PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687989}

Za głosem serca

Lo que la vida me robó
2013 - 2014
7,8 911  ocen
7,8 10 1 911
Za głosem serca
powrót do forum serialu Za głosem serca

Mianowicie, czy taki poziom jak teraz będzie utrzymany do końca? Nie jestem ani fanką Boyer, ani Rulliego, ani także telenowel Televisy w ostatnich latach, bo zazwyczaj to "flaki z olejem", ale ta mimo wszystko bardzo mi się podoba. :) Super, że protagonistą jest w końcu facet z krwi i kości, a nie wyjący do księżyca największy dzentelmen na świecie pokroju Levego :)

lotte_fw

Mam pytanie z kim będzie Monserat ? na końcu telenoweli?

agdaaa

Z Alejandro

mariola1618

Dziękuję ;)

ocenił(a) serial na 10
lotte_fw

Poziom telki raczej będzie utrzymany do końca. Cały czas będą nas trzymać w tej dezorientacji, Montse z Alejandro czy Jose Luisem... jest to troszkę denerwujące, aczkolwiek fajne. No i też mogą się tam dziać trochę dziwne rzeczy typu katastrofa lotnicza Alejandra,Nadii i Victora.

ocenił(a) serial na 8
asiulka026

Czy to przez tą katastrofę lotniczą Nadia będzie niewidoma?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

A bo ja wiem :D

ocenił(a) serial na 8
asiulka026

A obejrzałaś już ten serial do końca wcześniej czy oglądasz teraz w telewizji?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Jak to było z choroba gracieli ? Naprawde była
Chora ? Czy przekupiła lekarza żeby tak powiedział wszystkim ? Czy nagle wyzdrowiała ?

ocenił(a) serial na 8
nika2015xx

Ja myślę, że ona udaje tą chorobę i przekupiła tego lekarza. W taki sposób chciała na siebie zwrócić uwagę Montse i Dimitria, żeby się nią zajęli.

ocenił(a) serial na 10
lotte_fw

Gwarantuje że poziom się utrzyma ;)

ocenił(a) serial na 7
Oliwiaaa1337

To prawda, dla mnie potem będzie jeszcze lepiej ;-) Warto też zwrócić uwagę na wątki poboczne nie tylko głownych bohaterów ;-) To one są dla mnie najciekawsze w tej teli, patrz Josefina&Adolfo, Nadia&Victor, Dimitrio&Monica, Esmeralda&Refugio.

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Ja byłam jak najbardziej na nie jak Dimitrio był z Monica a Josefina z Adolfem ponieważ z całego serca kibicowałam Dimitriowi i Josefinie zakochałam się w ich wątku ;)

ocenił(a) serial na 7
Oliwiaaa1337

Lubiłam Josefinę i Dimitria razem, ale potem jakoś zaczął mnie wkurzać jak zachowywał się względem Josefiny i przekonałam się na całego do Adolfa i Finity ;-) Ogólnie jakoś stałam bardziej po stronie Adolfa niż Dimitria xD chociaż powinno być odwrotnie. No ale w końcu i tak Dimitrio zszedł się z Finitą, więc ... :-) Szkoda mi tylko Adolfa, jak ja ryczałam kiedy Dimitrio go zabił :(((

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

ale Adolfo zabił tak wiele osób, wcale nie był dobry

ocenił(a) serial na 7
joanna29s

Różnie można to rozpatrywać xD Adolfo popełnił wiele zbrodni, czuł się zmuszony je popełniać, potem strasznie żałował. Był bardzo nieszczęśliwym człowiekiem :(( Szkoda mi go było, bo w momencie kiedy najbardziej potrzebował pomocy wszyscy go opuścili, nie miał do kogo się zwrócić, przez to stoczył się na samo dno. Pedro zrobił z niego mordercę, ale ja myślę, że Adolfo w głębi duszy był dobrym człowiekiem. Kochał siostrę, Josefinę i starał się je chronić. Oczywiście uważam, że powinien odpowiedzieć za swoje czyny, za zbrodnie które popełnił, ale że czułam do niego olbrzymią sympatię to miałam nadzieję, że się zmieni i zacznie życie z Josefiną. Ale wiem, że to nie było możliwe, w sumie to on przecież chciał zginąć, uważał że nie zasługuje na życie, na pewno to co zrobił nie dałoby mu spokojnie żyć. Śmierć była dla niego wybawieniem i jedynym wyjściem :((((

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Czy pamiętasz może co adolfo powiedział i o czym rozmawiali z Josehina jak jej sie pojawił w śnie ( po tym jak juz umarł oczywiście ) i czy było może powiedziane na końcu gdzieś kto był miłości josephiny ? Adolfo czy dimitro jednak ? Bardzo bym była wdzięczna za odpowiedz :) z góry dziękuje :)tak mi szkoda tego adolfo ,wiem ze Zrobił dużo złego ale to i tak moja ulubiona postać w tej telenoweli ,szkoda ze umarł :(

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Wiem, że Josefina kochała i jednego i drugiego :-) Chociaż to pewnie Dimitrio był jej przeznaczony xD to przecież Finita zakochała się w Adolfo. Miłość jest skomplikowana hah. A jeśli chodzi o sen Finity to Adolfo powiedział jej wtedy żeby o nim zapomniała i ułożyła sb życie na nowo. Oczywiście z Dimitriem :-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Aha :) bo chyba dimitro powiedział finicie na końcu Że jego prawdziwa miłość była Monika ? Dlatego myślałam może ze finity miłości może był adolfo , ale widocznie sie myliłam.., kurczę szkoda ze inaczej to sie nie skończyło ,wolałabym żeby adolfo i Monika żyli .. A dimitro jak wogule sie czuł jak zabił Adolfa ?? Mam nadzieje ze nie wkurzam cię pytanie jak tak to powiedz heh ;) :))

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

W sumie to do końca nie wiadomo jak było albo ja czegoś tam nie dosłyszałam lub nie pamiętam. Dimitrio kochał Finitę, cierpiał kiedy wyjechała ale potem zakochał się w Monice i o swojej pierwszej miłości starał się zapomnieć, czy mu się to do końca udało to nikt z nas nie wie, tylko on sam. Jednak kiedy Monica zginęła, a on w końcu wyszedł na prostą, postanowił na nowo spróbować z Josefiną, którą w końcu kiedyś kochał i myślę, że to uczucie nie do końca w nim wygasło nawet kiedy był z Monicą. I chyba tak samo było z Finitą ;-) Co do tego jak co czuł Dimitrio po zabiciu Adolfa ... czuł się źle z tym, że zabił człowieka i to jeszcze swojego byłego przyjaciela, brata Nadii, narzeczonego Josefiny, ale wiedział też, że nie mógł postapić inaczej. Wiedział, że Adolfo prawdopodobnie chciał zginąć z jego ręki bo rozładował broń chwilę przed tym jak wyciągnął ją w kierunku Dimitria. Pewnie w ten sposób chciał stwierdzić, że tak jest lepiej, że śmierć była wybawieniem dla Adolfa.

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

I nie, oczywiście, że mnie nie wkurzają pytania. Po to jest to forum, po to się na nim zarejestrowałam :-) Żeby rozmawiać na temat filmów,seriali, odpowiadać na pytania, dzielić się spostrzeżeniami. Mam nadzieję, że moje wypowiedzi pomogły ;-) Kiedy tylko mam trochę wolnego czasu, a teraz mam bo są święta xD to odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę znała odpowiedź ;-) Swoją drogą życzę Wesołych Świąt ;**

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Jak to było z choroba gracieli ? Naprawde była
Chora ? Czy przekupiła lekarza żeby tak powiedział wszystkim ? Czy nagle wyzdrowiała ?

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Graciela tylko udawała, wgl nie była chora. Zorientowała się, że dzieci nie chcą mieć z nią nic wspólnego, więc chciała wzbudzić w nich litość i znowu je do siebie przyciągnąć. Okropna baba xD a lekarza prawdopodobnie przekupiła skoro potwierdził te wszystkie bzdury. Swoją drogą, Pedro chyba wiedział o tym jej kłamstwie. Nie wiem czy razem to wymyślili czy się dowiedział przypadkiem ... tego Ci nie powiem ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Dziękuje za odp ;) a jak to było z pedrem i jego niby śmiercią ? Ktoś mu pomagał sie ukrywać czy jak ?

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Ależ proszę bardzo :-) co do Pedra to za bardzo Ci nie pomogę bo jego wątek nie interesował mnie wgl xD facet strasznie działał mi na nerwy i jak tylko była scena z nim to w miarę możliwości przewjałam dalej xD on ukrywał się po tym jak Adolfo go postrzelił chyba, ale nie wiem kto mu pomagał itp. Na pewno nie Adolfo i wydaje mi się, że nie Ezequiel. Później myślałam, że Maria miała coś z tym wszystkim wspólnego. Ale jak było na prawdę nie wiem ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Mnie tez on wnerwia !!! Jak widzę jego ,graciele i Maria to mnie cholera bierze aż :/ a tak Wogule dowiedziałam sie dziś ze kręca nowa telenowele i bedzie pare aktorów tych samych co grało w 'za głosem serca ' ;)

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Dokładnie, ale nie wiem dlaczego jakoś Pedro drażni mnie najbardziej pewnie dlatego, że Adolfito przez niego stał się mordercą :-( Wszystko przez tego idiotę !
Tak, też o tym czytałam gdzieś, że znowu zagrają razem ;-) Fajnie, nie mogę się doczekać zwłaszcza ze względu na Angelique bo to moja ulubiona aktorka latino :-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Ja tez za to go najbardziej niecierpie ! Najbardziej właśnie jemu ( czyli adolfowi a to moja ulubiona postać w tym serialu ) zniszczył życie no i nadi tez ! Tez sie nie moge doczekać ale pewnie długo na to poczekamy zanim ta telenowela bedzie w Polsce :(

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

A i tez bardzo lubię ta aktorka ! Wspaniale gra każda role i jest bardzo ładna ,starsznie zazdroszcze jej urody :) jak skończę oglądać za głosem serca to mam zamiar zacząć oglądać Teresę bo nigdy jeszcze tego nie oglądałam :) chce tez obejrzeć telenowele pod tytułem ' kiedy sie zakocham ' widziałam nawet ze tez tam gra ten aktor co gra Adolfa w za głosem
Serca ale niestety na YouTube nie ma wszystkich odcinków ale na dailymotion są podzielone na cześci i sie zacinają częsta odcinki :/

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Tak, Adolfito był też moją ulubioną postacią w serialu ;-) Tak szkoda, że umarł, ale co poradzić :-( Dobrze, że chociaż jego siostrze udało się ułożyć sobie życie po koszmarze z Pedrem. Jak dobrze, że cham teraz ma piekło w więzieniu ;-)
Rozumiem Cię, za każdym razem jak widzę Angelique w jakieś roli to zachwycam się jej urodą i włosami (fryzurami), zawsze ma wspaniałe, a ja mam fioła na punkcie włosów xD no i oczywiście jej talentem aktorskim, bo ma talent ma ;-) Ja oglądałam Teresę i świetnie sobie poradziła z niełatwą rolą czarnego charakteru :-) Warto obejrzeć chociażby dlatego. Kiedy się zakocham też widziałam i głowna bohaterka także była świetna. Silvia Navarro jeśli dobrze pamiętam, grała ciekawą postać i wgl sama historia na której oparty był serial jest ciekawa. Pamiętam, że grał tam Ferdinando Valencia (Adolfo) ale tam jego rola nie była tak znacząca czy wymagająca, nie mniej warto sobie zobaczyć bo facet też jest dobrym aktorem ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Tez mi go było szkoda jak nie wiem :( miałam nadzieje ze inaczej sie skończył z nim wątek ale trudno :( może kiedyś bedzie grał w innej telce i tam bedzie głównym bohaterem i nie umrze heh ,.. Fajnie by było :) wogule ja bardzo uwielbiam telenowele :) obecnie teraz oglądam za głosem serca i zaczelam Tez teraz oglądać kiedy sie zakocham ale niestety stronę na której oglądam odcinki są słabej jakości i podzielone na części i wkurza mnie .. I staram sie znaleść gdzie moge obejrzec całe odcinki i w miarę dobrej jakości ale narazie nic nie złamałam ://

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Mam nadzieję, że jeszcze zobaczymy go w jakieś fajnej roli ;-) równie wymagającej i żeby tylko nie umierał :-)
Też lubię telenowele, ale niestety nie mogę oglądać w tv nic aktualnie, dlatego w necie sb oglądałam Za głosem serca i teraz tylko jak jestem akurat w domu to sb zerknę ;-) I planuje finałowy odc. obejrzeć w tv ;-)
Niestety w poszukiwaniu seriali w necie to Ci nie pomogę, ja oglądałam odc. Za głosem serca na youtube nigdzie indziej w lepszej jakości nie szukałam, ale jak na coś się natknę na pewno dam Ci znać ;-) Szkoda, że nie oglądałaś Kiedy się zakocham jak było w tv, jakoś nie tak dawno była powtórka ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

spoko i dzieki ;) ja wogule nie oglądałam nic w tv .. Zawsze wszystko oglądam na necie :)

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Ja za to zawsze oglądałam w tv ;-) tylko czasem zerkałam sb w necie jak nie mogłam zdążyć na emisję ;-) Teraz są ostatnie odcinki Za głosem serca, więc od jutra zacznę nagrywać ... niedługo też zginie Adolfo :-(

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Wiem :( napewno sie rozrycze jak najedzie ten odcinek :(

ocenił(a) serial na 10
nika2015xx

*nadejdzie

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Łzy polecą na 100 %

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Hah wiesz, że dopiero teraz zauważyłam, że masz Finitę i Adolfita na miniaturce xD :-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Heh a no mam :) oglądałam dziś odcinek 188 i sie pogubiłam troszkę ,nie rozumiem skąd adolfo
Wiedział ze ezqueil zostawił u Esmeraldy list do refugia ???

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

nie moge nigdzie znaleść odcinków całych 'kiedy sie zakocham' wiec zamiast tego zaczęłam oglądać 'burze' powiem ci
Ze tez mi sie spodobała ta telka ,dopiero jestem na czwartym odcinku ale podobają mi sie aktorzy ,piosenka tytułowa i ogólnie fabuła :)))

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Ja dziś sobie nagrałam ten odcinek, a Adolfo czasem nie dowiedział się jakoś przypadkiem od kogoś ? Powiem Ci, że nie pamiętam, ale jakoś przez weekend bd sobie oglądać te dwa dzisiejsze odcinki to jak coś mi się przypomni na pewno Ci o tym napisze ;-) Widziałam za to początek jednego dzisiejszego odcinka i scene kiedy Pedro wyjawia kto mu pomógł kiedy był ranny :-) Victor. I sprawa wyjaśniona xD
A wiesz co, ja nie oglądałam Burzy nawet jednego odcinka i nie mam pojęcia o czym jest, ale jak mówisz, że dobre to zerknę na to jak skończy się emisja Za głosem serca ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

w takim razie bede czekała na twoja odpowiedz :) strasznie sie wkręcam w te telenowele 'burza' może tobie tez sie spodoba :) zerknęłam juz na dalsze jej odcinki i cos czuje ze napewno to jest warte obejrzenia .. Ale teraz bede sie starała oglądać po kolei odcinki bez patrzenia na dalsze :P

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Noo, też radzę Ci nie podglądać tak odcinków bo potem nie bd to dla Ciebie takie interesujące jak już bd wiedziała co się wydarzy ;-)
Ja zabiorę się niedługo za Burzę, a narazie oglądam sobie w necie Otchłań Namiętności ;-) Bardzo lubiłam ten serialik i chciałam sobie przypomnieć to i owo.
A patrzyłaś może trochę na ten "nowy" serial w tv Włoska Narzeczona ? Ja w sumie na jeden odc. tylko bo lubię nawet Livię Brito, gra tam głowną rolę ;-) Właśnie po Otchłani Namiętności gdzie widziałam ją po raz pierwszy ;-)

P.S Może powinnyśmy zacząć pisać gdzie indziej bo całe forum "zaśmiecimy" xD a fajnie mi się z Tobą rozmawia ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Eee tam po to jest to forum żeby na nim pisać heh ;P a przypominałas sobie juz skąd adolfo wiedział ze refugio dostał list od ezequiela ? Powiem ze w ostatnich odcinkach strasznie działa mi na nerwy finita bo non stop gada o dimitru przy Adolfie ... jak wie ze nadal go kocha (czyli dimitria) to nie potrzebnie wogule zgodziła sie na ślub z Adolfem .. A tak ogólnie to powiem ze uwielbiam ten serial ale zdecydowanie za dużo osób w niej uśmiercili i bez sensu ze z adolfo zrobili morderce mogli inaczej ten wątek z nim zakończyć

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Widziałam kawełek tego serialu włoska narzeczona ale cos nie za bardzo mi podeszedl do gustu :/

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Masz rację, piszemy dalej ;-)
Tak, wiem już skąd Adolfito wiedział o liście ;-) Tak się składa, że kiedy Refugio dzwonił do Dimitria, żeby mu powiedzieć, że ma dla niego list od Ezequiela, był przy tym też Adolfo i wszystko słyszał ;-) No i się zmartwił chłopak xD
Tak mnie też trochę przeszkadzało, że Josefina co chwilę gadała o tym jaki biedny jest Dimitrio i że Skorpion to morderca itd, itp. Oczywiście, że mówiła prawdę i miło, że tak współczuła Dimitriowi tylko czemu bez przerwy musiała o tym mówić. Każdemu zaczęłoby to przeszkadzać, a już nie mówiąc o Adolfo, który przecież za każdym razem jak to słyszał czuł się okropnie :(((( Biedak.
Też bym chciała jakiegoś innego zakończenia wątku Adolfita .... żeby się dobrze dla niego skończyło, ale to nie było możliwe :-( W sumie gdyby jego wątek nie był taki jaki był może nie zainteresowałby mnie tak bardzo. Właśnie podwójne życie które wiódł Adolfo było najlepszym wątkiem w tym serialu ;-) Oczywiście chciałabym żeby Josefina nie wyjechała i nie zostawiła Adolfita samego, żeby nie myślał, że stracił siostrę i najważniejsze żeby nie wyjechał żeby pracować dla Pedra Mediny. Ale pomyśl czy ten bohater podobałby Ci się tak samo bardzo gdyby był cały czas taki jak na początku serialu ? Wtedy jak spiskował z Dimitriem żeby pozbawić Finitę majątku ? Z jednej strony zmienił się na lepsze z drugiej został mordercą. Chyba za to właśnie go pokochałam ... niestety xD
Co do Włoskiej Narzeczonej to ja zerknęłam tylko na jeden odcinek i nie wiedziałam czy warto się wciągnąć. Ale skoro Tobie się nie spodobał to może nie warto ;-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Szybkie pytanie .. Kevin ednak naprawde nie jest biologicznym synem macaria ?

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

A co do Adolfa masz racje niby zmienił
Sie na lepsze ale niestety przez pedra został skorpionem i to zniszczyło mu życie :/ :( nie moge uwierzyć ze to juz koniec serialu :O niby prawie 200 odcinków a mi sie wydaje jakby było ich 10 :0 wogule sie nie odczuwam ze tyle
Odcinków było bo non stop
Sie cos działo w tym serialu..

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Nie w końcu chyba się okazało, że on nie jest prawdziwym synem Macaria, ale on i tak go pokochał jak syna, więc nie ma to dla niego znaczenia ;-)
Tak, wielka szkoda, że to już koniec, zawsze smutno tak jakoś jak coś się kończy ... Zwłaszcza taka fajna telenowela ;-) Długo pozostanie w mojej pamięci, a zwłaszcza Adolfito :-)

ocenił(a) serial na 10
Justysia0302

Mam pytanie.. Chodzi mi O smierć adolfo , pod koniec adolfo powiedział finicie ze ''pomimo wszystko i tak go uratowała'' czyli ze gdyby ona nie przyszła i prosiła go żeby nie strzelał to by zastrzelił dimitra ? I dziękowaj jej poprostu za to ze go przed tym powstrzymała ?

ocenił(a) serial na 7
nika2015xx

Tak, tak mi się wydaje, że właśnie za to jej dziękował. Nie wiem czy zastrzeliłby Dimitria ale mogło się to tak skończyć. Zauważyłaś, że kiedy Josefina poprosiła Adolfo żeby "tego nie robił", on zaraz opuścił broń i wtedy zdecydował, że chce by Dimitrio go "powstrzymał". Gdyby nie interwencja Finity może Dimitrio nie wyszedł by z tego cało ... kto wie. Ale i tak myślę, że Adolfo nie zastrzeliłby Dimitria. Ale to taka moja nadzieja :-)