PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=839661}
6,7 61 tys. ocen
6,7 10 1 61408
5,2 33 krytyków
W głębi lasu
powrót do forum serialu W głębi lasu

Samochód

ocenił(a) serial na 6

Prokurator w Warszawie, a jeździ starym Volvo?

ocenił(a) serial na 5
QTR

samotny ojciec, więc z finansami nie jest aż tak kolorowo + nie każdy lubi nowe samochody :)

QTR

Ktoś kto myśli, ze prokurator albo sędzia jeździ najnowszymi i super furami, to jest w błędzie. Wystarczy przejrzeć oświadczenia majątkowe :)

ocenił(a) serial na 1
QTR

Prokurator w Warszawie a policja traktuje go jak szczeniaka?

QTR

Przecież nawet w jednym z odcinków pada stwierdzenie, że nie jest bogaty, bo pracuje w budżetówce.

moonajka

Tylko prokurator zarabia w granicach 10 tysięcy miesięcznie. Więc mówienie, że to budżetówka jest śmieszne. Politycy to też przecież "budżetówka", a raczej na brak pieniędzy nie narzekają. Prędzej bym obstawiał, że mocno wspierał fundację albo nie ma potrzeby nimi szastać.

SteelMike

Jasne, że tak, zgadzam się. Ja tylko przytoczyłam co wspomnieli w serialu.

moonajka

No właśnie, trochę z tym pojechali. Być może w USA zarobki prokuratora nie są porównywalnie wysokie, więc wszystko by się zgadzało, ale przenosząc fabułę na polskie realia trzeba więcej detali dopracować. :)

SteelMike

Otóż to! W samo sedno. Ważna jest adaptacja i dostosowanie do realiów państwa w których dzieje się akcja. Bo tak to jest jak wyrwane nie wiadomo skąd. W tym przypadku mam wrażenie, że to zdanie w odcinku poniekąd odpowiedziało na pytanie, które mogło się pojawić u widza właśnie o ten samochód - brak pieniędzy i ta budżetówka. Znam jednego prokuratora oraz kilku prawników. Czy zarabiają dobrze? Tak. A jak wspomniałeś w USA to faktycznie, tam zarobki nie są aż tak wysokie. Nawet zdarza się, że sędziowie również zarabiają marnie w porównaniu do innych zawodów.