Dlaczego nie zaczęli kuć tego betonu chociażby po to, żeby uwolnić ciało?
W pierwszej chwili pomyślałam, że może nie mają odpowiednich narzędzi w miasteczku, ale później przypomniałam sobie, że w pierwszym sezonie zbudowali antenę na domu kolonialnym.
A możecie mi przypomnieć, bo w jednym z poprzednich odcinków (w poprzednim sezonie) ten zabetonowany typ kogoś dźgnął, ale pamiętam przez mgłę :-(
Coś mi świta, że chodziło o podział jedzenia i tym dźgniętym był syn Boyda, ale nie mam pewności.
Pomożecie ?
Tak dźgnął Ellisa, bo się kłócił z innymi, chodziło o podział jedzenia, Ellis chciał załagodzić sytuację i dziad go dźgnął nożem xD jak na moje już wtedy powinni go wyje*ać do lasu po tym.
Jego po prostu tam "wkleiło" w tą ścianę, coś na wzór błędów z gier wideo, gdzie mogłeś "teleportować" się w ścianę. Po prostu glitch, przeniosło go tam, gdzie żaden człowiek nie miał prawa przetrwać nawet sekundy, "wtopiło" go w ścianę, zmiażdżyło mu organy, udusiło go.
Z tego samego powodu z którego przez 3 sezony nie zbudowali pułapki i nie zapolowali na potwory...
a może coś ominęłam ale było kiedykolwiek potem napomknięte czemu jednak nie strzelali do tych potworów tymi 'nabojami na wampiry'? przecież pomysł był super, chyba że coś przeoczyłam
Cos, co przyniosl z lasu Boyd, okazalo sie swietna bronia na potwory, ale jednoczesnie sprowadzilo na mieszkancow nowe, straszne problemy (cykady, halucynacje, koszmary itd.).
Boyd do nich strzelał, gdy ukrył się w kamperze na noc wraz z Donną i Randallem. Nic to nie dało, a po chwili przez radio zaczęła grać pozytywka i Randall spanikował.
spoko, tylko co ma 2 sezon do 3go w ktorym to 3 sezonie powiedzieli otwarcie zeby zlapac potwora i calkowicie olali ten wątek? XD
Tych nierozwiazanych watkow wciaz przybywa i nic nie zapowiada rozwiazania jakiejkolwiek zagadki. Zapowiadaja sie za to przynajmniej kolejne trzy sezony. Tylko czy warto?