PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177254
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

wszyscy czekali na finał, a on jest najsłabszy z całego sezonu odcinkiem :(

acidity

Dziękujemy panie psorze;)

ocenił(a) serial na 9
acidity

No i git :)

ocenił(a) serial na 7
acidity

To też pewnie taka sugestia, że klimat się oziębia, niczym w postapokalipsie Kate Wilhelm "Gdzie dawniej śpiewal ptak". Bo skoro cywilizacja przemysłowa poszła w piz...znaczy do diabła, to gazów cieplarnianych mniej no i się ochładza. Jakby nie było długotrwale mrozy tego rzędu w Wirginii się nie zdarzają, to w końcu formalnie tropiki są, po drugiej stronie Atlantyku to już Afryka jest.

SWoland

Zima, taka, że głowy szwendaczy pękają jak bańka. Chwilę później Beta biczuje Alfę gałązką z listkiem, żeby parę sekund później Ezekiel powiedział, że czeka na koniec zimy.

kalimach

Pisałam już kiedyś, napiszę i teraz...TWD zagina czasoprzestrzeń.

Kasss1711

Tylko, żeby to zaginanie nie skończyło się jak w serialu "Lost" ;)

kalimach

A nie wiem, nie oglądałam:)

ocenił(a) serial na 7
Kasss1711

W lostach to w późniejszych sezonach już chyba sam reżyser nie wiedział co się dzieje , bohaterowie zaczęli podróżować w czasie bo ''wyspa taka magiczna'' :D

Kasss1711

A to nie był kolejny przeskok - wstęp do następnego sezonu? Bo Beta mówił coś o odosobnieniu które dobrze zrobiło Alfie.

ocenił(a) serial na 9
DBM

Oczywiście ,że tak. Trzeba to brać na logikę a nie trzepać się ,że tam śnieżek ledwo spadł, a w innej scenie pól metra śniegu..

DBM

Słuszna uwaga:)

użytkownik usunięty
kalimach

swoją drogą to ciekawe, jak Szeptacze przeżyli zimę... gorsze warunki od Ricków i spółki, a jednak...?

użytkownik usunięty
Kasss1711

W przeciwieństwie do Maggie XD

ocenił(a) serial na 4
dzony66

Ja jeszcze a propos tej zimy. Dziwne strasznie było to, że w jednej scenie jest zima, a w następnej, w której Alpha gada z Betą wygląda jakby u nich była normalna wiosna. A przecież nie są aż tak oddaleni, skoro grupa przechodzi przez teren Szeptaczy. W związku z tym pytanie brzmi: skoro jest wyraźnie pokazane, że zimno nie służy zbytnio umarlakom, czy oznacza to, że Szeptacze stracili większość swojej armii?

ocenił(a) serial na 9
boromirr

Teren Szeptaczy może być ogromny. Moim zdaniem wyprowadzili hordę na cieplejsze tereny.

Mikael82

Też tak założyłam - że odeszli gdzieś na okres zimy :)

DBM

Na Florydę albo do Meksyku.

ocenił(a) serial na 9
kalimach

Między Wschodnią a Zachodnią Polską jest bardzo duża dysproporcja w trakcie zimy - 300km i już jest cieplej lub zimniej. Szeptacze śmiało mogli tyle się przesunąć. A teren zapewne mają ogromny skoro Ricki nigdy wcześniej na nich nie trafili. To tylko jedna z możliwych teorii.

kalimach

Bociany do Afryki, horda na południe proszę:D

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Trupy na okres zimy przemieszczają się na cieplejsze tereny by poszukać partnera i założyć wspólne gniazdo. Potem wracają wraz z młodymi , uczą ich polowania i technik przetrwania wśród ludzi :)

Mikael82

A to wszystko pod bacznym okiem samicy Alpha;)

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

Alpha i jej pasterze :)

Mikael82

Taaaaaaaaa...;)

ocenił(a) serial na 10
SWoland

Masz własne zdanie i to szanuję. Jak dla mnie to 7 odcinek był tym najgorszym w tym sezonie. Ale co do tego odcinka to fajnie, że w końcu pokazali zimę, bo aż zaczynałem myśleć, że tam jest jak w świecie Gry o tron, gdzie pory roku trwają od kilku do kilkunastu lat. I widać było, że stanowiło to trudne wyzwanie. Przeprowadzka w czasie zimy? W dzisiejszych czasach może nie, ale tam to nie ma ciężarówek (przynajmniej nie tak często) i to oczywiście było bardzo trudne. Na plus dodatkowo szwendacze wyłażą spod śniegu i zamarzają. Więcej takich odcinków poproszę. Co do końcówki to czyżby szykowało nam się Commonwealth? Jak dla mnie nieco za wcześnie.

telcontar_2929

A może to powrót Maggie lub Jadis?

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Oby, bo jak już napisałem to trochę za wcześnie na ten wątek. Myślę (chociaż i tak wiem, że włodarze AMC tego nie czytają), że powinni zrobić przerwę większą niż sezon co rok i zwiększyć budżet.

telcontar_2929

Pobożne życzenia:)

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Żyję marzeniami. Taki już jestem ;)

telcontar_2929

:) Czasami warto:)

ocenił(a) serial na 5
telcontar_2929

Lepsze byłoby zmniejszenie liczby odcinków. Ostatnio korzystając z okazji, obejrzałem sobie I sezon na Netflixie i oceniłem pod kątem dłużyzn, zbytecznych wątków, dialogów, czy innych absurdów. No i nie występują, bo nie było parcia na sztuczne przedłużanie serialu. Był wstęp, rozwiniecie i zakończenie. Każda przedstawiona postać coś wnosiła do fabuły i miała jakąś rolę do odegrania. I niczego nie powtarzano nam dwa razy. Weźmy to porównajmy do tego, co było np. dzisiejszym odcinku. Nie było potrzeby dwukrotnie pokazywać nam płaczliwych scen z Lidią. Wystarczyłaby jedna akcja i każdy średnio rozgarnięty widz wiedziałby, że dziewczyna ma depresję i obwinia się za śmierć Henrego i innych ludzi.

acidity

I dlatego sezon 10 ma liczyć 14 a nie 16 odcinków:)

ocenił(a) serial na 10
acidity

Co racja to racja. Takie dłużyzny nic tylko pochłaniają pieniądze, które mogłyby być spożytkowane w lepszy sposób. Co do liczby odcinków to też się zgadzam. Stosunkowo seriale mające mniej odcinków na sezon są lepiej rozpisane i przez to nieco lepsze. Za porównanie niech posłużą seriale The CW vs. seriale HBO bądź Netflixa, gdzie rozbieżność odcinków na sezon to mniej więcej 4-13 i widać, że są nieco lepiej skonstruowane niż seriale The CW. Zmniejszenie liczby odcinków nie gwarantuje od razu świetnego serialu, ale na pewno nieco pomaga.

telcontar_2929

Niedługo zaoszczędzą na jednej pensji...:
https://www.instagram.com/p/BvwkxQwHm5b/

ocenił(a) serial na 10
Kasss1711

Podobno chciała mieć większą gażę i twórcy się nie zgodzili, więc odchodzi.

Kasss1711

Jadis mogłaby wprowadzić duże zamieszanie chociażby dlatego że wie co się stało z Rickiem ale niestety wydaje mi się że akurat obie opcje odpadają

BitchesLikeThemSwitches

Też mi się wydaje, że Jadis będzie raczej w tych filmach o Ricku...

Kasss1711

Gdzieś tam krąży teoria że niby Rick i jadis mają wrócić właśnie i połączyć się z grupą znowu a filmy będą opowiadać o staraniach się wrócenia do osady i w sumie jakby na to spojrzeć fajny nawet pomysł ale niestety chyba niemożliwy

BitchesLikeThemSwitches

to chyba raczej plotka...

Kasss1711

Co osoba to teoria jasne że pewnie ma znikome pokrycie z rzeczywistością albo żadne ale ja tam lubię sobie pogdybać troszkę ;)

BitchesLikeThemSwitches

Nikt nam tu nie broni, a jak zabroni, to wara od naszego gdybania:)

Kasss1711

a tym bardziej to raczej prima aprilis ; )

heba1979

No dawali wczoraj do pieca na różnych z stronach, łącznie z tym, że Dog nażarł się sztucznego śniegu i zachorował:)

użytkownik usunięty
Kasss1711

przypomnij, co się stało z Jadis?

Poleciała z Rickiem helikopterem?

ocenił(a) serial na 8
telcontar_2929

Commonwealth bardziej bym się spodziewał w filmach.
Serial ma za mały budżet

użytkownik usunięty
coolerss

co to Commonwelath? :) (nie czytam komiksów)

ocenił(a) serial na 8

ja też nie. Znalazłem w internecie informacje.
Jest to nowa społeczność w komiksach z tego co wiem (New World Order). Możesz wpisać w google i ci wyskoczy.

użytkownik usunięty
coolerss

no to zapowiada się ciekawie, chociaż nie chce sobie za dużo spojlerować komiksem;)

ocenił(a) serial na 7
telcontar_2929

Wszak przedstawicieli Commonwealth już pokazali. Maggie też tam poszła, więc ten wątek jest już obecny w pewnej formie. Mogą go zatem rozwinąć kiedy tylko zechcą.

Nie wiem jak ten wątek poprowadzono w komiksach, ale serial może iść własną drogą, więc wcale się nie zdziwię, jak przyjdą z odsieczą gdy już horda Szeptaczy będzie miała zrobić porządek z Rickami.