Ogladalem dosyc czest odcinki na TVP1 ale nie wiem ktora to seria i w ogole, a bardzo jestem ciekaw jak sie zakonczyl ten serial, wydostali sie z tego świata?
hej hej
w zasadzie były trze sezony, ale niestety, twórcy nie zdecydowali się (jeszcze) na czwóreczkę, stąd tak wiele spekulacji.
ostatni odcinek trzeciego sezonu skończył się zatem bardzo zagadkowo: tak naprawdę nie wiemy co było konsekwencja wielkiego wybuchu, który rzekomo spowodowała Veronika, ale krąży wiele teorii.
Jedna z nich, owszem mówi, że w ten sposób nasi zaginieni wracają do cywilizowanego świata. Ale w takim wypadku zabraknie raczej 4 sezonu. należy czekac. :(
czyli całość skończyła się póki co tak:
większość bohaterów wpadła w pętle czasoprzestrzenne, Challeneger trafił do odległej przyszlości, gdzie rządzi inteligentna technologia (w sensie dosłownym!) i jest przywiązany nieruchomo do łóżka. przy nim stoi robocik i na polecenie technologii ma mu rozciąć głowę i zbadać mózg. skalpel jest bardzo blisko...
Roxton z kolei wpadł w ręce konkwistadorów, którzy mają go za jego przodka, sławnego korsarza i wroga Hiszpani, myśliwemu zabrakło naboi, tamci celują w niego i...
Marguerite dopadli druidzi, biorąc ją za Moriganę (także jej przodkinię).
Ich przywódca święcie wierzy, że zabijając kobietę - kapłankę (czarownicę?) powstrzyma nadchodzącą Burzę.
Zakapturzeni zaciągają ją do jaskini, która okazuje się być tym miejscem, gdzie wcześniej utknęli Roxton i Marguerite (odc. Trapped) i gdzie znaleźli ciało przodkini pani Krux (to samo znamię). Marguerite zdaje sobie wtedy sprawę, że nie było to ciało jej krewnej, ale jej samej... Druidzi kładą ja na kamień ofiarny (OŁTARZ?), mimo jej krzyków wołających Roxtona, szarpania, przywódca unosi sztylet...
A Finka.. nie pamiętam, ona w ostaniej chwili zemdlała. Ale czy znalazła się na powrót w swoim czasie? chyba nie...
w każdym razie Vera używa swego amuletu i staje na trójkącie w samym środku jej domku... i wszystko wybucha.
KONIEC :D
no, jakoś tak :) teraz wszyscy się zastanawiają co dalej :(
Właśnie oglądałem ostatni epizod na AXN,chcę dodać,że: Challenger jest w roku 4666,a Roxton w 1550 lub 1580.Jaki jest rok u Marguericie nie podali,a Finn tak trafiła do swoich czasów i nadjeżdża prosto na nią znajoma dwójka z jej czasów,a Finn mówi tylko nie tu(że jej świat)i...
A czy wszystko wybucha jeżeli chodzi o Weronikę,to raczej chyba nie tylko hmm jak to nazwać:wszystko się schodzi na środek ekranu telewizora(czyli do Wery)i ekran robi się czarny(tv) i koniec:(
Mogli,by nakręcić tą czwartą serię,bo to się skończyło bez dokończenia:)
Pozdro