Od 11do12:30 po 3 odcinki od poniedziałku do piątku.
Udało mi sie ostatnio obejrzeć troche odcinków na Pulsie z racji nadmiaru wolnego czasu. Miło sobie poogladać chociażby fragmenty Warszawy ukazywane jako przejścia pomiędzy scenami - widać jak bardzo zmieniła sie przez te 16 lat okolica Dw. Centralnego/PKiN. Również podziemia Dw. Centralnego pokazane w serialu znacznie różnią sie od tego co mamy dzisiaj :) Ogólnie rzecz biorąc serial słaby, aczkolwiek dzięki takim produkcjom wspomnienia z dzieciństwa wracają :)
Pierwsze odcinki są super. Henryk Machalica jest najlepszy póki on był w serialu to serial trzymał poziom. Możliwe, że gdyby do tej pory żył to może serial by się utrzymał na antenie. I praktycznie wszyscy aktorzy się przewinęli przez ten serial.
Zgadzam się z Tobą. Ten serial definitywnie skończył się wraz ze śmiercią pana Machalicy. Pierwsze odcinki były według mnie naprawdę ok, dużo sie działo, szczególnie " w Warszawie", w pubie, Złotopolice i mieszkanie Gabrielów nie były jedynymi miejscami akcji w przeciwieństwie do ostatnich odcinków. Serial jak dla mnie był kiedyś projekcją zarówno dla starych jak i młodych, z biegiem lat stał się co raz słabszy..
A największym ciosem dla tego serialu okazała się śmierć Józefa, bo praktycznie zaraz po śmierci Józefa serial się skończył.
Podobnie było z Bonanzą tylko, że tam przestali kręcić serial od razu po śmierci jednego z głównych aktorów najwyraźniej był niezastąpiony:)
Musze przyznać że jeżeli chodzi o muzyke, która leciała w tle w pubie albo nawet utwory końcowe Piaska lecące wraz "z napisami końcowymi" były naprawdę niezłe, i za to Złotopolskich nie doceniłem( przed momentem gruntownie odświeżyłem wiedze dotyczącą utwór wykorzystanych w serialu, nie było to trudne bo nie było ich wiele ) ;)
Puls już zakończył emisję serialu tydzień temu na 45 odcinku. Ja na szczęście kiedyś przy poprzednich powtórkach nagrałem sobie ten serial, jakieś pierwsze 400 odcinków :)
http://www.tv.pl/home/dzien/2014-03-10/godz/t_30/kat/0/stacja/105/strona/0.xhtml Nie wiem jak to sie ma do rzeczywistości, ale wychodzi na to że TV Puls jeszcze wciąż emituje te odcinki... W środe będe w stanie zweryfikować jak jest naprawdę i z chęcią włącze TV o wskazanej porze :)
Gdybym nie był pewien to bym nie pisał. Po prostu na tej stronie nie aktualizowano programu Pulsu, ale na oficjalnej stronie tego kanału jest program prawidłowy.