Dobra, oficjalnie. Przestało się dać to oglądać. Nic się nie dzieje sensownego i praktycznie każda postać jest irytująca.
Ja będę. Pisz za siebie. Zresztą frustracja tym sezonem jest raczej dosyć powszechna wśród widowni. A takie deklaracje są tylko jej wyrazem.
Okej, też nie uważam, że ten sezon to perełka, ale żalić się, że przestaje się coś oglądać to naprawdę... #nikogo. I nie piszę nic za siebie co mnie to interere co ja twórca serialu jestem? 8 odcinek trochę nadrabia stypę a w 9 na koniec dowiadujemy się jednej z ważniejszych rzeczy w serialu, ja wiem jak to wolno jest nam dawkowane i rozumiem narzekanie, ale ja nie z tych co po 8 odcinkach po 45 minut nagle powiem dość i przestane oglądać bo to znaczy, że cały poprzedni czas poświęcony na serial to strata czasu.
Problem w tym, że każdy odcinek począwszy od 6 w tym sezonie to jest mniej więcej na takiej samej zasadzie prowadzony. We wstępie jest reakcja na to co się stało w poprzednim odcinku, potem są dialogi, które zapełniają czas antenowy i niewiele wnoszą, a ostatnie 10 minut odcinka zaczyna się dziać jakaś akcja, która podtrzymuje zainteresowanie widza aby obejrzeć kolejną odsłonę serialu. W ostatnich 10 minutach jest nam rzucane kilka wskazówek, które mogą potwierdzić jakieś teorie (lub nie hehe) a często pozostawiają nas z kolejnymi pytaniami i brakiem odpowiedzi. Równie dobrze można te dialogi po środku odcinka przeskoczyć i naprawdę niewiele się ominie bo fabuła w żadnym stopniu nie idzie tam do przodu.
Klimat, tajemniczość itp tego miasteczka jest spoko, ale właśnie ten serial kuleje dialogami, totalna stypa i kłótnie jak w trudnych sprawach, gdyby dialogami budować coś fajnego np. akcję albo normalne porozumiewanie się to ten serial byłby spokojnie 8/10 a przez to co dzieje się w 3 sezonie to jest żart, nikt nikomu nic nie mówi (robią to może od 2 odcinków dopiero) jakieś przez to są kłótnie które nic nie wnoszą, gadają jakby nie potrafili inaczej rozwiązać sprawy, no żenada, szkoda bo są dobre seriale oparte głównie na dialogach więc da się coś takiego zrobić, niestety nie tutaj, póki co oceniam 3 sezon na 5/10 a jak ostatni odcinek dobrze nadrobi może dam max 6,5/10 i to tak nisko przez te dialogi niestety, bo tajemniczość miejsca jest mega spoko ogarnięta, ale źle przedstawiana przez idiotyzm bohaterów.
Fakt, kilka odcinków temu nie było kobiecej postaci, która by nie irytowała, teraz już poszło po całości
Heh pamiętam jak z Losta lata temu tak samo rezygnowałem i to 2razy :) a potem nadrabiałem także spokojnie jeszcze obejrzysz :P
Takie nadrabianie "z braku laku" jednak chyba nie świadczy najlepiej o produkcji? Więc nie ma się czym ekscytować.
Ale gdzie i kiedy ktoś mówił że skończy się na tym sezonie? xD Wręcz przeciwnie, wielokrotnie twórcy się wypowiadali w wywiadach i mówili że mają w planach przynajmniej 5 sezonów, dosłownie NIC nie wskazywało jakoby ten sezon miał być ostatnim.
Ale wiadomo jak to bywa w ostatnim czasie, słaba oglądalność = skasowanie serialu, początek 3 sezonu był naprawdę dobry ale tempo spadło, pojawiają się kolejne wątki. Szkoda by było jakby serial skasowali
Ale oglądalność serialu wcale nie jest słaba, jest to jeden z popularniejszych obecnie i najchętniej oglądanych seriali w stanach, ma bardzo duży fandom, na samej grupie redditowej jest pierdyliard osób które tworzą teorie po każdym odcinku, na youtubie możesz tak samo mnóstwo filmików na temat from znaleźć i teorii nawet od polskich twórców, dużo się o serialu mówi i jest o nim głośno, a jak się spojrzy na oglądalność odcinków to wcale nie jest źle, wręcz bardzo dobrze, to że ludzie negatywnie się wypowiadają na temat odcinków nie równa się oglądalności bo oglądalność wciąż jest i to wyjątkowo wysoka.
Bo intryga jest ciekawa, tylko serial jest za bardzo przegadany. Ja większość dialogów w 3 sezonie, zwłaszcza tych z Jimem, przewijam, bo nie mają żadnego znaczenia dla fabuły - z kimkolwiek by nie rozmawiał to przerywa w połowie zdania i zaczynają się kłócić. Podobnie jest z innymi dialogami - męczą, a nic nie wnoszą. Gdyby wyciąć te dialogi to serial z 3 sezonów skróciłby się do jednego.
Ale wy se wpajacie do głów rzeczy które nie mają miejsca, skąd przekonanie o słabej oglądalności serialu? XD fakt 1 i 2 sezon nie było o nim jakoś głośno (przynajmniej w PL) ale popularność 3 sezonu bije wszystko wcześniej. Sama grupa w polsce ma już 15K członków a dopiero co przy 2 sezonie ledwo było tam 1K ludzi, o zagranicznych grupach nawet nie mówię bo tylko 2 z nich na FB to łącznie ponad 350K ludzi, przestańcie wmawiać sobie głupoty do głowy i potem brać je coś co jest niby faktem według was, masakra.
Ja tylko napisałem jakie są trendy gdy pojawia się niska oglądalność. Nie mam informacji odnośnie słabej oglądalności, jedynie posiłkuje się tym co przeczytam na forum. Jeśli chodzi o grupki na Facebooku to przypadkowo zaczęły mi się wyświetlać mimo że nigdy ich nie szukałem. Fandom tego to nigdy nie można brać za pewnik bo taki Mindhunter też ma wielu fanów a jednak serial skasowano
Ziomek umiesz czytać? Właśnie nie wiem gdzie i kiedy ktoś mówił że się skończy na tym sezonie. Przeczytaj uważnie to co napisałem
To ty zaczynasz temat od tego że "wydaje mi się że nie skończy się na tym sezonie, bez sensu", właśnie że op nic takiego nie napisał, więc to ten twój komentarz jest bez sensu, bo nikt tu nie zakładał że się zakończy na tym sezonie, więc po co o tym wspominasz? A to że "bez sensu" bo "będzie trzeba czekać", tak jak z każdym serialem, kiedy sezon się kończy, to trzeba czekać na następny, a z faktu że nie ma opcji żeby udało im się zakończyć serial w tym sezonie, skoro tak naprawdę nic nie wiadomo, to dlaczego "bez sensu"?
Bez sensu bo będzie trzeba czekać kolejne miesiące na nowy sezon, przepraszam że napisałem komentarz, przeprszam że wyraziłem swoją opinię, przeprszam że uraziłem twoje ego