PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=463507}

XIII - Spisek

XIII
2008 -
7,2 3,8 tys. ocen
7,2 10 1 3848
XIII - Spisek
powrót do forum serialu XIII - Spisek

Mam pytanie do osób które film widziały lub tych które znają fabułe z komiksów. Czy nr I zostaje w rezultacie unicestwiony ? Obejrzałem dwa odcinki i mam wrażenie że jest jeszcze jeden ale nigdzie nie mogę znaleźć. W moim przypadku akcja skończyła się w Tokyo w momencie gdy Tanner dowiaduje się że numerem I nie był Wax tylko brat zamordowanej pani prezydent. Jest jeszcze dalsza część?

eZo

Obejrzałem właśnie obydwie części. Nie ma kolejnej póki co. Fabuła komiksu jest trochę inna niż filmu. Nie czytałem komiksu, ale znalazłem to : http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/xiii/1

ronk

Komiks XIII ma 19 części. Ja przeczytałem wszystkie i polecam je każdemu. Świetna fabuła, która coraz bardziej wciąga. Chciałbym zdradzić co nieco z dalszych części ale po pierwsze nie będę Spojler-ował a po drugie komiks czytałem w 2005 i 2006 roku więc pamiętam tylko na wyrywki ;) Mogę powiedzieć tylko że co kolejna część robi się to coraz bardziej zagmatwane.
Polecam również grę komputerową XIII wydaną bodajże w 2003 roku. Od fabuły komiksu różni się minimalnie i jest zrobiona w świetnym stylu.
Teraz ja zaczynam poszukiwania filmu, którego niestety jeszcze nie widziałem :((

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 7
ZawaL

ja niedawno zaczalem czytac komiks i musze przyznac ze film ma malo wspolnego z komiksem... Oj moze przesadzam ze malo, ale jak to ekranizacja sporor faktow pominetych, niektore poodwracane, a poza tym komiks dzieje sie w latach 80 (tak mi sie wydaje), a film jest przeniesiony we wspolczesnosc, stad karty pamieci itd. Jednak polecam go wszystkim, nie tylko tym ktorzy lubia komiks bo to naprawde swietny film sensacyjny :)

Co do gry to przeszedlem ja 3 razy i nie zgodze sie ze minimalnie rozni sie od komiksu bo rozni sie i to sporo przez duze "S" ;] Gre rowniez goraco polecam bo mimo ze nie jest najswiezsza to grafika naprawde zaskakuje! Tym bardziej ze cena jest dla kazdego 17,99 zł!!) Pozdrawiam :)

eZo

A odpowiadając na Twoje pytanie. Tak I ginie.