Strasznie mi się dłuży ten serial i co chwilę się łapię na tym, że myślami jestem gdzieś indziej - i chyba przez to mi umknęło kilka wątków ;) Bardzo nieuważnie oglądam. Jestem w połowie trzeciego odcinka, ale spoilery mi nie przeszkadzają - nie wiem, czy dam radę przebrnąć przez wszystkie odcinki, a zakończenie mnie ciekawi.
- matka tego zaginionego chłopaka (tego, który niby został odnaleziony martwy w wieku 40 lat) powiedziała, że miał bliznę na prawej ręce, a Paweł odnalazł zdjęcie na którym wyraźnie widać, że ma bliznę na lewej - czy to zostało jakoś wyjaśnione? Czemu matka kłamała?
- czemu na tym obozie wychowawcami byli koledzy z klasy uczniów, którzy byli uczestnikami?
- czemu prokurator był traktowany jak podejrzany (takie odniosłam wrażenie, policjanci byli dość... obcesowi)? Tylko z powodu wycinków z gazet, które miał przy sobie denat?
- ojciec prokuratora odnalazł w lesie zwłoki - czy to były zwłoki tej drugiej dziewczyny?
- później Paweł nakrył ojca jak w lesie coś zakopywał/odkopywał - o co chodziło?
- kto to jest Marek Kowalski? Ktoś taki odwiedził ojca Laury w zakładzie i zarówno Laura jak i Paweł uznali to za interesujące i postanowili jechać "do Perkowskich".
Będę wdzięczna za pomoc :D
Obejrzałam całość i mam jeszcze więcej pytań :D
- czemu Goldsztajn zabił tego "Kowalskiego"?
- po co "Kowalski" jechał do Goldsztajna?
- czemu Goldsztajn się zabił?
- jak to się stało, że miał broń i bez problemu mógł się wydostać niezauważonym z tego ośrodka? To chyba był szpital psychiatryczny?
- czemu "Kowalski" wymalował krwią imię Pawła i kiedy to zrobił? Goldsztajn zadał mu cios i czekał aż tamten się wykrwawi i wysmaruje imię krwią?
- o co chodziło w wątku z koszulką Pawła, którą tamten policjant znalazł wysmarowaną krwią?
- kim była ta Azjatka z restauracji?
Mnogość wątków była porażająca. Czy to Coben tak to napisał?