PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=839661}
6,7 61 tys. ocen
6,7 10 1 61408
5,2 33 krytyków
W głębi lasu
powrót do forum serialu W głębi lasu

Do 5 odcinka super

ocenił(a) serial na 3

Tak jak w tytule. Do 5 odcinka super. Dużo niewiadomych, tajemnice, ale rozwiązanie niestety pokazuje, że fabuła nie była dopracowana:
1) po co Goldsztajn zabija Artura? OK, mógł być na Niego wściekły, ale tak naprawdę więcej by zyskał zostawiając Go przy życiu, mógłby się zrehabilitować,
2) po co Artur szukał Goldsztajna? Mógł mieć wyrzuty sumienia, tylko moim zdaniem najpierw powinien był odnaleźć przyjaciela, wiedział że Jego siostra żyje,
3) dlaczego rodzice Artura kłamali Pawła, dlaczego nie powiedzieli Mu o Jego siostrze wcześniej? Przecież matka Artura wiedziała, że matka Pawła chciała, aby rodzeństwo o sobie wiedziało,
4) W serialu wyraźnie pokazane jest, jak matka żegna się z Pawłem i wyjeżdża, a później pokazane jest, jak chce odejść od męża i ten mówi, że Paweł u kogoś nocuje. Niby matka mogła wrócić którejś nocy po Pawła, tylko po co w takim razie jechała z ojcem do lasu skoro wiedziała, ze Kamili tam nie ma?
5) no i jeszcze jedna kwestia - Paweł mówi Laurze, że Jego matka czuje miętę do Jej ojca i trzeba się liczyć z tym, że mogą być rodzeństwem, i nic nie mówi matce o homoseksualnych relacjach potencjalnego nowego tatusia. OK, mógł być bi, tylko to naprawdę nie miało znaczenia dla młodego chłopaka?
Jak napisałem wyżej - do 5 odcinka było super, rozwiązanie chyba jednak przerosło twórców i nie potrafili znaleźć wiarygodnego i spójnego rozwiązania. Nie czytałem książki, może tam są wyjaśnienia?

ocenił(a) serial na 3
wino1901

Moja wypowiedź też trochę niespójna (pisałem w tramwaju w drodze do pracy), ale chyba wiadomo o co mi chodzi. Jeśli nie, to mogę wyjaśnić.