jednak może sugerować coś znacznie więcej?
Przeczytałam gdzieś pewną teorię na temat Tabithy...Natomiast mówi ona o tym że jej bratem jest Victor co czyni, że teraz Ojciec Victora jest jej ojcem. Już mówię o co chodzi, Matka z tabitha i victorem trafiła do tego świata, możemy zauważyć że matka wie, że trzeba uratować dzieci z wieży. Córka( tabitha) ją dogania gdy ona zdołała uciec trafiają do drzewa butelkowego. Co jeśli matka nie zdołała uciec a tabitha się wydostała. Może było to tak traumatyzujące przeżycie że wszystkiego zapomniała. Bransoletka ( w restauracji) jest jej którą zrobiła dla matki a matka dla ojca. To by miało sens że widzi takie same rzeczy jak jej matka. Pamiętamy również że Tabitha zrobiła taką samą bransoletkę mężowi. Może to było co jedynie pamiętała?? Drugą teorią jest że utknęli w czasie, czyli że tabitha już raz tu była i zostawiła bransoletkę. Co myślisz?
Oglądałem wiele tytułów związanych z nierzeczywistym czasem i uznaję że mamy tutaj duży wkład czasu. Wyjaśnienie również może iść w kierunku Losta a oni wszyscy mogą już być martwi a że ludzie do tego miasta jak w 1 sezonie są sprowadzani nieprzypadkowo to może to byc coś nawet w stylu czyśćca ale takiego w którym muszą cierpieć aby się oczyścić. Co do teorii że Tabitha jest siostrą Victora też mi to przyszło z tyłu głowy i coś w tym może faktycznie jest. Jest też szansa że jest kilka wymiarów i po tym co zapowiadają na 4 odcinek wychodzi że chyba nie będzie z nimi tabithy i ojca Victora a z matką w sumie nie wiadomo co się do końca stało więc możliwe że jest w jakimś wymiarze i możliwe że się razem spotkają
IMO nie może być jego siostrą, bo urodziła się w tym samym roku, w którym zmarła matka Victora. Bliżej mi do teorii, że jest reinkarnacją matki Wiktora, to by wyjaśniało, dlaczego ma flashbacki i "przypomina" sobie o dzieciach. Tak samo, jak Jade może być reinkarnacją Christophera. Od pierwszego odcinka pierwszego sezonu, wygląda to, jakby gra zaczynała się od nowa. Victor w pewnym momencie mówi, że spędził wiele lat sam po wymordowaniu wszystkich w miasteczku (Christopher wskazał potworom kryjówki), a potem przewiduje, co się wydarzy i podkreśla, że to już się wydarzyło: już raz przyjechały dwa samochody jednego dnia (najpierw rodzina Victora i Christopher, w kolejnej rundzie Jade i rodzina Matthews'ów) i wszyscy zginęli. Wydaje mi się, że scenariusz odbywa się w zapętleniu, a gracze mający wypełnić swoją rolę wracają jako reinkarnacje.
Trzymając się tej teorii, wykluczam, że Elgin jest synem Fatimy, w ogóle nie wiem, czy ona faktycznie jest w ciąży, czy tylko zmienia się w potwora. Test mógł być fałszywie pozytywny (albo był pozytywny tylko po to, żeby dać im nadzieję?) w dodatku Tilly tę nadzieję ciągle podsyca. Może faktycznie to to miejsce karmi się nadzieją lub strachem ludzi z Fromville?
Chyba jednak nie. W zapowiedzi 4 odcinka ?policjantka? z ambulansu jest w domu kolonii wraz z innymi, w obecnym czasie. Nie ujawnią jednak co się stało z Thabitą i ojcem Victora.
Ja tam tygodnia nie wytrzymam XD będę szukała już w niedzielę ;) A we czwartek obejrzę na MAXie po polsku :D
Nawet jeśli ta teoria miałaby jakis sens - bo ma - to do jakiej matki dzwoniła Tabitha z pożyczonego telefonu?
Przecież u ojca Victora wisiały na ścianie zdjęcia jego córki, zrobione w zasadzie chwilę przed tym jak zaginęła, Tabhita musiała by mieć 2 latka w chwili zaginięcia żeby nic nie pamiętać a tym bardziej jak można nie rozpoznać się na zdjęciu? Żyła pod kamieniem?
Wcześniej ktoś wrzucał na freedisc, ale coś od 3 odcinka zdechł im serwer - podobno. Przeważnie późnym wieczorem w niedzielę, lub rano w poniedziałek, naszego czasu udaje mi się znaleźć na youtube, ale to jest kwestia kilku godzin, zanim usuną ;)