PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9271
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

Proszę mi napisac, czy warto zacząc oglądac ten serial. Czy jest wciągający jak lost, ciekawy jak herosi, pomysłowy i przekombinowany jak prison break? Liczę, że tak, ale nie mam pewności, więc proszę o podpowiedzi. Czy wlecze się tak jak 4400? (oby nie) Po prostu jestem ciekawy, jak ten serial się rozwija, ale nie zamierzam oglądac w ciemno, by później nie rzucic w połowie. Chodzi mi zwłaszcza o wartką akcję i pomysłowośc, by nie nudził a zachęcał do kreatywnego myślenia.
Pozdrawiam.

sylar_217

To remek serialu z 1 połowy lat 80.Jeżeli chodzi o akcję to pierwsza seria od drugiego odcinka tak do połowy może się wydawać wielu,nudna ale to raczej kwestia odbioru,druga połowa pierwszej serii jest z bardziej wartką akcją,a koniec bardzo interesujący.2 seria startuje 4 stycznia i tam raczej na pewno będzie od początku więcej akcji niż w pierwszej serii.Porównanie do wymienionych przez ciebie seriali jest niestety żadne,bo to jest coś innego,od 1 odcinka wiesz o co chodzi i czekasz jak to się rozwinie trochę taka gra strategiczna poznajemy bohaterów i ich życie i układy w jakich tkwią,co do kreatywnego myślenia nie jest łamigłówka typu lost czyli o co w tym wszystkim chodzi,tylko kto zginie i jak będzie przebiegać strefa wojny jak wielkie będą straty i zniszczenia.,czyli raczej bliżej do herosów,z podobieństwem do 4400(jeden z głównych bohaterów grał jedną z głównych rol w 4400)ale akcja jest bardziej wyrafinowana,choć zaznaczam druga seria będzie już inna bo zmienił się nieco układ sił.Mnie się podoba, stary serial oglądałam z przyjemnością i nowy też choć się jednak od siebie różnią,ogólnie polecam.

szarit

dzięki za szybką odpowiedź ;)

ocenił(a) serial na 9
sylar_217

Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, nie spodziewałem się czegoś takiego - oglądam już 3-ci odcinek, i nie mogę się oderwać, a nie lubię takich typowych filmów Sci-fi

Nie dłuży się, nie przeciąga - nie widać tutaj nawet zbędnych postaci, czy wątków, ogólnie cud miód. :D

to 1/4 serii, ale już czuje się jak fan serialu^^
Chodź może to przez fajne aktorki - Juliet z lostów, i Karę ze smallville

Tak czy siak, na razie wszystko jest na najwyższym poziomie, a zielone ludziki o dziwo nie śmieszą! Niby tak oklepany pomysł, a jednak dało się z niego wycisnąć coś bardzo ciekawego.

Ostatnio miałem wiele zawodów - The Event, Flash Forward... nie spodziewałem się po prostu że V może być ciekawsze i fajniejsze od nich :D

ocenił(a) serial na 6
Artemisek

racja fajny serial na poziomie daje rade

dariusz1986pl

Serial jest dość w porządku, warto :) Ale jeżeli bardzo zależy Ci na wartkiej akcji to polecam 24 godziny.

ocenił(a) serial na 8
sylar_217

brawo dla Ciebie pytasz się czy warto go oglądać wyróżniasz się sposród tego motłochu który ogląda wszystko co im na ekran sygnał przyniesie i później zaniżają oceny filmów czy też seriali bo im do gustu nie przypadł

ocenił(a) serial na 9
tomucho77

Co ty za herezje głosisz? ;s

ocenił(a) serial na 8
Artemisek

jestem heretykiem

tomucho77

Herezje herezjami, znaki interpunkcyjne gdzie, hę? A ja nigdy się nie pytam czy warto oglądać - jak nie warto to po jednym odcinku olewam, ot co.

ocenił(a) serial na 8
bartolomeoxXx

to nie jest dyktando z języka polskiego gościu miętowy

ocenił(a) serial na 7
sylar_217

Nierówny serial. Raz robią coś kompletnie niespodziewanego, innym razem idą po najmniejszej linii oporu. To akcja nie daje rozluźnić pośladów z wrażenia, to zaczynają truć jakby byli opóźnieni albo walą jakieś kosmiczne bzdury. Niemniej nie mogę powiedzieć, że serial mnie nie wciągnął. Teraz pewnie będę czekał jak głupi na kolejne odcinki drugiego sezonu. A mogłem poczekać aż się skończy i wtedy obejrzeć sobie całość na spokojnie.