Napisze tak: aktorzy mają potencjał (poza policjantką, która jest strasznie sztuczna i drętwa (- może ma problemy z obciskiwaniem drugiej pani :D i przez to taka sztampowata i rozdrażniona
Natomiast sam serial: wylewa się aż z niego słodycz i tzw "nowoczesna" poprawność obyczajowa, jest to aż wręcz męczące.... dwie panie wciąż się miziają i obciskują - mimo że nie widać by coś rzeczywiście do siebie czuły, reszta zresztą też ciągle się obciskuje - wspaniała rodzinka :D . Czy czekają już nas tylko tylko takie seriale i filmy? Tak się zastanawiam do czego to doprowadzi gdy lobby lewaków i homoseksualistów przejmie kontrole nad obyczajami, całą kulturą i mediami całego świata.
Jako przeciwieństwo takich seriali (też modern family) bardzo polecam serial "Last Man Standing" - moim zdaniem za kilka lat będzie kultowy i chyba już ostatni który przeciwstawia się i subtelnie drwi i ośmiesza całą tą poprawność ideologii lewackich i homoseksualnych.
Moje przewidywania odnośnie kolejnych odcinków Fostesters:
odc 2: Jesus lub Jego siostrzyczka po namowach kuzyna terrorysty Irańczyka przyniesie do szkoły pas bombowy - po długich negocjacjach dwóch mamuś z dzieckiem a także przypadkowego rabina - Jesus odda pass nie wysadzając szkoły.
odc 3: Otrzęsiny w szkole kotów np tej nowej przez szkolne koleżanki - czyli topienie w pobliskim oceanie ;) (szok nie spotkałem się jeszcze takim czymś by szkołe wybudowano na plaży, ciekawe czy mają ratownika na przerwy, czy po prostu nikt nie zważa jak dzieciaki się topią....)
odc 4: Miłość kazirodcza między dzieciakami w nowoczesnej rodzince
odc 5: Do naszej rodzinki przyjeżdża dwóch wujków (z serialu modern Familly) i adoptuje małego "Jasia" braciszka Nowej. Tatuś Nowej początkowo się nie zgadza i postanawia porwać "Jasia" ale gdy dostrzega jak cudownie żyje się jego synkowi z dwoma nowmi tatusiami, szybko mieknie i się zgadza im go oddać na zawsze.
odc 6: rodzinka postanawia rozpocząć w ogrodzie hodowle konia i kozy
wow,od kiedy komuniści byli tolerancyjni? poprzez np.idee marksizmu niszczyli wszystkie odstępstwa od normy wmawiając że to dla wyższego dobra. Negujesz wszelką inność,bo nie potrafi jej zrozumiec co czyni cie ignorantem...
Przykre jest,że taki homofob jak ty próbuje szykanować i negować sprawy,których nie rozumie.
Wiem,że społeczeństwo polskie jest daleko w tyle w kwestiach tolerancji(jesteś doskonalym tego przykładem;-)ale mimo tego nie jest jednolite.Istnieje inna miłość niż heterosexualna,co nie znaczy gorsza.Niestety osoby "inne"są w dość ostentacyjny sposób atakowane.Ich miłość wcale nie jest gorsza,jest calkowicie normalna.Nie powinno się nikogo obwiniać za odmienność, to nie choroba z której można się wyleczyć.Po prostu staram się bronić spraw,które są uznawane przez ogół za złe i niemoralne,a nietolerancja i homofobia są przejawem głębszego problemu.
Zapomniałeś na koniec napisać: "Ty faszysto"..... :D :D jak ostatnio nakazuje Adaś Szechter
I gdzie ja niby tak szykanuje - wymieniłem nazwiska, publicznie znane ze swej działalności w partii komunistycznej w czasach PRL - partii totalitarnej - partii mordującej Polaków, może byś się do tego odniósł zamiast "lać wode"
ale oczywiście nie ma szans.
Jeszcze 20 lat temu nauka miała inne zdanie na te temat homoseksualizmu. Poza tym jest mi całkowicie obojetne kto z kim sypia, pod warunkiem, że nie wyłazi na ulice i nie epatuje swoją wulgarnością i swoimi lewackimi ideologiami, promującymi wszelkie możliwe obrzydlistwa i wynaturzenia etyczne i moralne. I to samo dotyczy nachalnej propagandy w mediach, w filmach, serialach i o tym pisałem w pierwszym komentarzu.... sobie zadrwiłem co nie moge?
Gdzie jest napisane,ze uwazam ,że komuniści dokonali dobrych rzeczy w PRL-u? wprost przeciwnie.Chcieli działać dla dobra ogólu,ale w imie idei że cel uświęca środki .Chodzi bardziej o to,że uwczesna lewica pragnie przeprowadzić serie niezbędnych Polsce zmian.
A propos tematu;Myślę,że pary homosexualne mają takie samo prawo do okazywania sobie uczuć jak pary hetero.Po prostu jesli para mężczyzn idąc ulicą będzie trzymać się za ręce to zaraz zostanie obrzucona wyzwiskami i często też ucierpi fizycznie.Zostaną oskarżeni o demoralizacje itd. ale jesli setki par heterosexualnych będzie się publicznie obściskiwać to wszystko jest w porządku.Homoseksualizm nie jest przestępstwem ani dewiacją. Jest tak samo moralny jak heteroseksualizm. Niestety prawdą jest ,że propagowane przez mass media wizerunki są nieprawdziwe lub przerysowane,pokazują zpłycony obraz tak samo jak pardy.Na paradach homosexualiści chcą raczej wstrząsnąć społeczeństwem,zachowują się nienaturalnie.W ten prowokacyjny sposób pokazują,że inna miłość też istnieje.Potem ludzie myslą nie wiadomo co na podstawie SF-GAY-LIVE.
A tak na marginesie to jestem dziewczyną i szczerze nie rozumiem czemu zawsze biorą mnie za chłopca ;)
lewica, lewactwo = dzieci i wnuki komunistycznych bandytów nasłanych tu z Moskwy, z tą samą mentalnością i z tymi samymi zasadami moralnymi barbarzyńców i zbrodniarzy, pełnymi garściami czerpiący korzyści z tych mordów których dokonali ich przodkowie NKWDziści, a potem SBecy i UBcy na narodzie polskim. Najlepszym przykładem
wspomniany już Adaś Szechter syn stalinowskiego szpiega radzieckiego i komunistycznej propagandzistki, brat kata stalinowskiego - sam przez 30 lat zagorzały komunista a teraz wielki myśliciel i demokrata. Inni tacy sami alkoholik komunista Kwaśniewski i jego żonka..... "klasa sama w sobie" Szczuka, Środa, że też takim dają tytuły naukowe - w PRL jak najbardziej. W palikociarni co drugi to dawny UB czy SBek....
Tak pragną przeprowadzić serie "niezbędnych zmian" ale pod siebie - całe życie swoje to czynią, kosztem Polaków.
...... i dalej lejesz wodę :D Nie może być tak żeby garstka, terroryzowała całe społeczeństwo, to nie jest demokracja
"W ten prowokacyjny sposób pokazują,że inna miłość też istnieje" - pokazują na tych paradach, że są jedynie wynaturzeniem, niczym więcej.
To trzeba było się podpisać jako Ania czy jakoś tam ;)
Demokracja ma to do siebie, że nawet garstka ludzi ma głos. Jestem ciekawa czy Ty jako osoba chciałbyś być dyskryminowany przez to, że np. masz zielone oczy, nie masz ręki czy nawet dlatego, że Twoje przyrodzenie nie spełnia ogólnie przyjętych norm?! A 20 lat temu homoseksualizm był chorobą, dlatego że mamy państwo kościelne I świadomość społeczna nie mogła tego pojąć, bo jak to ?! Chłop z chłopem?! Zboczeńcy!!! Zwyrodnialcy!!! Szkoda, że tak głośno jak wszyscy wyrażają swoje opinie na ten temat, nie rzucają mięsem tam gdzie trzeba!!! Mało to pedofilów na świecie? Nic jakoś nie słychać o sprzedaży dzieci do domów publicznych? Wydaje mnie się,że dziecku może przytrafić się coś gorszego niż zaadoptowanie prze KOCHAJĄCĄ parę homo. Jest to temat kontrowersyjny. Sama nie jestem do końca przekonana czy takie adopcje powinny mieć miejsce, ale jest to lepsze niż ojciec gwałciciel i alkoholik, matka-ćpunka, albo skończenie na śmietniku - wyrzuconym przez własną matkę.
A jakbyś miał nadal wątpliwości czy homoseksualizm jest chorobą... Stwierdzony na razie został u 1500 gatunków ssaków. Z tego co wiem, a dobrze wiem, ludzie też są ssakami.
Jeszcze raz zadam pytanie a co wspólnego mają komuniści z demokracją?
Co do wychowania dzieci przez pary homoseksualne: a słyszałaś o tzw syndromie sieroty chodzi o to, że jeżeli dziecko jest wychowane przez jednego rodzica np matke albo tylko ojca (lub dziadka, babcie) to wykazuje w 99% już od dzieciństwa ale także potem w dorosłym życiu całą mase różnych "skaz" psychicznych, fobii i nie odnajdywania się w realcjach damsko- męskich (tak naprawde to zresztą przez wiele lat jest to nieuchwytne i po latach jakoś zaczyna wychodzić na wierzch) , bo po prostu brakowało tego w życiu i w domu w którym dorastało. I nie pisze tutaj o patologicznych samotnych matkach czy patologicznych samotnych ojcach, tylko o dzieciach z rodzin w których jest wszystko ok, dzieci wychowywane są we właściwych warunkach, są właściwe relacje ale nie ma jednego z rodziców.
A u dzieci par homoseksualistów, tak naprawde na dzień dzisiejszy nie wiadomo jak to na nie wpłynie - to jest eksperyment "ich rodziców" czy opiekunów kosztem tych dzieci (na dodatek w niektórych krajach adoptowanych), i tu jest problem.
Co będzie jak te adoptowane dzieci za 20-30 lat zaczną skarżyć państwa ze dopuściło do takich rzeczy, że życie w takich rodzinach zniszczyło im psychike.
Ale tacy jak Ty i tu reszta tego nie widzą, nie chcą dostrzec.
Co do Polski, świata i dyskryminacji - zawsze dyskryminacja była i zawsze będzie taki już jest świat, Ci co są lepiej przystosowani mają większe szanse (oczywiście tylko teoretycznie, bo jak ktoś ma super szczęscie to może w zyciu lepiej wyjść niż największy doskonały superman)
Ludzie nie są równi i nigdy nie będą (mimo haseł kiedyś komuchów by wszystkich wyrównać, a tych co nie chcieli to kula w łeb) Ludzie z wielkimi stopami mają trudniej, niedowidzący, niedosłyszacy mają trudniej, wielcy i mali i tak można wymieniać jak nie tysiące przykładów którym trudniej w życiu i wszyscy mają ich gdzieś - także ci tzw tolerancyjni lewaki.
Choroby, skazy rozwojowe to nie statystyka i nie rachunki, więc daj sobie spokój z tymi 1500 gatunkami.
i jeszcze dopisek
"Demokracja ma to do siebie, że nawet garstka ludzi ma głos"
pedofile, gwałciciele, mordercy, zbrodniarze, dilerzy prochów (czyli czytaj palikociarnia UB/SBków ;)
też powinna mieć głos??? Naprawde tak uważasz, no to nieźle gratuluje.
Ja uważam, że takie odchylone i skrajnie upodlone jednostki niszczące jakiekolwiek zasady życia społecznego i państwowego nie powinne mieć żadnego głosu - co najwyżej mogą wyć w kiblach więziennych gdy koledzy im wymierzają sprawiedliwość.
A że domokracja została strasznie skrzywiona w świecie w ostatnich latach (dzięki szpiegom rozesłanym przez zbrodniarza Stalina) a w Polsce nigdy tak naprawde nie powstała to niestety właśnie tacy mają głos (patrz NKWDzista Bauman, czy obrońca komunistów Adaś Szechter.
"Jeszcze raz zadam pytanie a co wspólnego mają komuniści z demokracją?"- chodziło mi o to, że w tej chwili mamy ustrój demokratyczny, który może nie działa najlepiej, niemniej jednak jest ustrojem Naszego kraju. A zdanie o tym, że nawet garstka ma głos dotyczyło się Marszów Równości, bo może się to Tobie nie podobać, ale homoseksualizm jest prawdziwy i Ci ludzie mają takie samo prawo do kochania, życia jak każdy inny. Tak samo jak kiedyś dyskryminowano czarnych, tak samo dyskryminuje się teraz ich. Oni po prostu walczą o swoje i to jest moim zdaniem normalne zachowanie każdego człowieka.
Słyszałam o tym. Sama byłam wychowywana przez mamę przez dłuższy okres i jakoś po sobie nie widzę tego, żebym miała jakieś problemy ze sobą. Prawda jest taka, że w ostatnich latach nastąpił wzrost fobii, obsesji czy innych problemów tej natury. W psychologii masz straszną tendencję do obwiniania rodziców za wszystko (zwłaszcza w Stanach). Idąc Twoim tokiem rozumowania, w wypadku kiedy Ty miałbyś jakiś problem ze sobą możesz skarżyć swoich rodziców za to, że z powodu nie wystarczającej opieki nad Tobą masz jakieś defekty psychologiczne. Zrobiłbyś to ? Bo ja jakoś tego nie widzę!
Nie wiem czy jestem za tym, aby pary homoseksualne miały dzieci, ale wydaje mnie się to lepszym wyjściem dla dziecka niż jakieś patologie czy dom dziecka. Bo ważne jest to czy Twój rodzic, nawet ten zastępczy, obdarza Cię miłością i bezpieczeństwem, a nie to z kim sypia. I nie traktuje tego jak żaden eksperyment. Mogę powiedzieć, że tacy jak Ty widzą tylko te złe strony.
Skoro przytaczasz mi procent dzieci dotkniętych syndromem sieroty to zaczynamy już zakrywać o rachubę i statystyki. Czyste fakty tylko dla poparcia tego, ze homoseksualizm nie jest chorobą i dowodem na to, że jednak ludziom się w dupach nie poprzewracało.
Nigdzie nie napisałam, że pedofile, mordercy powinni mieć głos. Jednostki, które nie potrafią koegzystować z innymi nie powinny tego robić.
"Palikociarnia" jak to ich określasz, próbuje pchnąć polskie społeczeństwo trochę do przodu. Jeżeli chodzi Ci np o ustawę legalizacji marihuany, to niestety muszę Cię zmartwić, z tym jest jak z papierosami - większość pali. Niestety muszą się ukrywać! Nie uwierzę, że nigdy nie paliłeś trawki.Chociaż po osobie z tak konserwatywnymi poglądami można się tego spodziewać... A to, że przyjmuje do swoich szeregów trans- czy homoseksualistów... Robią to dlatego, że nigdzie indziej nie mieli by miejsca. Taki urok tej par
Wolałabym nie mieszać się do rozmów o polityce, bo nie za bardzo mnie to interesuję i szczerze nie za bardzo się w tym odnajduję. Taka jestem głupiutka.
Podpisuję się pod Twoimi postami. Serial dobry, pokazujący inną rzeczywistość. rzeczywistość, która jest, która była od lat, ale o której nikt nie mówił, bo przecież to niemoralne, nienormalne i inne niż przekonania heteronormatywne.
To według ciebie nie można pokazać w filmie pary homoseksualnej, bo jest to propaganda wprowadzona przez "lobby lewaków i homoseksualistów"? Co za brednie. W takim razie para heteroseksualna to propaganda lobby heteroseksualnego. Jeśli w filmie pokaże się pedofilię, to będzie to propaganda lobby pedofilskiego, a jeśli zobaczymy gwałt i morderstwo, to znaczy, że stało za tym lobby gwałcicieli i morderców.
Twoja wypowiedź nie ma nic wspólnego z "niepoprawnością polityczną", która jest zresztą bardzo modna ostatnio. Oczywiście tylko na wybrane tematy.
Rany, na wstępie muszę pogratulować sobie samej i wszystkim innym, którzy zmusili się do przeczytania tych sztampowych wypocin. Tak często spotykam się z bzdurnymi wypowiedziami, napakowanymi pustymi frazesami ("lewak", "komuna", "polityczna poprawność", "lobby"), a wciąż jeszcze wierzę, że kiedyś, jakimś cudem, znajdę w nich choć cień zdrowego rozsądku.
Generalnie wypowiedź jest z gruntu żałosna i należą się jedynie kolejne gratulacje osobom, którym chce się jeszcze z podobnymi idiotyzmami dywagować. Ja jedynie napomknę, że Jesus oraz Marianna etnicznie przynależą do Latynosów, więc nie wiem jakim cudem mieliby wytrzasnąć kuzyna z Iranu. : D
ecchhhhh......
musicie mieć strasznie wielkie klapy na oczach, ale to chyba po tatusiach i dziadkach tj jak np Miron Sycz, czy sam nasz płemieł,
po prostu tacy już jesteście pod wpływem tego co Wam wpoili, zero własnej oceny i zero myślenia, wciąż tylko powtarzacie tą starą komuszą płyte.
Nie mogłabym się bardziej zgodzić z opinią. Skończmy z tym wciskaniem na siłę, że to co jest dziwne jest lepsze. Nawet nie równorzędne, zwyczajnie lepsze. Naprawdę scenarzyści musieli zawrzeć w tym serialu WSZYSTKO? Nie mógłby to być serial o dwóch matkach, ale zachowujących się jak normalni ludzie, a nie nadludziach ratujących świat dobrocią serca? Czy naprawdę matki muszą być dwóch ras, dzieci też multikulturowe, bo jeszcze ktoś posądziłby o rasizm? Ale, ale - gdzie Azjata? Wątek z biologicznym dzieckiem jednej lesbijki - błagam, za mało absurdu? "Kochanie, kupić Ci prezerwatywy?" - kochana mama policjantka! Litości. Uważam, że proponowane przez autora wątku scenariusze jak najbardziej wydają się być prawdopodobne. Czekam na zachwyty nad dzieckiem z kazirodczego związku Latynosów, przecież kochają się, jaki to będzie piękny owoc miłości! Nie dajmy się zwariować, stop propagandzie.
Nawiązanie do wypowiedzi użytkownika ixxert, a dokładniej przewidywań co do przebiegu odcinka czwartego ;-)
bo już się wystraszyłam, że ktoś był w stanie znadinterpretować braterską miłość Jesusa i Mariany...
W pilocie nic mi nie zasugerowało takiej możliwości, ale kto wie jak historia potoczy się w kolejnych odcinkach!
http://1.bp.blogspot.com/-liMVlkju4OU/TaOkmTBEjaI/AAAAAAAAAK8/UYUZW8MdRM4/s1600/ congratulations-idiot.png
cześć SŁONKO ;) co tam u Ciebie, tylko takie seriale i filmy oglądasz? ;P
-czy może po moich komentarzach na filmwebie "latasz" ;]
Oglądam wiele różnych :) Poza tym może to ja powinnam Ciebie zapytać czy tylko "takie" filmy i seriale oglądasz po to żeby później móc je w ten sposób skomentować?
;) no wiesz, ja tak z rozpędu, nowy serial to chce zobaczyć "co to" a potem się okazuje, że nawet pilota nie jestem w stanie
wytrzymać do końca ;) i dlatego potem moje komentarze są takie jakie są (zapewniam Cię, że nie tylko takie)
i rada by omijać z daleka.......