PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Co to oznaczało?

ocenił(a) serial na 10

W 1 sezonie Locke powiedział "Stanąłem oko w oko z tą wyspą a to co zobaczyłem było piękne"(nie wiem czy to do końca tak było)Co to oznaczało czy to chodziło o serce wyspy czy może czarny dym?Proszę o odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich fanów.

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Dawno oglądałem Lost i o ile pamiętam SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER w szóstym sezonie ben spotkał się z czarnym dymem i potwór mu pokazał córkę, która zginęła. Myślę, że coś podobnego zobaczył Lock.

ocenił(a) serial na 10
Silanceyo

nie był to raczej czarny dym, raczej serce

ocenił(a) serial na 10
kosgame

Co masz na myśli mówiąc serce?

Cytat z Lostopedii :

Locke w „White Rabbit” powiedział "stanąłem oko w oko z tą wyspą i to, co zobaczyłem... było piękne.".
Najprawdopodobniej chodziło mu o tajemnicze światło, o którym rozmawiał z Mr. Eko. Tym światłem mógł być potwór.

Link :
http://pl.lostpedia.wikia.com/wiki/Oczy

ocenił(a) serial na 10
Silanceyo

serce wyspy to miejsce z energią, którego strzegł Jacob, Jack, Hurley

Lock14

Ja myślę, że Dymek pokazał Johnowi serce wyspy, żeby skłonić go do współpracy. Udawał, że sam współpracuje z Wyspą, której John był wyznawcą od momentu uzdrowienia.

użytkownik usunięty
selene85

A tam, sratatata, serce wyspy, na tamtym etapie tworzenia serialu scenarzyści nawet nie myśleli, że wymyślą istnienie serca na wyspie.

ale może twórcy nie wiedzieli na początku w ogóle co zobaczył John. Dopiero później zaczęli sie zastanawiać co mógł zobaczyć i wymyślili serce wyspy.

ocenił(a) serial na 10
neta97

Gdy się okazało, że na wyspie działają nazwijmy to jakieś tajemne moce i jest nieco dziwna, można się było łatwo domyślić, że takowa energia musi mieć jakieś źródło.
A nasi tzw. twórcy na pewno nie wymyślili w pierwszym sezonie graficznego wyglądu korka od wanny, jaki widzieliśmy w szóstym, więc można bez problemu przyjąć hipotezę Selene za prawidłową.
Zgoda, że w pierwszym czy drugim sezonie dopiero ewoluowały niektóre pomysły, ale ponieważ potem dorabiano do nich wątki tematyczne i je rozwijano, a serial powinno się traktować jako całość a nie jako zestaw powstały z kilku sezonowych części, więc Neta też moim zdaniem ma rację.
Nie można odrzucać wytłumaczenia kwestii tylko ze względu na podejrzenie, iż w danym momencie tworzenia scen autorzy nie mieli koncepcji na rozwinięcie jakiegoś tematu i najnormalniej zostawiali takie nierozwikłane czarne plamy do wyjaśnienia w przyszłości.

ocenił(a) serial na 10
ZSGifMan

A po co kombinować? Najprostszym wyjaśnieniem jest to, że Dym zeskanował Locke'a.

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

Można i tak . . .

MatiZ_3

Ja tam wolę trochę pokombinować :)
Locke wyszedłby na kompletnego naiwniaka, gdyby zaczął się jarać błyskiem światła pojawiającym się przy "skanowaniu".

ocenił(a) serial na 9
selene85

No właśnie. Może pokazał mu jego wymarzoną alternatywną rzeczywistość?

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Dymek zrobił Locke'owi roentgen tym swoim błyskaczem. Locke potem mówił, że widział światło.

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Chcesz wiedzieć o co chodziło? O GÓWNO!
J.J. Abrams oszust , rzucał takie wąki tylko po ty byś sobie sam wyobrażał i zastanawiał się o czym mowa. A gość i tak nie miał zamiaru niczego wyjaśniać i robił to tylko po to by widzowie ślęczeli przez 6 lat podbijając oglądalność i robiąc mu reklamę.

ocenił(a) serial na 10
ciosina

Szczerze to co piszesz to prawda okrutna ale po części prawda.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
ciosina

"J.J. Abrams oszust , rzucał takie wąki tylko po ty byś sobie sam wyobrażał i zastanawiał się o czym mowa"

Bo o to właśnie chodzi! Żeby do końca pozostały sprawy które się nigdy nie wyjaśnią. To właśnie czyni ten wyjątkowy tajemniczy klimat LOST.