znowu wygrala kasa kosztem widzow. bedzie sezon 3 lost'a.... niewykluczone, ze 4,5.....itd itp. serial zaczyna sie powoli rozmywac. do glownego watku praktycznie nic nie jest dodawane a retrospekcje nie wnosza nam nic nowego do charakteru postaci.co dowiedzielismy sie przez 1,5 sezonu o "innych", wyspie i jej tajemnicach??praktycznie nic. zgrabny rezyser ujalby te wiadomosci w 2,3 odcinkach.
w takim tempie to toczy sie dynastia, albo moda na sukces. szkoda bo poki co serial trzyma poziom, ale zaczynam to widziec w nieciekawych kolorach...
ja ten serial bardzo lubie, ale nie moge ukryc ze czytanie spojlerow popsulo mi go i nie ma we mnie juz takiego entuzjazmu,,, a mozna sie na nie natkanac wszedzie ,,, film fajny, szkoda gdyby mial byc takim tasiemcem jak inne seriale np moda na sukces :P nudny by byl jak flaki z olejem,.,,, bo co ganiali by sie tylko po tej wyspie i tyle:P,,,
Będzie pewnie jak z np. "Buffy- Postrach Wampirów". Pierwsze dwa sezony będą na wysokim poziomie, a później się zrobi "Moda na Sukces"
A ja mogę się pochwalić że przeczytałem może ze dwa spojlery, a siedzę w necie całe ferie :P
A wolelibyście, żeby to był film? Przecież to jest cechą seriali! Gdyby porzedstawili to w 2,3 odcinkach to napewno nie byłoby wspomnień z życia bohaterów itp. Przyznam, że nie zawsze odcinki są ciekawe, czasami mam wrażenie, że zmarnowałam czas, ale bez przesady! A wiesz ile moda na sukces ma odcinków? 2990 około. Ile sezonów musiałby mieć "LOST" żeby jej dorównać? Policz sobie. Wychodzi około 120 sezonów (2290:25=120 około)
Co do Zagubionych to fajnie, że będzie 3 sezon. myślę ze do mody na sukces to temu serialowi daleko. a co do Buffy to nie zgadzam sie ze na poziomie byl tylko sezon 1 i 2. Wedlug mnie trzy pierwsze sezony byly tylko takim zaczatkiem, czwartego nie widzialam ale piaty i szosty sezon to moje ulubione. Mam nadzieje ze z Lost bedzie tak samo i choc sereial jest swietny juz teraz to z czasem jeszcze bardziej sie rozkreci...
Pozdrawiam
aaa wlasnie ja tak nie uwazam. wg. mnie zawsze jest najlepiej ( to nie tylko moje zdanie ) gdy "odchodzi sie od stolu lekkon nienasyconym", gdy przerwie sie w apogeum. pozniej wiadomo jest tylko "zajadanie bez smaku i na sile". i wlasnie takim "jedzeniem na sile" moga byc kolejne sezony Lost. ot to moje zdanie
no ale co oni moga tam robic przez ten czas chyba tylko ganiac sie wokol wyspyz potworem :P
Może być tak, że scenarzyści zapomnieli o tym co wymyślili, podsycają nasze apetyty, a potem rozwiązanie zagadki okaże się mdłe i nijakie. W ogóle nas nie zaskoczy... Może tak być, jeśli autorzy zawiążą jeszcze parę supełków na nici fabularnej - podobnie jak było w Cube 2 czy 0.
dobry tasiemiec nie jest zły - jak się postarają dogonią klan i modę na sukces a kto wie, może nawet pobiją rekord :-}
no ba sezon 23 epizod 06 syn jacka i lock'a :D zakochuje sie w zdziwaczalej francuzce, ktora przez wszystkie lata biega sobie beztrosko po wyspie ze swoja flinta... etc. itp. itd.
ja też ogladam 2 serie ostatnio 12 odc. i coraz bardziej mnie nudzą, tzn. wciąż wyczekuje az cosik się wyjaśni, a tu dupa.... coraz więcej zamętu :-(
wyjasniac nie beda za wiele. zreszta zapodaja jakis niewielki detal (z wyjasnien odnosnie wyspy, "innych" i potwora) z predkoscia 1 detal na kilka(nascie) odcinkow....
serail jest bardzo dobry ... czy to prawda że maja dokręcić 4 odcinki - "Przyjaciół" jezeli tak to prosze niech mi ktoś cos o tym powie bo jestm fanką "Przyjaciół"
tak, to prawda. bohaterowie losta dotrą do krypty, do której wejście będą musieli wypalić sobie palnikiem, dlatego zajmie im to całą 16. serię, ale kiedy wreszcie uda im się wejść do środka, kiedy przejdą podziemnymi korytarzami, dotrą do kolejnych drzwi i kiedy je sforsują, okaże się, że są w studio w los angeles, gdzie właśnie kręcą 11. serię przyjaciół. Rachel zakocha się w Locke'u od pierwszego wejrzenia. Niestety bez wzajemności, bo po sposobie jej ubierania się, john będzie podejrzewał, że jest człowiekiem nauki a nie tak jak on wiary i z pewnością nie będzie bez pytania co 108 minut chciała przyciskać mu guzika.
eee info o tym ze bedzie sezon 3 jest jzu od dawna - od bardzo dawna tez widaomo ze na pewno bedzie 4 sezon (5 tworcy nie potwierdzili ale na bank tez bedzie ) a co do fabuly i problemow autorow z jej zawiazaniem i zaknczeniem - fabula jzu jest i senariusz tez wiec nie ma sie co martwic ze bedzie moda na sukces - a poki serial trzyma poziom - a narazie trzyma swietny - to nie ma co narzekac - i na zapas psioczyc
sęk w tym, ze serial przestaje trzyamc poziom... za duzo nic nie wnoszacych retrospekcji, akcja zaczyna sie toczyc jak krew z nosa...
mam nadzieje ze rozbujaja jakos ten serial przez dramatyczne zwroty akcji ;]
Zgadzam się z autorem tematu... Żeby utrzymać dobry poziom serial powinnien skończyć się na góra 3 sezonach. Czytałem gdzieś, że takie właśnie było założenie scenarzystów LOSTa, ale producent po sukcesie pierwszego sezonu zagroził, że zmieni ekipe jeśli nie zrobią więcej... No cóż, pożyjemy, zobaczymy.