PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92048}

Złotopolscy

1997 - 2010
3,3 19 tys. ocen
3,3 10 1 18588
2,4 5 krytyków
Złotopolscy
powrót do forum serialu Złotopolscy

z serialu najbardziej utkwiły wam w pamięci, oto moje;
1.Kiedy umarł Pan Dionizy Listonosz Józef nie mogąc się z tym pogodzić rozmawiał z manekinem w czapce Napoleona.
2.Gdy Berta (koleżanka z pracy Tomka ) zaszła z nim w ciążę , miał objawy świadczące o tym ( wymioty , duży apetyt) wtedy Teleszyński stwierdził że Tomek "jest w ciąży".
3.Poseł Biernacki siedział w ciemności z Markiem żeby zobaczyć jakim jest pajacem.
4.Kiedy Ciachorowski uczył wnuczkę Wieśka matematyki ta wszystko rozumiała bo rozwiązania "widziała w jego oczach", natomiast sama nie potrafiła ich rozwiązać.
5.Listonosz cofnął rękę podaną na zgodę Borowemu bo przypomniało mu się że przedtem podał ją pani Julii.

ocenił(a) serial na 10
SebastianNiestudent

haha dokladnie, pamietam z dziecinstwa ta scene z biernackim, mozesz przypomniec dokladnie nr odc?

ocenił(a) serial na 10
kochamAndzie

To musisz być bardzo młody, bo podane przeze mnie absurdy dotyczą lat 2007-2010 r kiedy serial starano się na siłę ratować. Niestety nie pamiętam nr odcinka. Chciałbym odświeżyć cały serial , ale na VOD są tylko od 2007. Dla mnie prawdziwi Złotopolscy skończyli się symbolicznie w 2003 r po zniknięciu Dionizego.

ocenił(a) serial na 10
SebastianNiestudent

jestem 1992 wiec taki mlody nie jestem :D

ocenił(a) serial na 10
kochamAndzie

ja 1994.

SebastianNiestudent

Wątek narodziny Dżordżyka, w zasadzie niewiadomo czy to dziecko Kowalskiego, bo podobnież wiele wskazywało że Tomcio jest tatusiem, podobno „napluł” do probówki z materiałem genetycznym.
Drżenie o bezpieczeństwo Dżordżyka Kowalski wymusza na Ewie i Mirelli noszenie maseczek higienicznych w celu obrony przed zarazkami, sam też nosi maseczkę.
Wątek trójkąta Ewa - Kowalski - Mirella w jednym łóżku.
Relacje Kowalski - Pipa, długie rozmowy w barze o dupie Maryni (był taki odcinek) w którym senator myślał nad otwarciem w swoim klubie GoGo, kupił rurę do tańca erotycznego skonsultował to nawet z Pipą (pomysł) ale po jednym odcinku urwali wątek.

maciej_rybak

Lata 2002 -03, 04, 05.