Odcinek nawet nawet podobał mi się zobaczymy co będzie dalej .
Jak dla mnie jeden z najlepszych odcinków,dużo akcji,dużo zombi,SPOJLER ostatnia scena wymiata :)
Akcji od grom. Świetnie zaczął się ten sezon. Długo czekałem na premierę tego odcinka, zresztą na pewno nie tylko ja i się nie rozczarowałem.
dokładnie, dużo akcji, zombiaków, krwi czyli tego czego w dużej mierze oczekuję od tego serialu. 3 sezon zaczął się świetnie, oby utrzymali poziom :)
Jeszcze nie ogladałem, ale mogł bym to samo napisać a każdych pierwszych odcinkach każdej serii:) Byle by nie siedzieli znowu w lesie przy ognisku bo tego nie zniosę
Rewelacyjny odcinek, w końcu jest akcja, coś czego brakowało od dawna :)
Pani z kataną zapowiada się wyśmienicie no i text przy zakończeniu HOLY SHIT :D Genialne.
jest akcja bo to 1 odcinek sezonu, teraz będzie tylko napięcie z zombiakami w tle. podobnie w 2 sezonie było. świetny 1 odcinek, a potem to obyczajówka, gdzie czasami nawet zombie się nie pojawiło.
Zgodzę się. Naprawdę bardzo dobry odcinek. Trochę szkoda Hershela, ale można było się spodziewać, że coś mu się stanie :P. Czekam z niecierpliwością na "episode 2".
Super odcinek, tylko bardziej podobało mi się intro z 1 i 2 sezonu :) A i zastanawia mnie jedno z końcówki ostatniego odcinka 2 sezonu
Może być MiniSPOILER
.
.
.
.
.
Po scenie przy ognisku, był najazd kamery na jakby fortece, która stała za lasem.
Dziwi mnie dlaczego nie ma nic na ten temat w 1 odcinku 3 sezonu. Jeśli jeździli przeszło pół roku po okolicy, chyba powinni na nią natrafić? Jak myślicie? :)
Ta twoja forteca to właśnie jest więzienie o którym był cały ten odcinek. Naprawdę nie wiem jak można się tego nie domyślić . Jeśli jeździli po okolicy to mogli na nie nie natrafić ponieważ nie musieli jeździć samochodami w środku lasu tylko po głównych drogach.
Oglądałam bardzo słabą wersję i do tego scena była ciemna i wyglądało to jak jeden wielki budynek, taka stara amerykańska rezydencja otoczona przez betonowy mur z taką wielką bramą wjazdową (jak np. w filmie Mroczne Cienie). Obejrzałam jeszcze raz końcówkę, tym razem w HD i rzeczywiście widać osobne budynki, siatkę i wieże strażnicze, które są w 1 odcinku 3 sezonu.
Dzięki za odpowiedź. Pozdr
Odcinek bardzo dobry. Byle by nie było tak, że tam gdzie teraz trafili spędzą cały sezon hodując warzywa i zamulając tak jak to było na farmie w sezonie 2.
Biorąc pod uwagę to co się dzieje w komiksie przez ten okres, nie powinni robić lekkiej zamuły jak w 2 sezonie.
ciekawe jak będzie wyglądało porównanie komiksu do serialu, bo na razie nieźle jest namieszane. :D
Tyle akcji nie było przez cały 2 sezon ( może trochę przesadzam ) Może być ciekawy sezon, albo melodramat z 2 sezonu będzie kontynuowany i na prawdę przestanę to wreszcie oglądać
BTW: Polecam grę The Walking Dead, 3x lepszy klimat od całego 2 sezonu
Odcinek mi bardzo przypadł do gustu. Szkoda tylko, że tak krótko i to nieubłagalne czekanie na następny. Coraz bardziej myślę nad odpuszczeniem oglądania, a za kilka tygodni seria z kilkoma odcinkami TWD :)
Chciałem sobie odpuścić 3 sezon i w czasie kilku nocek wszystko obejrzeć, jednak chyba nie dam rady. :D
Nie chciało mi się czekać 2 dni na lektora, a jak mam przeczekać z półtora miesiąca. Ogólnie oglądanie w nocy jest dużo
bardziej ciekawe. Kawa + kilka odcinków i o 6, kiedy już się robi jasno - spać. No i nikt nigdy nie przeszkadza. Praktycznie całych LOSTów tak obejrzałem. :)
Pozdrawiam!
Jedne panny czekają na nowy sezon Pamiętników wampirów, inne na kolejne epy Plotkary - a ja o 5.00 nad ranem oglądałam z wypiekami na twarzy new episode THE WALKING DEAD. I Panie Boże chcę Ci podziękować, że w końcu jest :)
The Walking Dead podoba mi się od pierwszego sezonu, drugi - nie przyłączę się do krytyki też był moim zdaniem świetny. Nie sądzę by trzeci zawiódł. :)
PANIE PANOWIE no polecam! :)
.
.
.
Spoiler: Dzieciak w końcu bierze się za siebie. Kres, niewinności yeah ;)
świetny odcinek ;) wreszcie cos sie dzieje, ciesze sie z tego bardzo, bo mam juz dosc patrzenia na nich jak koczuja na farmie ;p
Jeśli tworcy w sezonie trzecim będą dużo czerpać z komiksu to może wyjść z tego coś fajnego ;]
Spoiler
.
.
.
.
.
Nie mogę doczekać się spotkania z gubernatorem, o ile w ogóle będzie(?).
(STRZEŻCIE SIĘ SPOILERÓW)
Podcinek trzeciego sezonu opowiedział nam historie dotyczące:
1) Bezodrzutowej broni palnej na ostrą amunicję, bardzo przyjaznej w użytkowaniu przez dzieci. Warto nadmienić niezwykłą skuteczność przy strzelaniu w głowę, niezależnie od zasięgu.
2) Filmy pokroju Black Samurai (1977) wciąż mogą mieć i mają swoje miejsce nawet dzisiaj (ahh ta kinowa kategoria Y).
3) Najlepszym sposobem na zabezpieczenie grupy ocalałych ludzi w świecie opanowanym przez żywe trupy jest... zabranie jedynego osobnika mającego jakiekolwiek pojęcie o medycynie na eksplorowanie nieznanych części kompleksu więziennego.
Z niepokojem patrzę co przyniesie przyszłość.
"2) Filmy pokroju Black Samurai (1977) wciąż mogą mieć i mają swoje miejsce nawet dzisiaj (ahh ta kinowa kategoria Y)."
To akurat jest zaczerpnięte z komiksu.
Ja nie twierdzę, że nie. Po prostu ta kreacja wyjątkowo mnie rozbawiła i uznałem, że warto się podzielić też takim a nie innym filmowym kontekstem :)
(OSTRZEŻENIE O SPOILERACH WCIĄŻ AKTUALNE)
Zapomniałem o punkcie 4 ;)
4) Niektóre z broni białych mają tendencję do wydłużenia swojego skutecznego zasięgu "rażenia" zaraz po wbiciu w ciało zombie (scena gdy
... gdy (raptus ze mnie i nacisnąłem wcześniej niż chciałem "wyślij)... a więc gdy Maggie wbija nożyk pod żuchwę jednego z zombie-strażników w pancerzu riot ten nagle dosięga mózgu i uśmierca nieszczęsnego umarlaka.
Bardzo dobry odcinek.A co do tego czy cały sezon będzie rozgrywany w więzieniu to chyba tak,gdzieś kiedys pisano że 3 sezon bedzie tam sie rozgrywał.
Kto zna komiks wie że w 3 serii- więzienie jest mało akcji większość dialogów ale wiadomo serial to nie komiks więc może coś sami stworzą i będzie ciekawie:) cała akcja ma mieć miejsce w więzieniu:)
SPOILER ALERT
Hehe, powiało trochę kinem klasy Z, ale co tam. Ciekawie też wyglądała cała banda strażników w pełnym rynsztunku, w kaskach (brakowała tylko pałek w łapach). Pozamieniali się w zombie w międzyczasie nie gubiąc nawet rękawiczek. Hmmm... :)
Miałem złe przeczucia po tym jak po wyrżnięciu całej hordy siedli sobie przy ognisku i zaczęli śpiewać, ale scena wejścia do zaciemnionego więzienia - moc.
podobna scena jest w ostatnim odcinku 2 sezonu jak Michone ratuje Andree. Strasznie to raziło w oczy
co do punktu 3, moim zdaniem jest pewne nawiązanie do komiksu, gdzie podobna rzecz stała się pewnemu osobnikowi, którego już nie ma w serialu.
Dziadek herszal czy jak un tam ma wpisał jeszcze kody na infinity ammo, shotgun tego typu ma magazynek na 4 pociski, a on strzelał bez końca xd
ej, jak to się stało, że w celach były zombiaki skoro więźniowie byli zamknięci i niemożliwym jest, aby ktoś ich 'chapnął' ? :P
Może ich zamknęli po ugryzieni jak jeszcze byli normalni ,a w celi się przemienili
Oglądałeś/łaś poprzednie sezony? Każdy człowiek ma w sobie wirusa, także po śmierci automatycznie zmartwychwstaje.
Po co ostrzegacie o spoilerach ? :) O ile nie są brane z komiksu to ktoś kto nie obejrzał odcinka a wchodzi w temat o tym właśnie odcinku robi to na własne ryzyko.
Dorzucę kamyczek odnośnie Hershela. Niby juz tacy doświadczeni są, tyle się naoglądali, leży trup i najpierw Rick trąca go w klatkę, a w drugiej sytuacji grupa mija trupa !? leżącego na podłodze. Skoro tyle przeszli to profilaktycznie powinni dźgnąć każdego leżącego osobnika w głowę, ale w sumie po co, lepiej dać się ugryźć żeby scenarzysta miał pretekst do ucięcia nogi. Nie lubię takiego chodzenia na łatwiznę.
Poza tą jedną sytuacją, odcinek super. Szkoda, że mało rozwinęli wątek pani samuraj. Przede wszystkim czy jej zwierzaki to jeno fetysz czy ma to jakieś praktyczne zastosowanie : )