robi się coraz ciekawiej.
oczywiscie szeryf sam podniosl sie z loza smierci, ale zastanawia mnie dlaczego przy okazji nie zabił Angola i Chloe. przeciez ofiar nigdy dosc?! henry mu pomagal (ujecie kiedy chwyta za sekator?).a moze cala wyspa jest wtajemniczona i uczestniczy w morderstwach (oprocz tyhc, ktorzy juz zgineli oraz doktora i Shane'a, ktorzy wygladali na zaskoczonych morderstwami).
pytanie: kto bedzie kolejna ofiara?
Danny? Sully? Chloe? Shane? Trish?
Kamarza, w jakich horrorach widziałaś,, motyw z maska z ludzkiej skóry"...
Mi to się kojarzy tylko z filmem ,,Faceci w Czerni", a to bynajmniej horrorem nie jest:P
Konkretnie przyszedł mi do głowy film "daleka północ" to nie jest horror zle napisalam, potem po zapostowaniu to zobaczylam. Wlasnie w filmie daleka północ na koncu jedna kobieta która zakochana jest w męzu swojej corki morduje ją zdziera z nniej skurę przywdziewa ja i idzie do łóżka z męzem córki,on zauwaza tę zamianę dopiero kiedy kobieta się odezwała. Moze to brzmi zabawnie taki opis ale to zakończenie jest przerazające i do tego stopnia zapadło mi w pamięci, że nigdy więcej nie zdrcyduję się obejżeć tego filmu mimo ze nie było tam ani krwi ani scen drastycznych.
Nie smiejcie się z tej mojej teorii. Poprostu taka mysl przyszla mi do glowy ale wcale nie upieram się ze tak musiało być. Jezeli nie zauwazyliście to napisalam tez drugą teorię dotyszącą Shea'i. Którą pare osób podchwyciło.
Kamarza :D:D:D:D:D:D ta teoria ze zdjęciem twarzy Szeryfa mnie powaliła, serio :D:D:D:D:D Ty pewnie to pisałaś poważnie, ale ja nie mogłam przestać się śmiać jak to przeczytałam, przepraszam :)))
odpowiedz na wasze smiech powyzej czy wy oglądacie inne filmy poza komerchą jesli nie to polecam film "Daleka Północ" to zobaczysz dlaczego taka teoria przyszla mi dogłowy, choć wątpię ze przebrniesz przez caly film pewnie będzie dla ciebie zbyt nudny.............bo to nie zaden horror, nie ma strzelanin i krwawych mordów..........
morderca jest jeden więc Maggie odpada, nie rozumiem czemu się jej tak uczepiliście :D hmm teraz tak mysle ze shea rzeczywiscie moze zabijac bo madison tylko jej by posluchala. ale motyw? ona dziekciem wakefilda? tzn jej ojciec ja adoptowal?
a co ty mi chcesz tlumaczyć? przeciez czytalam i rozumiem wasze teorie... ale wg mnie maggie odpada jezeli plakat nie klamie, a co do shea prawdopodobne jak juz napisalam
"morderca jest jeden więc Maggie odpada, nie rozumiem czemu się jej tak uczepiliście :D" stąd mój wniosek:D także przepraszam:D
mi też się wydaje że Shea . np kiedy ona razem z trish wyszły krótko po tym wylączył się prąd. więc to mogła być ona.. i w ogóle niby jest jedną z głównych postaci ale jakoś tak w tyle jest patrząc na innych. nie znamy jej dobrze, nic w sumie o niej takiego nie wiemy, ma męża, córkę, siostre i ojca. I to tyle.. chyba że o czymś zapomniałam.. Męża mogła zabić bo ją zdradzić, ale gorzej z ojcem.. bo niby czemu?
Kamarza, w jakich horrorach widziałaś,, motyw z maska z ludzkiej skóry"...
Mi to się kojarzy tylko z filmem ,,Faceci w Czerni", a to bynajmniej horrorem nie jest:P
ale o czy mowa..to nie jest serial typu zabije go obedre ze skóry i bede go udawał, to jest serial raczej bardziej realistyczny od tego...
pomysł z oskaplowaniem jest super :D:D:D:D:D:D:D haha
hahaha a co jak na koniec się okaże, że morderca na serio zerwał skórę z twarzy szeryfa i zrobił sobie maskę :O :D:D
Konkretnie przyszedł mi do głowy film "daleka północ" to nie jest horror zle napisalam, potem po zapostowaniu to zobaczylam. Wlasnie w filmie daleka północ na koncu jedna kobieta która zakochana jest w męzu swojej corki morduje ją zdziera z nniej skurę przywdziewa ja i idzie do łóżka z męzem córki,on zauwaza tę zamianę dopiero kiedy kobieta się odezwała. Moze to brzmi zabawnie taki opis ale to zakończenie jest przerazające i do tego stopnia zapadło mi w pamięci, że nigdy więcej nie zdrcyduję się obejżeć tego filmu mimo ze nie było tam ani krwi ani scen drastycznych.
Nie smiejcie się z tej mojej teorii. Poprostu taka mysl przyszla mi do glowy ale wcale nie upieram się ze tak musiało być. Jezeli nie zauwazyliście to napisalam tez drugą teorię dotyszącą Shea'i. Którą pare osób podchwyciło.
odpowiedz na wasze smiech powyzej czy wy oglądacie inne filmy poza komerchą jesli nie to polecam film "Daleka Północ" to zobaczysz dlaczego taka teoria przyszla mi dogłowy, choć wątpię ze przebrniesz przez caly film pewnie będzie dla ciebie zbyt nudny.............bo to nie zaden horror, nie ma strzelanin i krwawych mordów..........
wiem, wiem, przepraszam :)
jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić, tzn. nie w tym serialu, dlatego się śmiałam, przepraszam :)
Teraz moim faworytem jest Henry i Jimmy. Na forum Cbs jest link do trailera 10-tego odcinka. Z tego krotkiego filmiku wynika, ze Jimmy wypadnie z gry. ;) Szkoda by go bylo, bo w tym odcinku wydawla mi sie psychopata, ale moze to tylko gra mu nie wyszla, moze mial wtedy gorszy dzien. :D
Mam tez kilka innych podejrzen, mianowicie, ze Henry, Abby i Jimmy sa szalonymi trojaczkami, dziecmi Wakefilda, i wszyscy maja rozdwojenie jazni. ;D
Poza tym Henry zbyt szybko przemieszcza sie po wyspie, wychodzi skads i zaraz wyskakuje w innym miejscu. Nie wiem ,czy to dlatego, ze serial jest krotki, czy to jednak jakas wskazowka. ;) Moze on zna mnostwo sekretnych przejsc i tak sobie biega po wyspie i morduje. No i chodzi sam, a powienen sie chyba bac. ;)
Ale tzymajmy sie faktow, morderca ma byc jeden i podobno nikt nie zmartwychwstanie. Wiec nie ma co zajmowac sie zmarlymi.
Nie sadze tez, zeby zabojca byla jakas malo istotna postac, bo wtedy serial nie mialby sensu. I caly efekt szlag by trafil, gdyby mordeca byl jakis ogrodnik, ktory mignal pare razy na ekranie, czy wlascicielka pensjonatu.
Zastanawia mnie troche ta ciekawostka z rzeka Calder, moze to wskazowka, a moze tylko scenarzysci sie z nami bawia. :D
Ludzie pomyslcie troche co z tego ze morderca jest JEDEN to nie znaczy ze nie moze miec wspolnika troche ciezko uwierzyc ze jedna osoba mogla popelnic te wszystkie morderstwa bez niczyjej pomocy pzdr
Oglądam ten serial i mam parę spostrzeżeń.
1. To na 99% nie jest anglik, jego dziewczyna i ten blondyn kumpel Henr'ego, bo w momencie gdy chcieli uciec z wyspy łódką kumpel szeryfa został zabity w tej chatce w lesie ( chyba, że to ta trójka i przystanęli w lesie , żeby postrzelać sobie z łuku :) )
2. Nie wydaje mi się, że Booth sam się postrzelił. W odcinku było pokazane, że umarł strzelając sobie w udo. Nie wiem czy to wogóle samemu możliwe ?? Może ktoś czaił się w krzakach i strzelił w momencie, gdy Booth wystrzelił ( ale namotałam )
3. Tez przychylam się do opinii, że to jednak nie Abby jest dzieckiem Wakfielda.
Na razie stawiam na Henrego : wiedział o tym, że Booth poszedł zakopać kasę, i jak czaił się w lesie to wiedział, że grubasek zabrał kasę. Świetnie strzela ( scena w której z ojcem Trish strzela do dysków, specjalnie spudłował ) no i jako jedyny nie ma alibi na zabójstw kumpla szeryfa w lesie, no i te dziwne rany na jego ciele.
Ciekawią mnie natomiast jego motywy ?? Mam nadzieje, że nie miłosne i że nie ma rozdwojenia jaźni jak ten koleś w Krwawych walentynkach.
Kamarza- Daleka Północ? nie słyszałam, ale skoro twierdzisz że nie zły to postaram się go obejrzeć.
P.s nie ma go w bazie filmweb
Poszukaj pod "Far North" moze nie zamiescili pod polskim tytule, na 100% http://www.filmweb.pl/f435592/Far+North,2007 masz link :) graja Sean Bean i Michelle Yeoh tylko szkoda ze juz znasz zakonczenie bo teraz film nie zrobi na tobie wrazenia.......
Jeszcze ostrzegam w filmie bardzo mało mówią cały czas snieg, snieg, snieg.................dopiero zakonczenie rozwal.............
No właśnie bardzo mnie ciekawi skąd Henry ma zadrapania na rękach. Może szarpał się z Beth albo JD zanim ich zabił?? W każdym razie te rany chyba są jakąś wskazówką...
te a jak masz zamiar uprzedzać fakty to napisz SPOILER!! od drugiego odcinka ginie jedna osoba na odcinek a Ty kurwa właśnie napisałeś kto to będzie w 10 odcinku. ZASTANÓW SIĘ TROCHE NAD TYM CO PISZESZ!!
Wez sobie zazyj cos na uspokojenie, skoro internet dostarcza ci az tylu wrazen. :P
Obrazanie przypadkowych ludzi w internecie jest oznaka ... (jest wiele wersji).
Bez odbioru.
http://pl.wiktionary.org/wiki/kretyn
http://pl.wiktionary.org/wiki/mato%C5%82
jak to uznajesz za obrazę...:D jest wiele terminów, które opisują osoby z brakiem znajomości słów na które się obrażają:D bez odbioru?? powodzenia w życiu napiety harmonogramie (jak ktoś czyta CD-Action wie o co chodzi a jak nie to niech się obraża:D:D)
Pewnie, ze zabojca ma wspolnika, to ta dziewczynka. :D
Ciekawe jak wytlumacza jej dziwne zachowanie, moze jest opetana przez zle moce? Albo tez ma rozdwojenie jazni? :D
W ogole zaczynam wszystkich tam o to podejrzewac, kazdy nieswiadomie pomaga zabojcy. A zabojca sam nie wie ze zabija, bo tez ma rozdwojenie. ;D
Mam tylko nadzieje, ze scenarzysci wytlumacza to wszystko w miare sensownie. A morderca nie okaze sie Wakefield, ktory w ostaniej minucie wyskoczy zza krzakow. ;D
to, że to Wakefield zabija jest w sumie możliwe; podrzucili zwłoki jakiegoś bezdomnego do trumny, żeby w mieście zapanował spokój.. W sumie nic nie wiemy o okolicznościach jego śmierci..
nie wiem, zobaczymy jak będzie ;)
jest jeszcze motyw naśladowcy, pamiętacie te zdjęcia i obsesję Szeryfa? był tez odcisk palca.. W ostatniich odcinkach jakoś ten motyw ucichł, ciekawe czy do niego powrócą ;>
Zastępce szeryfa mógł zabić Shane.Nie ma na ten czas żadnego alibi Abyy i Jimmy wypuścili go z aresztu , wiedział też gdzie się znajduje a w pierwszych odcinkach wraz z Jimmym strzelał z łuku(kuszy) do jeleni. Podobnie nie ma alibi przy morderstwie JD , widać było jak Jd przed kimś ucieka . Może chciał wykorzystać przy tych zabójstwach motyw Wakefielda bo na pewno przy wcześniejszych morderstwach nie jest podejrzanym.
Zresztą w 13 odcinku dojdą 2 nowe -stare postacie mloda Abby i Karen Dunn http://www.imdb.com/title/tt1381349/ będzie ciekawie ...
Bez przesady z tym skalpem zdjętym z szeryfa. Nie ośmieszaj się dziewczyno i zacznij myśleć logicznie. Nieważne jakie filmy oglądałaś, żaden porządny scenarzysta nie pozwolił by sobie na tak denne rozwiązanie. Jakby to wyglądało? Morderca najpierw zaciąga pannę do tunelu i ucina ją w pół, potem porywa szeryfa, zdejmuje skórę z twarzy, wraca z powrotem do dziewczynki, opowiada jej o Abby a potem morduje Kathrine. Brzmi jak parodia a nie poważny horror więc przestać wypisywać podobne historyjki i przekonywać do nich ludzi.
Skoro Shane zabił JD to kto zabił policjanta w areszcie kiedy ten siedział w celi? Kurde, ludzie nie wiem jak wy oglądacie ten serial. Dumacie nad różnymi teoriami a przecież fabuła jest prosta jak drut - jeżeli morderca jest wśród głównych bohaterów to nie ma takiej siły by zabójcą nie był Henry lub Maggie. Ewentualnie jak wspominano do grona podejrzanych można też zaliczyć żywego/nieżywego Bootha i to tyle jeżeli chodzi o 13weeks/25 suspect/1 killer.
Ja nie rozumiem dlaczego wg ciebie zabójcą jest Maggie, skoro wróżka mówiła wyraźnie, że chodzi o faceta
Wrózka wcale nie mowila ze zabojca jest facet jej chodzilo o to ze Wakefield chce ja dopasc albo cos w tym rodzaju a morderca moze byc powiazany z Wakefieldem i moze miec pomocnika np. Maggie
ok więc muszę po raz kolejny zacytować słowa wróżki. Powiedziała: "On nie przestanie" "On chce twojej śmierci". jak dla mnie oznacza to, że zabójcą jest facet
Moze miec na mysli Wakefielda ze on chce jej smierci ale to nie koniecznie ok musi byc morderca poza tym Maggie moze mu pomagac a Madison jest pewnie tylko robiona w balona bo to glupi dzieciak i mysli ze to zabawa tak jak rzucanie petard z JD pzdr
Nie sądze, żeby to była Meggie, to by bylo troche bez sensu..
A Henry to znowu za proste rozwiązanie..
Właśnie się skapłam, że przy większości morderstw morderca wcale nie musiał byc obecny, także to, czy ktoś ma alibi czy nie w tym momencie nie ma chyba znaczenia.. tzn. tak mi sie wydaje, że scenarzyści mogą się z tego wywinąć w ten sposób, że morderca np. zainstalował pułapkę, (tak jak na ojca Trish) i mógł być wtedy w innym miejscu.
W ogóle wczoraj pod prysznicem ;D;D doznałam olśnienia, że to Shea. Ale znowu jak zabito macochę ona była na zewnątrz.. ja już nie wiem :P
jak można nie być obecnym kiedy się kogoś morduje?? bo ja tak nie za bardzo kumam;D Jeżeli morderca jej jeden jak mówi nam to zwiastun i plakat to mała odpada:D nie miałaby tyle siły:D ale co tam zawsze można po obstawiać:D
a oprócz szeryfa widziałaś/eś kogoś kto umarł w samotności?? czyli bez obecnosci mordercy? czy tak tylko się wyrwałeś/ać do odpowiedzi?:D I dlaczego dlaej ludzie obstawiają kto morduje skoro znamy już mordercę? Czy ja o czymś nie wiem:D Byłabym wdzięczna za wyjaśnienie mi tego...bo chyba nie uważnie oglądałam 10 odcinek;/
Co do plakatu to może na czerwono zaznaczona jest blondyna (dziewczyna anglika) bo ma fioła na punkcie mordercy a Henry dlatego, że jest synem mordercy:D
No nie wiem, może mają romans, on zabija, a ona mu pomaga? Nie no żartuje.
Pewnie to jakaś ,,fanowska" przeróbka.
Obstawiam, że Henry jest psychopatycznym mordercą. Po pierwsze w którymś odcinku wspomina, że jego rodzicie nie żyją.. o ile dobrze pamiętam nie jest powiedziane w jakich okolicznościach zgieneli.
Jest jednak podana informacja, że po śmierci rodziców J.D. odbiło i jakiś czas przebywał w szpitalu psychiatrycznym gdzie odwiedzał go tylko Henry wraz z wujkiem Martym.
Nasuwają mi się dwie hipotezy;
1. Po smierci rodziców nie tylko J.D. miał problemy psychiczne ale również Henry. Po tragicznej stracie rodziców, zmienił się w zimnego, inteligentnego, psychpatycznego morderce.
2. Henry był chory umysłowo od urodzenia, możliwe, że w którymś momencie życia dowiedział się, że jest nieślubnym synem Wakefielda. Zabił swoich rodziców, a później postanowił zatruć życie Abby...
Przy okazji zabija tych którzy nadepli mu na odcisk: Ojca Trish oraz jej szwarga.
Małą Madison faktycznie mógł porwać szeryf, po to aby nikt nie opóścił wyspy a on mógł schwytać morderce.