Serial naprawdę świetnie się ogląda.Dla mnie najfajniejsze były chyba pierwsze dwa
sezony kiedy był prawie komplet bohaterów i były tylko urywki z przeszłości. Poźniejsze 3
sezony też fajnie się oglądało,jeżeli uważnie się obejrzało każdy odcinek to nic nie jest
poplątane;) 5 sezon jest chyba najlepszy z tych 3,a może nawet z tych wszytskich.
Jeżeli chodzi o sezon finałowy to trochę się na nim nudziłam i może liczyłam na coś innego
ale i tak było w porządku. Wszystko się wyjaśniło,chociaż Jacoba wyobrażałam sobie trochę
inaczej,jakoś nie za specjalnie pasował mi ten aktor. Wszystko zlożyło się w spójną całość i
naprawdę fajnie się oglądało.Jeżeli ktoś jeszcze nie widział tego serialu to bardzo
polecam,ale trzeba oglądać wszystko po kolei bo w tym serialu nie da się inaczej;) Gdy
serial się rozpoczął byłam jeszcze mała i oglądałam go w kratkę,teraz postanowiłam
wszytsko odświeżyć i nie żałuję;)
Od początku niesamowicie budowane napięcie, ale niestety ma to swoją cenę. Później trzeba jakoś wybrnąć z tej intrygi, niestety kosztem oglądalności, czy realizmu. Z każdym późniejszym odcinkiem, moim zdaniem, serial traci na wartości i gdyby skończył się, powiedzmy, po trzeciej serii byłby naprawdę nie do doścignięcia. Niestety widać, że dalsza fabuła budowana jest tylko po to, aby kurek z kasą nie został zakręcony. Jednak, mimo wszystko, uważam go za jeden z najlepszych seriali, może nie ze względu na całokształt, ale oceniając przez pryzmat pierwszej serii, która bez reszty mnie wciągnęła, i jakiegoś sentymentu do tych durni biegających po cudownej plaży.
Też bardzo lubię ten serial... Co do ostatniego odcinka, myślałam że będzie on wyglądał zdecydowanie inaczej, początkowe sezony były zdecydowanie najlepsze ;-)