PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778964}
7,2 7,6 tys. ocen
7,2 10 1 7577
7,0 3 krytyków
Wojenne dziewczyny
powrót do forum serialu Wojenne dziewczyny

skończyłam oglądać sezon i jest jedna rzecz, której nadziwić się nie mogę - jak dziewczyny sieddząca w więzieniu na pawiaku moze miec (fakt mniej makijazu), ale super polokowane włosy i utrwalone(skoro tam nocowała, powinnny się trochę spuszyć), one nie są nawet pokręcone ale polokowane, i te paznokcie (odcinek 13) - po takiej akcji, marszu przez las nawet nie odprysnął lakier! Wiem, że byłoby mniej interesujące, jakby kroczyły przzez wojne w worku na ziemniaki, ale takie piekne sukienki - która dziewczyna miała takie sukienki na wojnie - cdziennie inna, dużo płaszczy, kapeluszy, beretów - a jak sie wyprowadzają na nowe mieszkanie to idą z jedną walizką!

ocenił(a) serial na 10
yoddha

A może ma takie naturalne włosy?! Kręcone. Znam kilka dziewczyn ktore maja takie i wlasciwie nic szczegolnego z nimi nie robia (Rzadko nawet czesza po myciu), a włosy Ewki na Pawiaku, fakt dalej miala spinki, ale jednak byly troche roztrzepane. ;)
A jeśli chodzi o odcinek 13- było tam troche ciekawszech ujęć i akcji, nie miałam czasu w ogóle patrzeć na jej paznokcie. Nie wiem nawet czy były pomalowane.
A gdyby scenarzyści specjalnie przerwali akcje i skierowali kamere na dłoń i odpryśnięty lakier, żeby co bardziej czepialscy mieli w końcu upragniony realizm, to chyba wybuchnelabym smiechem. :)
A nawet jesli miala to co, na Pawiaku przed transoprtem miala wyciagnac zmywacz i je zmyc, bo podczas jazdy na rozstrzelenie nie wypada albo "na pewno jej odpadna, wiec zmyje od razu" ?
Poza tym, te jej pomalowane paznokcie maja ukazywać jej charakter. To część przebrania. Ewka ma sie odznaczac na tle innych dziewczyn. Ogladając te jej paznokcie masz sie dowiedzieć, że Ewka z natury jest elegancka, przebojowa, odważna i kobieca. Taka troche wiesz, " kobieta sukcesu" dzisiejszych czasów. Przeciez wiadomo, ze nawet dzisiejsze lakiery rzadko kiedy wytrzymuja jeden dzien, a co dopiero lakiery z czasow wojny. :)))

ocenił(a) serial na 10
yoddha

Bardziej co mnie bawi w tym serialu, to to, ze jeszcze nie było zadnej sceny, w ktorej ona gdzies tam w tle chociazby malowala te paznokcie ;))

yoddha

Dokładnie! Też zwróciłam na to uwagę. Jak patrzyłam na jej idealne paznokcie, to się tylko zastanawiałam, kiedy ona miała czas je malować w takich warunkach... Z tymi strojami też prawda, Marysia miała tylko jedną niedużą walizkę, a ile kolorowych, pięknych ubrań!