Rok 2023 W powietrzu Rok 2023, odcinek 1
odcinek W powietrzu (2023)

W powietrzu | Ostatnie wezwanie

Final Call 46m
7,2 219  ocen
7,2 10 1 219
W powietrzu
powrót do forum 1 odcinka

W świecie Apple i całej tej sekty neo-marksistowskiej teraz to biali są terrorystami :) Niech zgadnę (bo wyłączyłem w połowie ten szit i rezygnuje z Apple TV bo tam dosłownie NIC nie da się obejrzeć) - to biali ale nie komuchy co by ewentualnie mogłoby wiarygodne biorąc pod uwagę lata 70siate, Frakcje Czerwonej Armii itp ale to pewnie ci biali supremacysci, nacjonaliści..ci co istnieją tylko w CNNach, TVNach itp :) Do tego związek mieszany, bogaty murzyn wypomina białemu kochankowi bogatej matki ze ich prześladuje policja itp :)) Pojechali w Apple grubo żeby wcisnąć jak najwiecej propagandy w jak najkrótszym czasie antenowym..
Nie oglądajcie tego - oni wlasnie na to liczą, ze ludzie machna ręka nawet jak zauważa i będą „konsumować” produkt

dewille

Wielu w tych latach było białych terrorystów np.IRA.
Tak się spytam z ciekawości czy srasz białym gównem ?
Inni ludzie srają normalnym gównem i dlatego ten serial ma tak wysoką notę.

ocenił(a) serial na 8
dewille

Następny idiota

użytkownik usunięty
dewille

Nie rozumiesz, że rynek TV (odbiorcy TV) w Ameryce i innych krajach anglosaskich jest w prawie 30% zdominowany przez czarnoskóych mieszkańcow, którzy tam zarabiają i żyją w większości od wielu pokoleń. Maja pieniądze, pracują, jest ich dużo, można zarobić to robią dla nich filmy, czy to tak trudno zrozumieć? Zwróć uwagę, że dla Indian nic nie robią bo nie maja chajsu. W ameryce nie ma nic za darmo , nie masz pieniedzy to konczysz na ulicy .

kto nie ma hajsu? indianie nie maja hajsu? czlowieku przeciez oni spia na hajsie w rezerwatach gdzie sa kasyna :)

użytkownik usunięty
miko1980

Masz twarde dane - https://ncoa.org/article/american-indians-and-alaska-natives-key-demographics-an d-characteristics 
Dochód  
W 2021 r. było 9,7 miliona Indian amerykańskich / rdzennych mieszkańców Alaski (AI / AN);  10,2% było w wieku 65+. 
 Osoby AI/AN plasują się na dole lub blisko dolnej części prawie każdego wskaźnika społecznego, zdrowotnego i ekonomicznego.  
Niższa średnia długość życia i nieproporcjonalne obciążenie chorobami wynikają z nieodpowiedniego wykształcenia, nieproporcjonalnego ubóstwa, dyskryminacji w świadczeniu usług zdrowotnych oraz różnic kulturowych.  
Istnieje 574 uznanych przez władze federalne narodów Indian amerykańskich / rdzennych mieszkańców Alaski.  
W 2022 roku istniały 324 federalnie uznane rezerwaty Indian amerykańskich.  W porównaniu ze wszystkimi innymi populacjami rasowymi lub etnicznymi, populacje AI/AN mają najwyższy wskaźnik ubóstwa (24,1%) ; prawie dwukrotnie wyższy niż wskaźnik krajowy (12,8%). 10  W 2020 r. średni dochód gospodarstw domowych AI/AN (samych) wyniósł 45 877 USD w porównaniu z 64 994 USD w całym kraju. 11  W 2019 r. 18,7% dorosłych AI/AN w wieku 65+ żyło na poziomie ubóstwa, czyli ponad dwukrotnie więcej niż wskaźnik ubóstwa wszystkich starszych Amerykanów (8,9%). 

https://www.brookings.edu/articles/despite-an-optimistic-jobs-report-new-data-sh ows-native-american-unemployment-remains-staggeringly-high/

https://equitablegrowth.org/sovereignty-and-improved-economic-outcomes-for-ameri can-indians-building-on-the-gains-made-since-1990/

ocenił(a) serial na 1

W jakiej lewackiej rzeczywistości 15%, to "prawie 30%"?

użytkownik usunięty
Pies_Baskurwieluw

Moze i 15% ale ich znaczenie dla amerykanskiej kultury to 30% bo gdyby nie czarni to w ameryce nic by sie nie działo , to by była Kanada albo Niemcy albo Francja , albo Irlandia, albo Anglia albo Polska albo Czechy 

ocenił(a) serial na 1

Jeśli masz na myśli to, że przestępczość spadłaby o około 75%, to masz rację - niewiele by się działo. Ale myślę, że żeby coś "się działo" nie trzeba od razu kraść, strzelać do ludzi czy sprzedawać narkotyki dzieciom.

użytkownik usunięty
Pies_Baskurwieluw

W jakiejś mierze ich kultura cie ukształtowała i tak sie im odwdzieczasz. Pamietaj ze oni tam się znalezli nie z własnej woli i zwalanie teraz na nich ( tak jak np na Zyduw którzy w przeciwiestwie do czarnych maja w pyte kasy ) całej winy na wszelkie zło jest poronionym pomysłem. Hitler by na nich kariery nie zrobił z taka retoryką : Czarni zabieraja wszelkie narkotyki i całą przestepczosc ktora mogłaby miec biała rasa !" Albo : Czarni zabijaja sie i rosną nam białbym statyskyki przestepczosci!

ocenił(a) serial na 1

Nie zabierają przestępczości, tylko ją tworzą. O co ci chodzi? Jaką ja winę na nich zwalam, jakie zło? Tylko podaję tutaj staty, że tak się przypadkiem składa, że czarni odpowiadają za ponad połowę przestępstw w USA. Mógłbyś mnie oświecić w jaki sposób ich kultura mnie ukształtowała? Nawet jeśli można tak generalizować, to gardzę rapem, na marihuanę mówię konopia i nie palę jej, tylko jem, pistolet trzymam prosto, nie chodzę w bardzo luźnym odblaskowym dresie, nie mówię piskliwym głosem i nie tańczę w kościele. Swoją drogą, znałem dwóch Murzynów. Jeden zwał się Kalafala i był lekarzem z Kenii chyba. Drugi przyjechał z USA, nazywał się Martin, słuchał rapu, grał w kosza, jarał trawę i sprzedawał narkotyki dzieciom.

dewille

Nie wiem który świat jest gorszy, kapitalistyczny świat Apple czy twój rasistowski fiolarski świat panie debille. Chyba oba są po jednych pieniądzach

dewille

Jestem wyczulona na propagandowe kwestie wtłaczane już chyba w produkcjach wszystkich platform ale tutaj akurat mnie to nie uderzyło. Poza tym jeden z terrorystów i chyba najbrutalniejszy z nich jest czarny.

Abstrahując od tego po 3 odcinku jestem całkowicie kupiona przez serial, jest coraz ciekawiej, walka pasażerowie vs. terroryści coraz ciekawsza - jak tak dalej pójdzie to będzie jeden z najlepszych seriali jakie widziałam.

ocenił(a) serial na 7
dewille

debilem sie urodziles czy to w skutek jakiegos wypadku ta niesprawnosc umyslowa?

ocenił(a) serial na 1
dewille

Jeszcze do tego skorumpowany ksiądz ateista.

ocenił(a) serial na 7
Pies_Baskurwieluw

kolejny zjeb

ocenił(a) serial na 1
sobanek

kolejny zjeb

ocenił(a) serial na 7
Pies_Baskurwieluw

no przeciez napisalem, za malo mocy obliczeniowej matole?

ocenił(a) serial na 1
sobanek

no przeciez napisalem, za malo mocy obliczeniowej matole?

ocenił(a) serial na 7
Pies_Baskurwieluw

zaimponowales mi teraz....

ocenił(a) serial na 1
sobanek

ocenił(a) serial na 7
Pies_Baskurwieluw

przesadziles z nickiem, psy sa inteligentniejsze ;P EOT

ocenił(a) serial na 1
sobanek