Stamtąd: Sezon 3 Stamtąd sezon 3, odcinek 7
odcinek Stamtąd (2022)

Stamtąd | These Fragile Lives

47m
6,1 839  ocen
6,1 10 1 839
Stamtąd
powrót do forum s3e7

Też mogę se wymyślić taki serial. Zgromadzić grupę ludzi np. w hotelu na wyspie, której nie mogą opuścić i po kolei zaczynają dziać się dziwne rzeczy:
-bohater włącza telewizor, a w telewizorze leci jakaś scenka z jego życia kiedy miał 5 lat i jeszcze nie było kamer vhs
-kaloryfery zamiast grzać chłodzą, pomieszczenia zamarzają
-do bohaterki w środku nocy dzwoni zmarła sprzed 10 lat babcia
-kelnerka robi herbatę, a z elektrycznego czajnika nagle wypływa błoto
-jakiś dzieciak jeździ hulajnogą po hotelu i szuka zabawki z dzieciństwa, która we śnie do niego przemówiła
-do tego rozmowy o przeszłości, jak to każdy rozwiedziony albo w żałobie albo stracił dziecko albo zaadaptował dziecko i je stracił albo nie dostał wymarzonej pracy.
-Ktoś tam na wyspie czuję się szczęśliwy i nie chce jej opuszczać, ktoś tam się drze i nie wytrzymuje i w nocy odpala straszną windę, która jedzie do piekła i wtedy sezon się kończy, a w następnym ta osoba wraca, ale pod inną postacią i nikt jej nie wierzy, że to ona, 5 odcinków zajmuje uwierzyć, a pod koniec i tak ona kogoś zabija, bo znowu nie wytrzymuje.

Wpisujcie swoje pomysły. Ja swoje wymyślałam jednocześnie to pisząc.

Po genialnych 2 pierwszych sezonach produkcja nakazała nakręcić szybko kolejną część, ale nie starczyło umiejętności i talentu wśród kadry pisarskiej, by spełnić życzenie.
Jak tak dalej pójdzie, to olewam 4 sezon.

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

jak czytam takie rzeczy to jestem przerażony tym, że ludzie, którzy je piszą mogą głosować w wyborach, płodzić i wychowywać dzieci i w ogóle brać udział w społeczeństwie

ocenił(a) serial na 7
slonica_smalec

Jestem po drugim sezonie i ten drugi już taki za bardzo "głupkowaty" się robił.

Psychosis7

Kumpel mi to polecił i przy najbliższej okazji muszę go pocisnąć... 10 tajemnic na pół rozwiązania, gadają w jakichś dziwnych grupkach zamiast się zebrac i zrobić burze mózgów... Popatrzcie jakie my wyciągamy wnioski i oni jakby to złożyli w całość wyciągnęli by jeszcze lepsze bo od tego zależy ich życie.. ale wtedy nie było by kolejnych sezonów, a liczy się tylko hajs więc baranki odpalać swoje serwisy streamingowe i płacić pieniądze

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

to wymyśl półgłówku i wrzuć na MAX

ocenił(a) serial na 8
Leonrks

Z tępymi dzbanami nie rozmawiam. Won i naucz się czytać ze zrozumieniem całość posta, a nie tylko sklecać pierwsze literki abecadła

ocenił(a) serial na 6
slonica_smalec

Podpisuje się, właśnie skończyłem 3 sezon. Masakra i równia pochyła. 1 i 2 sezon to były fajne sezony, fajne wątki i ciekawie to się oglądało. Ten 3 to jakby kpina....

slonica_smalec

W punkt!

slonica_smalec

Tragedia. Do tego ciągle się kłócą, wyrywają wzajemnie.

Indra_5

Wymyślają jakieś nowe wątki, zamiast pociągnąć stare. Beznadzieja.

ocenił(a) serial na 6
slonica_smalec

Moim zdaniem dużo szybciej bo już pod koniec pierwszego sezonu wiele zapowiadało że serial mocno obniża poziom. Odpuściłem go na początku drugiego kiedy okazało się że faktycznie nie ma żadnej wspólnej koncepcji, planu na dalszą część jaką miał The Lost, a nie trudno wyczuć nawiązania do niego we From. Nie ten rozmiar kapelusza.

ocenił(a) serial na 3
natan_

W lost było tak samo . Pomysł się skończył tam po 1 sezonie a później to była czysta komercja. Serial stamtąd jest nudny , głupi i nie klei się od początku. W każdym odcinku są błędy montazowe. Naiwność bohaterów jest tak drażniąca że czyni go niestrawnym.

ocenił(a) serial na 6
indianerjoe

Całkowicie sie nie zgadzam. Lost utrzymywali wysoki poziom niemal przez wszystkie sezony, a ich siłą oprócz historii były super postacie. Trudno szukać tak ciekawie zbudowanych osobowości jak John Locke, Ben, Sayid w innych serialach. No może w innych ze ścisłej czołówki jak Got, BB, Zakazane Imperium, Sopranos. The Lost to serial ktory na zawsze wpisał się do historii kina, choć tworzył go m.in robiacy kiszke z Gwiezdnych Wojen JJ Abrams.

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

I jak tam już ktoś wykupił od Ciebie prawa do serialu skoro każdy może coś takiego wymyślić? :D

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

I jak tam już ktoś wykupił od Ciebie prawa do serialu skoro każdy może coś takiego wymyślić? :D serial jest całkiem niezły, ma swoje plusy i minusy ale mimo wszystko historia gdzieś zmierza tylko pytanie, gdzie? A teksty typu każdy może wymyślić są nie na miejscu bo skoro każdy może to czemu akurat ten się przebił i ludzie nad nim jakoś rozmyślają? Nie sądzę byś potrafił rozpisać poszczególne postaci tak żeby dało się uwierzyć w ich integralnosc w tym świecie, a jeśli jednak umiesz, to pisz! Będziemy oglądać :) Póki całość nie zostanie wyemitowana ciężko stwierdzić czy jednak nie ma w tym większego sensu, gdzieś tam powoli poszczególne elementy składają się w coś więcej i pytanie tylko czy ostatecznie będzie to miało jakiś sens czy nie :) jedyne co pozostało to czekać na kolejne losy i zobaczyć co będzie dalej.