PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180707
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

10/10

ocenił(a) serial na 10

To najciekawsza i najbardziej wciągająca produkcja telewizyjna . Genialna przygoda !!!

ocenił(a) serial na 6
romans047

piepsenie najlepsza i geniala pfff lekko ponad średni ja się znudziłem i zmęczyłem chyba w 4 sezonie ;] nie wspominając że dużo wcześniej przynudzał ostro ;] ja oceniłem na 6 gwiazdek i to jest max tylko dlatego że wytrzymałem aż 4 sezony hahahha sam sie dziwię ;]

powiedz mi o co kamam z tym dymem co latał po wyspie i robił zadymę ? interesi mnie toi a niechce mi sie oglądac ;p
i jak to się w końcu skończyło ? zapodaj jakiś skrót w kilku zdaniach 4 i 5 sezon :-)

ocenił(a) serial na 7
damian252

Zmęcz wszystkie odcinki to się w końcu dowiesz, haha

ocenił(a) serial na 6
szwarzenegger

nieche mi się hahah gadaj nie świruj ;p

ocenił(a) serial na 7
damian252

Ledwo przemęczyłem ostatnie serie. Już się takie S-F zrobiło, że scenarzyści robili co chcieli. Bardzo się rozczarowałem. Dymek to brat Jacoba, którzy przybyli na wsypę jako mali chłopcy razem ze swoją matką kiedyś dawno temu. Brat Jacoba wszedł do jaskini, w której było źródło i.. zmienił się w dymek :) Okazało się, że Jacob zwerbował wszystkich na wyspę, żeby wybrać z nich kogoś kto będzie "stróżem" wyspy i zastąpi go w tej roli.

ocenił(a) serial na 9
szwarzenegger

Po pierwsze to Jacob i MIB urodzili się Wyspie, a po drugie Brat Jacoba nie wszedł do jaskini tylko został tam wepchnięty przez Jacoba, to jest różnica.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Już dokładnie nie pamiętam. Zresztą.. kiedy to było? Parę lat temu :D

ocenił(a) serial na 10
szwarzenegger

2 lata temu .. finał był w maju 2010.. aż tak krótka pamięć ?

ocenił(a) serial na 7
aqu32

dokładnie, za dużo wątków w filmie, żebym wszystko tak dokładnie pamiętał ze szczegółami. Czy brat Jacoba został wepchnięty do jaskini w 6 serii czy wczeźniej tez tego nie pamiętam

ocenił(a) serial na 10
szwarzenegger

Raczej nie tyle został wepchnięty co wpłynął tam sam, a że trochę nieprzytomny to już inna kwestia.

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Haha fakt. Popłynął z prądem rzeczki.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Tak, a swoją drogą to dziwne miejsce było, bo sprawiało wrażenie jakby woda trochę w górę płynęła . . .

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Raczej płynęła gdzieś z góry do jaskini.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Tak, a na sam koniec to jakby : " ojej braciszku, nic ci nie jest? "
http://www.youtube.com/watch?v=IHpmMko0NGA

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Obok był lepszy filmik

http://www.youtube.com/watch?v=XiUNyetRm_c&feature=related

Podoba mi się to ujęcie gdzie widać ryj Jacoba od 1:37, to zbliżenie na twarz jest tak jakoś schizowato nakręcone. Coś jak Lostowe Las Vegas Parano. I ten Rychu w stylówie "na Aragorna" leżący i bełkoczący...

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Hahaha, taaak!
Wiesz, że to moja "ulubiona" scenka ;)
Szkoda tylko, że pała Jacob zapomniał przez te wszystkie lata te swoje super kung-fu karate itp.

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Pewnie "walkę" z Linusem oddał walkowerem, bo inaczej Benio by nie dałrady takiemu fighterowi :D

Ta scena powinna wyglądać mniej więcej tak - http://www.youtube.com/watch?v=4-MVMbm6c0k

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Taaak!
Wiem, widziałem ten filmik dawno temu, głupawy ale scena walki zostaje w pamięci.

Skoro lubisz takie scenki, a ta była tylko filmowa czyli mocno udawana, to na pewno spodoba Ci się klasyka gatunku prawdziwych walk. Może nie oglądasz na co dzień MMA czy K1! Ale na pewno kojarzysz Pudziana, Koksa, Saletrę ;)
To jest prawdziwa walka, która odbyła się parę lat temu i jest niedoścignionym wzorem ostrego mordobicia dla całej zgrai pseudo fighterów : http://www.youtube.com/watch?v=G90YcgwAZTM
Właśnie tak powinni się skończyć Zagubieni! w takim stylu powinien wybraniec pokonać Dyma ! ! ! Hahaha!

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Jeden z moich ulubionych filmów Carpentera. Ten klimat VHS...

Lol, to już jest lekkie przęgiecie. Raczej nie jestem zwolennikiem takiego napierdzielania się na serio.
Powinni byli zrobić Zagubionych w wersji dla wszystkich i w wersji +18 :D

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Oooo! Właśnie! Nie wpadłem na to, ale jakie to szczęście, że Ty to zrobiłaś.
Powinna być wersja taka jak ta, która była czyli dla wszystkich i wersja dla ludzi o mocnych nerwach i dowodzie osobistym w kieszeni.
Taka pełna przemocy, brutalności i seksu jak np. Rzym! A tak to nawet krew się nie lała, tylko mieli od razu siniaki.

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

No sex, drugs and rock & roll w klimatach tropikalnej wyspy :D

Jak Jack pobił MIB'a to trochę krwi się polało i Ben też ciągle chodził z zakrwawionym ryjakiem.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Bot o taka wyspa PG była! (PG - takie prawie bez ograniczeń)
http://movies.about.com/od/miscellanous/f/film-ratings.htm

Może i kropelka ;)) Ale nawet jak Ben strzelał np. Locke'owi w brzuch , to tak to nie wyglądało!
http://www.youtube.com/watch?v=nGq5XaYS-dA
Jakby zmienili ratingi, to i tak by nie stracili na widowni, bo smarkateria by sobie w sieci obejrzała albo nagrane prze starszych kumpli a serial byłby bardzie autentyczny, bo napisać że ciekawszy byłoby wielkim błędem!
Czekam na Twoje opinie i propozycje :
http://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834/discussion/LOST+R+-+Zagubieni +w+wersji+od+18+lat,2061075

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Wyspa PG dobre.

To tak samo jak w Batmanie Nolana, gdzie leją się, strzelają, wbijają noże itp. a przy tym zero krwi, bo film jest od 13 roku życia. Mnie osobiście takie coś razi. Poza tym to takiemu 13 latkowi krew dziwna? Nie sądzę.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Świetny przykład, taaak.
Mam inny bardziej drastyczny : MacGyver ;)
Tam nie dość, że się bili bez siniaków, krwi itp. to jeszcze pomimo strzelanin (b. rzadko) nikt nie ginął! Wszyscy nieprzytomni!

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Ale z tego wynika że ten Jackob to niezły siłacz bo przecież ani MiB ani Richard słabi przecież nie byli.

ocenił(a) serial na 9
Lock14

No i to jest właśnie głupie, że taki Rychu nie dał rady takiemu Jacobowi, tylko ten go od razu rozłożył na łopatki. Tak samo MIB.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Z Rychem to jeszcze rozumiem bo był wycieńczony nie jadł nie pił a po za tym z zaskoczenia go wzioł ale mib.Przeciesz MiB wygląda na siilniejszego a to jak on go prowadził do źródła to było komiczne trochę.

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Tak, tylko tutaj poruszamy inna bardzo ważną kwestię :
- a mianowicie - MiB nie chciał tak naprawdę nikogo krzywdzić, a już na pewno nie swojego brata
- natomiast ten drugi nie był już taki dobry, jak go malowali i nie miał skrupułów "ukarać" braciszka!

ocenił(a) serial na 6
szwarzenegger

niby lubię scifi :-)
ale z tego co piszecie nic specjalnego dla mnie ;] no nic ale chyba się zmuszę z nadmiaru czasu :D

ocenił(a) serial na 9
damian252

Jeśli nie lubisz SF, to szkoda czasu.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

lubięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

Nie zgadzam sie... Heh.... Nie jestem absolutnie fanka kina SF, a na punkcie ,,Lost,, oszlalam, nie moglam oderwac wzroku. Ogladalam po kilka odcinkow dziennie i czekalam z niecierpliwoscia kiedy bede mogla obejzec kolejny (musialam jechac do wypozyczalni po nastepna DVD). Wiem, ze na 100we jeszcze raz przesledze (kiedys) perypetie zaginionych. Wydaje mi sie, ze nawet dla kogos kto nie lubuje sie w fantastyce- serial moze sie spodobac. Moim zdaniem serial przedstawia nie tylko; zmyslona, ciekawa, nadmuchana historyjke. Ale i (rzucam sie na gleboka wode, piszac to) glebsze przeslanie o sensie bycia, checi przetrwania, wartosci przyjazni, zaskakujacej milosci i przedewszystkim ,,odkrycie- zrozumienie,, samego siebie, poznanie wlasnych wartosci. Swietny, zaskakujacy, trzymajacy w napieciu serial, mimo calej zawartej w nim fantazji.

ocenił(a) serial na 9
ik_ben

Trochę uogólniłam, bo w większości przypadków jeżeli ktoś nie lubi takich klimatów to rezygnuje z dalszego oglądania po 4 sezonie.
Co do Twojej opinii to się zgadzam - ten serial oprócz sporej ilości akcji zawiera też sporo przesłań.