PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92048}

Złotopolscy

1997 - 2010
3,3 19 tys. ocen
3,3 10 1 18588
2,4 5 krytyków
Złotopolscy
powrót do forum serialu Złotopolscy

Pewnego słonecznego dnia, gdy myślałam, że dopisuje mi szczęście i nic złego nie ma prawa już się wydarzyć, usiadłam przed moją plazmą i wpadł mi do głowy (jakże głupi, jak się potem okazało) pomysł, aby obejrzeć coś w telewizji. Przycisnęłam zielony przycisk na pilocie i telewizor włączył sie na kanale 1. Przecykałam wszystkie programy w tą i zpowrotem. Nie miałam ochoty oglądać beznadziejnej gadaniny przemądrzałych ludzi, toteż wierzyłam, że na kanale 2 będzie coś ciekawego, bo był to jedyny program, gdzie akurat leciały reklamy... Po 5 min reklam zobaczyłam napis ZŁOTOPLSCY na ekranie i jakąś tandetną muzyczkę lecącą w tle. Już chciałam odejść od telewizora zrezygnowana, keidy pomyślałam: to jest serial, serial POLSKI. Czyż nie warto wiedzieć, co produkuje Twoja ojczyzna? Zrobiło mi się wstyd, gdy uświadomiłam sobie, że nie oglądam żadnego ojczystego serialu, tylko same amerykańskie :( Zrobiło mi się żal ludzi, którzy w obrębie granicy harują, żebym miała co obejrzeć, a ja cudze chwalę, a swego nie znam. Oczywistym jest, że zostałam przed TV. 20 minut później miałam podły nastrój melancholii wpadającej w depresję. Naprawdę, ludzie, którzy to czytacie (jeżeli takowi się znajdą) przestrzegam Was, nie popełniajcie tego błędu co ja i nie wierzcie w polską telewizję. Badziewie bez ambicji dla wsiórów. Nie marnujcie czasu i nerwów!!! Na szczęście jest KLAN... oglądałam to przez wiele lat za czasów mojego dzieciństwa i postanawiam wrócić do tego. Każdy chwali ten serial, a ja czuję potrzebę łączenia się z tymi ludźmi oraz obejrzenia trochę prawdziwego polskiego życia. Oglądajcie Klan. ZAPOMNIJCIE O ZŁOTOPOLSKICH!!!