Specjalnie dla dziewczyn ze spoilerow
Ja zauważyłam że pod koniec dzisiejszego odcinka pojawił się napis po turecku chyba o koncu odcinka 100 albo o odcinku 100. I zastanawiam się czy może to Turcy nie pościeli tak tych swoich odcinków na mniejsze i nie wycieli co niektórych fragmentów?
Możliwe.bo w innych krajach seriale trwają 40-45 min a w Turcji 2h bez reklam.to jest olbrzymia różnica a poza tym ucinali w głupim momencie :/
Nie zauważyłam, ale jutro spróbuję to sprawdzić.
No już najgorsze przeszło. Jeszcze Yigit będzie próbował z uporem maniaka ponownie ożenić się z Iclal, która przeżyła przecież takie "nieszczęście" że spłonął dom w dniu ślubu... I teraz nie może wyjść z szoku ( gdyby on wiedział dlaczego Iclal jest w szoku!!!), ale do ślubu nie dojdzie i Nur ma wolne pole do walki o powrót ukochanego.
Będzie fajnie.
Myślę,że TVP zamówiła już tak pocięte odcinki dostosowując
do naszego czasu antenowego .
Yigit zobaczył samochód Nur przed "Domem Weselnym"i się
wściekł ale po chwili rozmowy z Nur już spokojnym głosem
powiedział żeby poszła do ciotki,ale potem jest krótkie ujęcie
jak patrzy w stronę oficyny i ciężko oddycha a jego wzrok mógłby zabijać-Nur tym ślubem z Keremem mocno uderzyła w jego zaufanie i miłość.Zeni się ze złości ale czy zdaje sobie sprawę co robi
Nur go bardzo zraniła, on już teraz nie myśli co robi . Pamiętacie jego zachowanie jak Nur kupiła samochód? od razu powiedział Iclal że jadą na wakacje/. A potem siedział i pisał smsmy do Nur, że nic tu sie nie stanie co by jej ból sprawiło. Tylko teraz to ślub i nie wiem co on by robił z Iclal??>?>?? Brr nie myśli o tym, ale już się łamie na widok Nur . Oj widać jak się łamie. I pamietajmy, że to facet z tym wielkim EGO, który musiał połknąć taką żabę jak to "evet" przed jego oczami. i niech nikt n ie porównuje jego "zdrady" z tym ślubem, bo on "zdradził" Nur bez świadomości i wiedział o tej zdradzie tyle co mu Iclal wmówiła, a Nur (niezależnie od pobudek) wzięła ślub na jego oczach. I pamiętajmy jeszcze o tym, że ten ślub był zawarty "po cichu". Nie było dziennikarzy, więc gdyby nie wysłany przez Yigita kierowca aby ją śledził,nikt nic by o tym ślubie nie wiedział.To tak jakby cała ta heca z dziennikarzami przed ślubem była by go drażnić a ślub to był normalny ślub. Yigit musi sie z tym uporać i w kolejnych odcinkach o tym usłyszymy
Też zauważyłam numer odc na końcu ;)
i się zastanawiałam... ale w sumie nie ma nad czym-tvp, czy tureckie tv... pewnie i u nas by ucinali bezsensownie...
Dla mnie odcinek dziwny i chwilami nawet niezrozumiały . Ale na moment wrócę do tego ślubu N z K . Mnie się wydaje ze Kerem specjalnie nie chciał kamer , miał swój chory plan i tylko czekał żeby Nur się zgodziła za niego wyjść . Jemu nie było na rękę żeby ktokolwiek pokrzyżował mu plany . Chciał jak najszybciej ją wywieść i co dalej to widzieliśmy . Jednocześnie może zakładał że Nur podzieli los poprzedniczki , więc po co mu rozgłos .Tamto zabójstwo jakoś dziwnie mu się upiekło , może liczył że teraz też załatwi to po cichu . Dzisiejszy odcinek nie podobał mi się ,jakoś dziwnie zagadkowy /mam na myśli zachowania Y chwilami dla mnie niezrozumiałe / ,ta rozmowa z Nur pod rezydencją też jakaś taka bez wyrazu .Nie wiem co chce komu udowodnić tym ślubem z I , ale chyba siebie ukarał by najbardziej .Z jego rozmowy z C wyglądało ,że chce żeby Nur cierpiała . . Ale gdyby nie Firat ona by tam nie poszła . Może pogodziła się, że Y jej tego nie wybaczy , a może po tych wszystkich przejściach , rozpaczy związanej z jego ślubem ,poddała się i chciała tylko odpocząć.
Myślę że masz rację. Yigit chciał ukarać i Nur i siebie za to że uwierzył w miłość. Powiedział do brata:"Miłość? Ona umarła tamtego dnia..." I myślę, że on działał jak robot, widziałaś że tylko przy Mercie odzyskiwał "ludzką" twarz...
A co do Kerema to oczywiście on nie chciał rozgłosu. Ja mówię tylko, że Nur powinna zareagować na taki ślub, bo przecież to miała być pokazówka dla Yigita,
Kerem chyba nie chciał żeby Y się dowiedział , popatrz , wziął za świadków obcych ludzi , pobił i zastraszył Hazal /a tylko ona wiedziała gdzie oni są /. Nur w samochodzie pytała Kerema dlaczego nie wzięli ślubu tam gdzie załatwiali formalności , bo tu może Y przeszkodzić .Czyli nie miał wiedzieć .Nie przewidział ,że Y wynajmie tego tajniaka . Miałam wrażenie ,że był zaskoczony jak go zobaczył , tak mocno ścisnął rękę N jak by chciał ją zmiażdzyć .On mimo wszystko bał się Y i że plan się posypie . A co do Y , on dobrze wiedział dlaczego Nur to robi ,wiele razy mówiła mu gdzie jest jego miejsce /czyli dom ,Mert i ciężarna I /. Kiedyś powiedział jej ,że takim postępowaniem pcha go w ramiona Iclal . No i się sprawdziło . On teraz jest zawiedziony , szuka zemsty , taki /bez życia / . Ale szybko otworzyły by mu się oczy gdyby zetknął się z rzeczywistością . Takie stwierdzenia ,że robi wszystko dla Merta , to co u niego jest /wszystko /. Manipulowany M chce widzieć rodziców szczęśliwych , jak rano przybiegnie do sypialni ma się cieszyć ,że sa razem . Bardzo musiał by się starać ,żeby temu podołać . A postawa Nur dzisiaj podobała mi się . Cierpi ale trzyma głowę do góry /myślę o jej pogodzeniu się z faktami ./
Nie wierzę, że Nur by tam nie poszła... scenariusz miał skończyć się brakiem tego ślubu tym ,czy innym sposobem... inaczej ludzie już wtedy by ich zlinczowali...
Słyszałaś rozmowę z Elmas , powiedziała ,że nie chce nikogo widzieć , idzie do hotelu i musi odpocząć . Faktem jest ,że serial praktycznie by się skończył , może dlatego pojawił się Firat .Jaki musiał byc zdesperowany ,że się tak daleko posunął i zdradził Iclal .
A pamiętacie te pogłoski że serial skończy się ślubem Icla i Yigita po tym jak Nur potraciłaś Merta samochodem??. Tak miało być w 3 serii, do której nie doszło. Moim zdaniem to ten serial miał się jednak źle skończyć, potem to przerabiali i przerabiali aż wyszło co wyszło.
A Bogusiu, na pewno Kerem nie chciał żeby ktokolwiek wiedział o ślubie bo wtedy jego dzieło by było w ukryciu i mógłby robić co tylko zechce z bezwładną Nur. Gdyby nie Yigit to nie chcę myśleć jak by się skończyła i ta noc "połączenia" i późniejszy los Nur.
A swoją drogą to Yifit jest jednak bardzo zawzięty. Rozumiem, ze został zraniony i to bardzo, gdyż Nur świadomie i na jego oczach wzięła ślub, ale jednak przyczyną rozpadu ich związku był jednak on, a przynajmniej na tym etapie tak to wyglądało i Yigit zawsze wierzył, że zdradził Nur i spłodził dziecko z Iclal .. Ta intryga nie mogła być dla niego ujawniona ze względu na jego porywczy charakter i dlatego biedna Niur kryła przed nim tą straszną prawdę.
Właśnie dlaczego jego zawzietośc i złość była tak wielka i nie miał taryfy ulgowej dla Nur skoro nawet sam zdawał sobie sprawę,że on jest przyczyną ich rozłąki/powiedział to nawet Nur w tym ośnieżonym lesie jak sie pogodzili na molo-dlaczego mi wybaczyłaś to ja ponoszę winę -dokładnie nie pamietam/
Ale to Yigit i jego "przerośnięte" ego i jeszcze to, że Nur była świadoma tego co robi, a on jednak nie. I Nur o tym wiedziała niezależnie od powodów jej decyzji. Bo ona sama powiedziała Yigitoowi, że ten cały koszmar to jej wina. I te jego słowa, że jeśli będzie trzeba rzuci sie dla niej w ogień i jeszcze raz będzie ją ratował. To dawało jej nadzieję, że jednak czuje coś do niej nadal mimo strasznych słow o końcu tej miłości
Dziś już było widać po oczach Yigita jak się po malu łamie ;D wcale nie było aż tak trudno, jak to Nur się wydawało... ona była gorsza..
Zawsze to mowilam . Nur była nieprzejednana. A yiğit juz myśli jak meblowal z nur dom. I żeby nam to jutro pokazali jak pojechał nad morze i myślał o nur
Dziś bezczelnie znowu po prostu wycieli piękny moment wspomnień Yigita... jak to mnie irytuje! Znowu nam to robią!
Mogliby poucinać te nudne momenty trwające wiecznie-np. Kiedy chodzą w zwolnionym tempie... wycinaja oczywiście te momenty, które łapią za serce...
A potem my to wiemy, ale ludzie co nie oglądalki po torecku/ros nawet nie wiedzą że Yigit nadal kocha Nur bez pamięci ale się uparł, że koniec i walczy z sobą. To walka serca z rozumem. I wypisują po forach, że nie rozumieją dlaczego on nadal chce ślubu z Iclal.
Wrzucam Wam ten fragment. On pokazuje jak Yiiiot mocno kocha Nur. W wolnym przekładzie dla tych co nie znają ros. on mówi do siebie w samochodzie zaraz po tych wspomnieniach":"Yigit, przyjdź do siebie. Przyjdź do siebie. Choćbyś miał umrzeć z miłości to żadna Nur, Nie. Żadna Nur."
https://ok.ru/video/41145797358?fromTime=5245
No właśnie :/ na tych początkowych wątkach serialu niektóre się wyklocaly że nie obcinaja scen ale w wakacje obejrzał tureckie początkowe i późniejsZe i też wiele scen ucinali i tamte nie chciały mi uwierzyć i zarzekaly się że będą tylko po pl oglądać w tv a tak naprawdę później tak jak Elza pisze że pytały się kto co jak po co i dlaczego bo nie zrozumiały bo TVP ucina głupie fragmenty wydające się dla nich nie istotne a tak naprawdę wszystko jest istotne
Dokładnie.... sporo osób nie wie, że on wciąż marzy o domu z Nur i o niej samej... Boze jak mnie to denerwuje no!
No ja czasem z kimś rozmawiam a ten ktoś mi wpiera że Yigit to jest niedobry dla Nur bo już jej nie kocha. I mnie ręce opadają.
I przypomina mi si nasza dyskusja jak tylko widziałyśmy odcinki po turecku. Było dużo nieporozumień jak się nie znało dialogów. Ale przynajmniej widziałyśmy całe odcinki. A teraz są powycinane jak serwetki z papieru. W ty osttanim też ie było tej sceny jak rodzina Elmas weszła do hotelowego pokoju, jak Cahit im przyniósł ubrania, jak Tayyar chciał od niego wymusić kupno dlsa nich nowego domu , jak Elmas powiedziała Cahitowi że Nur przyjdzie do hotelu itd
No ale mnie najbardziej wkurza, że są całe sceny Nazan i jej domu z braćmi, a nie ma scen Yigita albo scen Yigita i Nur. To takie ważne dla tego serialu.
Dokładnie. To draństwo. Ale my i tak mamy lepiej bo wiemy. Tylko na tym traci serial . No ale cóż poradzić?
Dobranoc do jutra.
Przed wakacjami przestali to robić... a teraz od nowa... no cholera mnie trafia jak to widzę i zawsze tłumaczę innym, ze są sceny bardzo ważne, których nie widzimy i je przedstawiam, a im się nie chce wierzyć jak oni mogą takie coś robić i to w takich sytuacjach... np scena z dzis-wspomnienia, czy po ślubie Nur kiedy leci ta piękna piosenka, a oni pogrążają się w rozpaczy... no żenada po prostu... ŻENUA!
Najlepiej niech wytna przyszlosciowe sceny.. jak np... Iclal, która idzie do Yigita oznajmić mu, że Fatih to "wielka milosc" Nur i niech on po prostu nagle zbiegnie z tych schodów i się od tak na nią wkurzy... albo jeszcze nie... niech do tego wytna scenę, w której Iclal dowiaduje się o tym zuroczeniu Nur-Fatih i po prostu wypełni rolę czarodziejki, która wie to od ptaszków
( tak jak zresztą kiedyś Cahit dowiedział się o tym, co Nazan wykombinowała z ciotka i sprowadzily Jamala, czy tam Camala)... i wtedy niech dopiero zbiegnie zszokowany i kipiący Yigit, wtedy się na nią wydrze, a ludzie "pyk!" I go znienawidza i będą wpisy typu "on jej nie kocha, tylko wiecznie sie drze..." i tere fere...
Znaczy się... Nazan chyba wtedy rozmawiała z Tayyarem... ale to nie wazne... wiadomo o co chodzi. Dobranoc ;)
Wtedy wycięli 20 minut, cała scena jak Cahit podsłuchał rozmowę Nazan z Tayyarem, potem jak się zorientowała i pojechała za nim do pracy, jak to podsłuchała Elmas, bo wtedy była w gabinecie Cahita i dlatego on zabrał Nazan do konferencyjnej, jak Yigit szukał Yamala / Camala i jak ten mu uciekł z hotelu, jak potem Yigit nakrył Nazan I Cahita na kłótni, i oni w tv od tego zaczęli. Czyli nikt nie rozumiał co się stało, skąd wie Cahit, dlaczego Nazan jest w pracy u Cahita itd itp.
A teraz wycinają sceny jak Yigit cierpi bez Nur, i to już jest KARYGODNE. kto nie widział to potem mówi, tak jak piszesz, że ten Yigit to taki wredny jest a Nur tylko biedna, bo on ją rani. A Nur też sama woie co narobiła i wielokrotnie to powtarza i sama sobie i Cahitowi i Yigitowi,,, E tam !Głupota i już.
A dziś będzie tak i będziemy si,e z Yigita śmiać, bo widać że z Cahitem to on umie gadać a jak się zwraca do Nur to mu słów brakuje i się jąka biedaczek..
https://youtu.be/_0p3zbvejUU
Cahit jest bratem tylko i wyłącznie Yigita i Yaren (Iclal to ich kuzynka)... więcej nie będę spoilerowac, bo widzę, że nie znasz przyszłości w serialu ;)
dziekuje :) kurcze bo slyszalam jak mama Iclal mowi cos takiego jak wroci twoj brat ( Cahit ) itd