Plątanina w fabule oraz przerost formy na treścią sprawiają że nie da się tego oglądać.
Większość nie trzyma się kupy cała masa błędów strasznie denerwujący.Momentami żałuje że mnie tam nie ma połowę bym wybił
Trzeba się skupić jak się coś ogląda bo wtedy nie byłoby takich wypowiedzi ;)
Wiesz co ? Nawet nie będę komentował Twojego zachowania. Jak się wystawia ocenę i to w dodatku taką niską to trzeba to jakoś sensownie uzasadnić .Mało który film zasługuje na 1 ,a już na pewno nie LOST. Rozumiem że ktoś może dać 4 albo 5 ,bo się nie podoba i tego nie rozumie. Ale jeden ? Weź się lepiej zastanów :)
Żałosne?To są Moje argumenty.Większa cześć fabuły nie trzyma się kupy wręcz jest sprzeczna rozumiem że serial jest naszpikowany wątkami które się ujawniają po x odcinkach powodując zaskoczenie ale póki co jestem na w 4 serii i nadal uważam że jest masa błędów w fabule a co do oceny to się pewnie zmieni bo nie oglądałem do końca wystawiłem ocenę by się na początku takiej trzymać to nie jest film by wystawić ocenę na koniec
Bo tego filmu nie powinny oglądać dzieci poniżej 16 lat :)
Dorośnij trochę i wróć do serialu, bo tutaj wszystko się jak najbardziej trzyma kupy. Pozdrawiam.
Rozbawiłeś mnie już nie będę dociekać, po czym wysnuwasz takie wnioski niech to będzie kolejna tajemnica :-)
Odpowiadając na pytanie kolegi niżej podam drobne dwa szczegóły np:
Walt kontaktuje się z synem przez komputer
Wcześniej była mowa, że komputer służy tylko do wprowadzania kodów
Jack w 5 serii w roku 1977 strzela z pistoletu glock 17, którego pierwsze wersje zostały wyprodukowane w roku 1979
Jak się mylę proszę o sprostowanie.
Serial sam w sobie nie jest tragiczny podobała mi się seria 1 i 5
'Walt kontaktuje się z synem przez komputer
Wcześniej była mowa, że komputer służy tylko do wprowadzania kodów'
Takie było jedynie zalecenie ze strony filmu instruktażowego,.. nie było powiedziane, że czegoś takiego z komputerem nie można robić, lecz "aby pod żadnym pozorem nie wykorzystywać go do innych celów". To chyba znacząca różnica?
'Jack w 5 serii w roku 1977 strzela z pistoletu glock 17, którego pierwsze wersje zostały wyprodukowane w roku 1979'
Seriously?!! W tym momencie zrujnowałeś, co więcej - wręcz zdruzgotałeś podstawy mojego światopoglądu! , teraz już nigdy nie spojrzę na Lost w ten sam sposób! ;-( A Scenarzyści? Jak się oni o takiej wpadce dowiedzą to cała sprawa może się zakończyć kolejnym kryzysem w branży seriali! Jak ktoś w ogóle mógł do czegoś tak karygodnego dopuścić?! Świat się wali..
Nie wiedziałam, że Walt ma syna... Dziękuje, że mi to uświadomiłeś o wielki mędrco! Co do błędów - to raczej popełniasz je Ty... Nie skupiasz się na oglądaniu i chyba tylko na siłę usiłujesz odnaleźć błędy... Poza tym przedwczoraj napisałeś że jesteś na 4 serii, a wczoraj, że podobała Ci się 5 seria... Ktoś tu chyba coś kręci... BTW serial powinno oceniać się po obejrzeniu całości, a nie po 2-3 sezonach...
Była mowa, że komputer NIE MOŻE być używany w innych celach, a nie że nie da się go używać.
Glock 17 ? To jakiś żart? Czepiasz się najmniejszego błędu i mówisz, że nic w fabule się nie zgadza? Pogrążasz się.
Bez obrazy ale wasze odpowiedzi są chamskie.Co do pistoletu fakt jest to dla innych drobny szczegół ale jednak razi tak samo jak w serii5-6 kobieta spada z ogromnej wysokości do odwiertu i nadal żyję przed tym rdzeń bomby nie eksploduje ale za to po uderzeniu kamykiem udaje się wywołać eksplozje.
@purplestone spójrz na daty i przeczytaj sobie z dwa razy
Chamskie to jest ocenienie bardzo dobrego serialu na 3. Człowiekiem iskry nie zrobisz, a kamykiem tak, dlatego wybuchło.
Błędy które wytykasz to nie błędy w fabule.Moim zdaniem wszystko udało się ładnie dopiąć,jedynym mankamentem jest to że kilka pobieżnych wątków nie zostało dopowiedzianych n pochodzenie posągu z 6 sezonu itp. Są to jednak drobiazgi nie wpływające na fabułę która moim zdaniem tworzy jedną spójną całość. Jeśli masz pretensje o to że kobieta spadła z kilkunastu metrów i przeżyła to co powiesz o zmartwychwstaniach, podróżach w czasie,rozmawianiu z duchami i przepowiadaniu przyszłości? Ten serial po prostu taki jest że ciężko wymagać od niego realizmu bo realizm jest sprzeczny z jego naturą. Co do pistoletu- na jednej z klatek z Powrotu Króla widać że Gandalf ma pod płaszczem zegarek. Czy z tego powodu należy zabrać temu filmowi wszystkie oscary?
@Viollipop Ocenia tak, a nie, inaczej i tyle .Przepraszam, a co ma iskra do rdzenia? W dodatku ustawionego na wstrząsy przez araba?
@Stelmacho Z pewnoscia masz racje, ale ja odebrałem wiele elementów, inaczej i bardziej pasuje mi zmartwychwstanie oraz podróżowanie w czasie niż absurdalny upadek w dużej wielkości.
Przeżycie upadku z dużej wysokości jest jak najbardziej możliwe, a zmartwychwstanie nie. :)
A ja bym chciał się dowiedzieć, co dokładnie według Ciebie nie trzyma się kupy?? Podaj chociaż przykłady rzekomych "błędów w fabule". Proszę, pomóż mi przejrzeć na oczy, bo ja obejrzałem Lost 3 razy, od razu go załapałem, może po prostu nie jestem tak spostrzegawczy jak Ty, i nie wychwyciłem tego i owego??:(