PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180357
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Te liczby mnie naprawde zainspirowały. Ale powiem szczerze że sam nimi nie zagram w totka:P Zawsze wierzyłem w magie cyfr ale żeby aż tak.............

magik44

4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 dodając wszystkie liczby wychodzi 108 czyli czas jaki idzie do wprowadzenia kodu.

48 - liczba pasażerów jaka przeżyła z przedniej częsci samolotu

815 - numer lotu samolotu

16 - dzień odkrycia włazu

23 - liczba osób z drugiej grupy oraz numer Jacka w samolocie

42 - numer Any w samolocie

Do każdej liczby jest mnóstwo tego wypisałem podstawowe ... i nie uważam, że to zbieg okoliczności

ocenił(a) serial na 10
magik44

Niezly jestes Koles..... Na ktos jeszce inne pomysły??

magik44

Te liczby są absolutnie wszędzie, od samego początku. Dodam od siebie, co pamiętam - samolocik był w skrzynce 815, za głowę Kate wyznaczono 23 tys. dolarów nagrody, Locke był sparaliżowany przez 4 lata, ojciec Shannon umarł dokładnie o 8:15 rano, itd., itp.

Poza tym zestaw tych liczb kryje jeszcze pewną matematyczną tajemnicę - jeśli dodamy do siebie cyfry z całego tego zestawu wg odpowiedniego klucza, wychodzi 666. A nieprzypadkowo 108 to 3x36, czyli 6 do kwadratu + 6 do kwadratu + 6 do kwadratu ... i już wiadomo, czemu to są ZŁE liczby ;)

Nawet jeśli nie zostanie to wyraźnie powiedziane lub poruszone w samym serialu, to przecież widać o co chodzi.

Wspaniała łamigłówka.

ocenił(a) serial na 9
magik44

Hehe, to zabawne, co piszesz, bo mnie też przyszło do głowy zagrać tymi liczbami w lotka. Ale nic nie trafiłam:(( wiec faktycznie musza one być pechowe..

ocenił(a) serial na 10
krikra

Moim zdaniem w tym serialu wszystko opiera się na trych liczbach i każdy napewnomoże coś w nim znaleść ale składam szacunek dl ludzi piszących scenariusz:)

ocenił(a) serial na 10
magik44

hurley pędząc na urodziny swojej matki...przypatrzcie sie wtedy gdy auto mu wysiada...licznik km/h itd. :}

linia(stanowisko) na którą udało się dostać hurley'owi to 23

radiowóz w którym jechała Ana Lucia wraz ze swym partnerem to 8-A-16