PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177500
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Bardzo fajny odcinek.Szczerze mowiac dawno nie czulem takiego zaciekawienia.Bylem pewny ze Merle dokona "tranzakcji" z Gubernatorem a tu prosze...
-Smierc Merla byla przeciekiem na forum juz wczesniej.Okolicznosci w jakich do niej doszlo nie byly dla mnie zaskakujace.Musze przyznac ze choc nie dazylem sympatia Merla to scena koncowa z bratem w jakis sposob mnie poruszyla(Tortuga,kassandra-moje "kondolencje")
-Michoone.Kolejny odcinek gdzie rozwinieto linie fabularna tej postaci.Mimo ze fajnie wyglada w akcji to lubie jej "przegadania" wersje.Poza tym fajny "killer count" kolo motelu gdzie bohaterka odcina zombie glowe za pomoca drutu.
-Przemowa Ricka.Brakowalo mi tylko tekstu jak w komiksie"WE ARE WALKING DEAD!"
W skali Filmwebu:
9/10

ocenił(a) serial na 8

złotówki gnojkowi nie dam

filippo_2

A jak zaśpiewa kantyczki albo gorzkie żale, albo zarecytuje wiersza z rymami częstochowskimi? Serca ci nie ruszy? Ócz nie zamgli?

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

Gorzkie żale...padłam

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

niestety nie "połoncze sie w bulu" z nim, ewentulnie zgole wąsa i wrzuce mu na tace dobre chęci jak to lubi robić EJeMCi

filippo_2

Te TWD fany to takie niedobre ludzie, serca nie majo, guziki rzucajo na tackę proszalnym dziadom, biedaczynom.

ejemsi już wkrótce nie będzie, jak wszystko pójdzie zgodnie z moim planem.

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

obalmy kuła ten rzond dosyć hamstwa i prostactwa i bóractwa oj nie dobre nie dobre z nas dzikie ludzie

filippo_2

Calm your tits, już się tym zajęłam, możesz dalej spokojnie żuć brokuła.

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Nie bo ja kce banana firmy Ku-tas ups przepraszam Prutas my "Sugar Tits"

filippo_2

Nie obraź się, ale mam tylko twoje zdrowie na sercu - w tym wieku powinieneś jeść więcej zieleniny.

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Och dziekuje za twą troske więc jak mógłbym się obrazić xD jeść może nie ale palić? Chętnie!

filippo_2

Ledwom nadmieniła Bane'a w innym poście i już zmieniasz ikonkę na moje ulubione jego zdjęcie.
Zbieg okoliczności?

ocenił(a) serial na 8
emo_waitress

Kiedy wymieniłaś Bane'a? bo to mój chłop a my paskudy musimy sie trzymac razem :-0

filippo_2

Gdzieś tu, jak mówiłam, że nawet bym, się nie zdziwiła, jakby Filip zastosował na Merlu Chwyt Bane'a, Wiesz Który :>

ocenił(a) serial na 6
filippo_2

Łeee gdzie Twój zajebisty avatar?

Tortuga033

To już druga major zmiana avatara na tym forum ostatnio. Wiosna idzie czy co..

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

Ja tam swój zostawiam, choć też kusi na zmianę hahaha

Tortuga033

Ja mam ten sam od dnia stworzenia, czyli od prawie 8 lat :D

Ej nie zmieniajcie, bo ja was szukam po ikonkach i jak zmienicie, to będę się musiała WYSILIĆ.

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

Hahaha spoko, spoko ja na razie zostaje przy wojowniczym Merlinie w oranżu

Tortuga033

Merlin w oranżu? http://i.minus.com/iOH7bY6gHEaVj.gif
*sprawdza twoją ikonkę*
O żesz ty w mordę jeża, a ja zawsze myślałam, że to jakiś kałboj siedzi na traktorze, tak to z daleka wygląda!
:O
:O

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

Kałboj na traktorze - no wzrok to rzeczywiście masz jak Ślepak.

Tortuga033

No jak nie jak tak, sama popacz w ikonke.
Ja nie zaglądam ludziom na profile, więc nie wiem, co tam jest w rzeczywistości.

Jak będziesz wprowadzała nowego avatara, to przeprowadź wcześniej konsultacje społeczne. Obywatele mają prawo wiedzieć!

użytkownik usunięty
filippo_2

Hahaha, to bylo dobre

ocenił(a) serial na 8
Notorious Gomez

jak miło dla oczu czytać krytykę tego "wybitnego dzieła" :)

ocenił(a) serial na 6
Notorious Gomez

Czekam aż zaczną skakać w czasie.

ocenił(a) serial na 10
Notorious Gomez

Mogę zapytać na czym Twoim zdaniem polegała wybitność zakończenia Rodziny Soprano?

Einshaew

Powiedz mi jak kończy się rodzina soprano :) to Ci odpowiem

ocenił(a) serial na 10
Notorious Gomez

??? :) To najpierw piszesz, że zakończenie RS jest wybitne a na pytanie o tę wybitność prosisz, żeby Ci to zakończenie opisać :D?

Einshaew

nie rozumiesz, chciałem się dowiedzieć jak Ty widziałeś zakończenie rodziny soprano. Ale już Ci powiem dlaczego jest według mnie wybitne. Po pierwsze te ciągłe napięcie, że zaraz coś się wydarzy(ale nie wiemy co faktycznie tam się stało), po drugie otwartość zakończenia sugerująca, że być może Tony został zastrzelony, z drugiej strony nie wiemy czy tak rzeczywiście było Jest kilka znaków, które sugerują, że mogło być inaczej np. że został aresztowany przed Federalnych (gościu w garniaku), albo jak już wcześniej wspominałem został zastrzelony przez grupę młodych czarnoskórych gangsterów. No i ostatnia wersja, Meadow wchodzi do baru i żyją długo i szczęśliwe. Dla mnie wybitnym jest dlatego, że każdy mógł sobie wybrać zakończenie takie jakie chciał. Jednocześnie zostawili sobie furtkę, na kolejny sezon ale z niej nie skorzystali.

ocenił(a) serial na 9
fincu

po prostu 10/10 - nie mam pytań do odcinka , rewelacja

ocenił(a) serial na 8
Mikael82

Mnie się podoba, że nie jadą ściśle wg komiksu bo to dopiero wiałoby nudą.. ale wielu widze krytykantów wie swoje..... nudzi wam się w życiu, że nawet przy serialu narzekacie, najwyrażniej.... ekipa przy nagrywaniu świetnie się bawi przy flaczkach a krytykanci wylewają swoje złości, wiem że zima się przedłuża, że każdy odcinek przynosi jakiś niedosyt ale po co tyle lamentować.... stwórzcie własny komiks, zatrudnijcie szkicownika i twórzcie własne historie... a może bedzię jakiś polski przebój na skalę światową.

użytkownik usunięty
Klubbe

po to jest to forum, zeby debatowac i wyrzucac swoje niezadowolenie. gdyby wszyscy kochali bezgranicznie ten serial, jak 16tki cr7 to byloby nudno.

ocenił(a) serial na 8

dzieki Bogu lemingi są stopniowo na wyginięciu hua hua hua (śmiech Gubernatora zaa kulis)

ocenił(a) serial na 8

jak mi sie coś nie podoba to wiem to od razu albo ktos lubi zombie albo nie.... albo seriale m jak milosc albo nie.... a marudzenie to juz wogóle aaa i na koniec panie ja wiem do czego służy forum.... ale jeśli w 1 wątku jest 60 proc krytyki to niech założa antystrony twd i finał.....

użytkownik usunięty
Klubbe

filmy/seriale robi sie dla ludzi, ktorzy maja subiektywnie wyrazic swoje zdanie. skoro 60% wyraza negatywne zdanie na dany temat to jest znak dla scenarzysty i rezysera, zeby cos tam zmienic, aby podskoczyla ogladalnosc. na tym polega ten biznes.

ocenił(a) serial na 6
Klubbe

Jeżeli w wątku 60% to krytyka, to wiedz że coś się dzieje złego z serialem.

użytkownik usunięty
Tortuga033

kocham cie, choc tak slabo sie znamy

ocenił(a) serial na 6

Zawstydziłeś mnie.

użytkownik usunięty
Tortuga033

mam cie

ocenił(a) serial na 6

Oł noł... to co teraz, kowboju? Hę? How's about a big hug?

użytkownik usunięty
Tortuga033

teraz trzeba spuentowac znajomosc i isc na lody albo do lunaparku

ocenił(a) serial na 8
fincu

Mi odcinek bardzo się spodobał, w skali od 0 do 10 wystawiłbym mu 9/10. Niestety nie mogę się zgodzić z tym, że Merle nie zasługiwał na śmierć. Starszy Dixon dostał to, na co zasłużył. Stworzył sobie małą, jednoosobową grupkę, w której to on był panem i władcą i podążał własną ścieżką. Gdyby uległ namowie Michonne przeżyłby oraz byłby pomocny w walce z Gubernatorem. Rozpacz Daryla, kiedy ujrzał swojego brata przemienionego była podobna do tej, którą widzieliśmy na początku sezonu u Ricka. Tylko, że tym razem Daryl zobaczył swojego brata martwego i sam musiał go dobić, czego Rick na szczęście nie zrobił ( wykończyłoby go to strasznie). No i to tyle na temat moich przemyśleń. Wiem, że możecie się ze mną nie zgadzać ( Tortuga, Kasandra) co do mojej opinii o śmierci starszego Dixona. Ale to tylko moje zdanie.

użytkownik usunięty
akolio_PL

Czyli ludzie którzy podążają własną ścieżką zasługują na śmierć, a przydupasy bez własnego zdania mają przeżyć? Spoko.

ocenił(a) serial na 8

Niestety taka choroba to jest społeczna panująca wsrod lemingów :(

ocenił(a) serial na 8
filippo_2

Już widzą tą fale hejtu, która leci na mnie bo wyraziłem swoje zdanie o Merlu :P No niestety gdyby Merle najpierw myślał potem robił, albo dostosowywał się do grupy Ricka pożyłby dłużej. A jeśli był taki lekkomyślny to sobie dednął i zjadł Bena.

ocenił(a) serial na 8
akolio_PL

Tu już nie chodzi o to co Merle zrobił, bardziej chodzi o to co scenarzyści zrobili a właściwie gówno zrobili ratując to "epickim zakonczeniem". Hejtu z mojej strony nie ma są tylko emocje przepełnione ironią xD

ocenił(a) serial na 6
akolio_PL

Przynajmniej nie umarł z pustym żołądkiem.

Tortuga033

I bez procentów w systemie.

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

No ba. Popił wiskacza, bo w końcu "to najlepsza z dam".

Tortuga033

Prawdziwy chłop: dieta opierająca się na łiski z mięsem.
How cool is that!

ocenił(a) serial na 6
emo_waitress

No ba, Merlin to jest samiec Alfa. Ja już to od dawna mówiłam.