PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=778964}
7,2 7,6 tys. ocen
7,2 10 1 7581
7,0 3 krytyków
Wojenne dziewczyny
powrót do forum serialu Wojenne dziewczyny

Pierwsze 3 odcinki całkiem niezłe...bez szału, ale i też ta krytyka przesadzona.Zwłaszcza drugi odcinek ciekawy...
Za to moim zdaniem 4 odcinek to trochę "śmiech na sali"...
Jak oglądałem to śmiać mi się chciało jakie były tam niedorzeczności...
Ale może ktoś ma inne zdanie? Może to wszystko było możliwe?

przemofan

Zgodzę się, w mojej ocenie 4 odcinek to jakiś dramat, po 3 pierwszych jakoś dało się przykmnąć oko na niedociągnięcia, teraz jestem po seansie czwartego i łapię się za głowę.
Trzy panny idą sobie po broń, przechodzą przez dziurę w siatce (?!), przeważnie magazyny były chyba pilnowane przez psy, więc nie byłoby takiej opcji.
Widzi je Niemiec, jak okradają ciężarówki za które jest odpowiedzialny, strzela do znajomego oficera i ucieka z nimi? Co za bzdura.
Po takiej akcji byłyby wykopane z AK z wielkim hukiem. Totalna niesubordynacja no i niestety głupota głównych bohaterek (fajnie że chciały załatwić broń, ale jakby ruszyły głową to by wpadły na pomysł, że podczas zorganizowanej akcji można jej zabrać więcej).
No i na sam koniec, wpadają Niemcy do domu, ale nie chce im się sprawdzać strychu bo są tam gołębie, rzeczywiście przecież np. Żydów trzymało się w salonie żeby ich wszyscy widzieli a nie ukrywano na strychach i w piwnicach, więc Niemcom wystarczyło przyjść, policzyć do dwóch i sobie pójść.
Trzymałam kciuki za ten serial, a obecnie się tylko zirytowałam.

ocenił(a) serial na 6
psychodelik

zgadzam się