Widzę na forum dość mieszane uczucia jeśli chodzi o ten serial. Jak dla mnie rewelacja. Owszem może nie jest to kino , które jest niesamowicie ambitne. Zgadzam się, jednak jestem miło zaskoczona realizacją i nawet dźwiękiem! Dobór aktorów moim zdaniem świetny, klimat jest i w mojej opinii powinniśmy być dumni, że taka produkcja nas reklamuje na arenie międzynarodowej. Oczywiście, są niedopowiedzenia, ale moim zdaniem są one jak wstęp do drugiego sezonu, które robią klimat. Grzegorz Damięcki i Agnieszka Grochowska to rewelacja, nawet na ekranie mają pewnego rodzaju chemię. Ferency, Głowacki, Koman. Obsada świetna. Wśród młodszej kadry aktorów moją uwagę zwrócił Adam Wietrzyński grający Artura, ma w sobie charyzmę i chcę go widzieć częściej. Jest niczym młody Gelner. Oprócz tego mamy dużo polskiej muzyki w ścieżce dźwiękowej. W mojej ocenie serial jest godny uwagi, jeśli ktoś jest niewiadomo jakim krytykiem filmowym może i zrówna go z ziemią. Ja jednak jako zwyczajny człowiek, który po prostu lubi się odprężyć przy filmie lub serialu (oczywiście nie głupim jak np 365 dni) polecam serdecznie ten serial :) Nie wiem jak inni, ja osobiście jestem zachwyona i czekam więcej polskich produkcji w tym stylu. Polecam