Stamtąd
powrót do forum 1 sezonu

Witajcie,
Zacząłem oglądać serial i przypomniał mi sie film ktory oglądałem dawno temu niestety nie pamietam tytułu, ale historia była bardzo podobna.
Było miasteczko z ktorego nie dało sie wyjechać tylko tam z tego co pamiętam bylo tak ze jak ktos próbował uciec to zdarzał mu sie jakiś wypadek a nie tak że droga zachowywala się jak pętla. Wydaje mi się też, że mimo że główny bohater trafił tam samochodem to samo miasteczko było stylizowane na takie z innej epoki (np. kobiety nosily tam takie obfite suknie jak powiedzmy w westernach czy jakiejs Ani z zielonego wzgórza)
Czy ktoś podpowie tytuł? Przypuszczam że ogladalem ten film okolo roku 2006 wiec raczej nie bedzie nowszy, mysle ze gdzies w latach 1996-2006 sie mieści produkcja tego filmu.
Jak sie film konczy tez pamietam ale kogos moze zainteresuje to nie bede pisal ;D

Dzieki z gory za pomoc

elaskawski

Nie chodzi Ci o "Osadę"?

ocenił(a) serial na 8
rudson24

Niestety jesli chodzi o ta osade z 2004 to nie.

ocenił(a) serial na 7
elaskawski

Kurczę już myślałam że o Miasto Widmo może chodzić bo tam bohaterowie też nie mogli uciec mimo prób, ale tam nie było ludzi ubranych jak z innej epoki.

ocenił(a) serial na 8
Starrlight

Niestety to nie to ;)

elaskawski

Może chodzi o "Dogville"?

ocenił(a) serial na 10
elaskawski

miasteczko wayward pines ;)

ocenił(a) serial na 8
Kaaz_pl

co do Wayward pines - to nie to. Co do "Dogville", raczej też to nie to, ale opis mnie zaciekawił, zapisałem i może obejrzę :)

ocenił(a) serial na 7
elaskawski

Napisz to zakończenie po prostu to będzie łatwiej xD

ocenił(a) serial na 8
OnceaGunnesAlwaysaGunner

No to wydaje mi się że było to tak, że bohater w końcu wykombinował jak to zrobić zeby wyjechac z tego miasta i wyjechał. Tak sobie jedzie jedzie wiadomo jak to w filmach gdzies tam spojrzał sie na radio, podnosi wzrok spowrotem a tu tir zaraz przed nim i czołówka.

*napisy*

Konkluzja jest taka że chyba jednak nie wykombinował jak sie wydostać z miasteczka no bo zginął.

elaskawski

chyba musisz popróbować wpisać w google "similiar to wayward pines", "similiar to lost" i tak dalej i może rozpoznasz w jakims wpisie

ocenił(a) serial na 8
sikorunien

Nie wiem czy az tak mi na tym zależy z jednej strony.. Tego posta napisałem z taką myślą ze ktoś ogladal i napisze tytuł, (to tez moze forma takie zabawy) a jak nie to trudno - ostatecznie juz ten film ogladalem ;)
Fajny jest tez taki aspekt ze jak ktos rzuci nie ten tytul zawsze moze cie zainteresowac i obejrzysz.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
elaskawski

To był serial „ Pod Kopułą”

elaskawski

Strzelam że chodzi o Mgłę Stephen King   albo   Silent Hill reż. Gans.

ocenił(a) serial na 8
TCWolf82

Nie, te filmy oczywiście znam.

ocenił(a) serial na 6
elaskawski

Może chodzi Ci o film: POPULACJA: 436

ocenił(a) serial na 8
Sala_Baker

To nie ten film, ale zaciekawił mnie opis więc zapisałem do obejrzenia ;)

elaskawski

A nie był uwięziony w czołgu i zginął?

elaskawski

Jestem prawie pewna że to populacja 436. Główny bohater wyjeżdżając z dziewczynka ma wypadek z tirem który pojawia się nie wiadomo skąd. Chciał zabrać dziewczynę, w której się zakochał a ona w nim, której później zrobiono coś na kształt lobotomii ale nie udało mu się jej zabrać bo została "przerobiona"... Napewno to nie ten film? Na końcu jeszcze podjezdza do tego miasta przyjaciel by go odnaleźć i ta sama historia, awaria samochodu, my Ci pomożemy itd...

dark_angel_1989

Lub też.... Meeeeega podobny film do tego ;)

ocenił(a) serial na 9
elaskawski

A zobacz - https://www.filmweb.pl/serial/Persons+Unknown-2010-534129 - Persons Unknown, też bardzo podobny klimat do tego.

elaskawski

Jestem pewna, że chodzi o 'W paszczy szaleństwa' z 1994 roku. ;)

elaskawski

Może Przedsionek piekła 1999r. Miasteczko okazało się czyśćcem.

ocenił(a) serial na 8
Aktopyta

O w tym przedsionku niby nie pasują mi rewolwerowcy, ale mogę nie pamiętać i to może być to. Musiałbym obejrzeć żeby to stwierdzić, dodałem sobie do listy ;)

elaskawski

Mi się to skojarzyło z serialem "Westworld", ale nie wiem czy to słuszny trop, bo oglądałam kilka pierwszych odcinków i to niezbyt uważnie (nie wciągnął mnie).

ocenił(a) serial na 8
Katriel

Westworld znam, oglądałem to nie to.

ocenił(a) serial na 10
elaskawski

W Paszczy szaleństwa chyba też był taki motyw

elaskawski

Reeker?

elaskawski

Też jak przeczytałam opis to mi się skojarzyło, że kiedyś oglądałam coś podobnego. Tylko, że w tym serialu o którym piszę grupa ludzi obudziła się w jakimś zajeździe i nie wiedzieli skąd się tam wzięli, a jak próbowali uciec to okazało się, że wokół miasteczka jest jakieś pole siłowe?

elaskawski

Może chodzi o jeden z sezonów American Horror Story?:)