Te liczby mnie naprawde zainspirowały. Ale powiem szczerze że sam nimi nie zagram w totka:P Zawsze wierzyłem w magie cyfr ale żeby aż tak.............
4 + 8 + 15 + 16 + 23 + 42 dodając wszystkie liczby wychodzi 108 czyli czas jaki idzie do wprowadzenia kodu.
48 - liczba pasażerów jaka przeżyła z przedniej częsci samolotu
815 - numer lotu samolotu
16 - dzień odkrycia włazu
23 - liczba osób z drugiej grupy oraz numer Jacka w samolocie
42 - numer Any w samolocie
Do każdej liczby jest mnóstwo tego wypisałem podstawowe ... i nie uważam, że to zbieg okoliczności
Te liczby są absolutnie wszędzie, od samego początku. Dodam od siebie, co pamiętam - samolocik był w skrzynce 815, za głowę Kate wyznaczono 23 tys. dolarów nagrody, Locke był sparaliżowany przez 4 lata, ojciec Shannon umarł dokładnie o 8:15 rano, itd., itp.
Poza tym zestaw tych liczb kryje jeszcze pewną matematyczną tajemnicę - jeśli dodamy do siebie cyfry z całego tego zestawu wg odpowiedniego klucza, wychodzi 666. A nieprzypadkowo 108 to 3x36, czyli 6 do kwadratu + 6 do kwadratu + 6 do kwadratu ... i już wiadomo, czemu to są ZŁE liczby ;)
Nawet jeśli nie zostanie to wyraźnie powiedziane lub poruszone w samym serialu, to przecież widać o co chodzi.
Wspaniała łamigłówka.
Hehe, to zabawne, co piszesz, bo mnie też przyszło do głowy zagrać tymi liczbami w lotka. Ale nic nie trafiłam:(( wiec faktycznie musza one być pechowe..
Moim zdaniem w tym serialu wszystko opiera się na trych liczbach i każdy napewnomoże coś w nim znaleść ale składam szacunek dl ludzi piszących scenariusz:)