PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180707
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Coraz gorszy

ocenił(a) serial na 4

Dobrze się zaczęło. 1 i 2 sezon cud, miód, malina. Potem już pikowanie w dół, a ostatnie 2 sezony
totalna żenada.

ocenił(a) serial na 10
kuakrzys

Może byś jakoś to poparł argumentami ;) Ale jak Ty nie podałeś argumentów to ja nie będę podawać kontrargumentów ;) Więc uważam że zaśmieciłeś Filmweb kolejnym bezsensownym postem ;) A tak poza tym to sezon 5 był genialny ;D

Lock14

Nic jednak nie przebije 2 sezonu :P

ocenił(a) serial na 10
selden

Tak to prawda ,dwójka jest w czołówce całego serialu ,bardzo dobry i solidny sezon :D

ocenił(a) serial na 4
Lock14

Piszę tylko i wyłącznie o moich odczuciach!

Pierwsze dwa sezony zaciekawiły mnie, ot serial o rozbitkach na bezludnej wyspie w środku której gdzieś tam czai się niebezpieczeństwo. Niby banalny temat, ale dobrze "zrobiony" przez twórców i serial potrafił mnie wciągnąć i pamiętam jak na cały tydzień wyczekiwałem na kolejny odcinek (albo dwa, nie pamiętam, ale chyba na TVP leciały wtedy po dwa odcinki). Natomiast każde kolejne sezony wydawały mi się coraz bardziej kiczowate. Wydawało mi się, że producenci serialu mówiąc kolokwialnie "poczuli kasę" i ciągnęli to wszystko na siłę dodając całe mnóstwo niepotrzebnych i pozbawionych sensu wątków. Ostatnie 2 sezony to dla mnie już było przegięcie, ponieważ z bardzo realistycznego serialu (prawdopodobnie ten realizm mnie najbardziej przyciągał przed telewizor na początku przygody z "Lostem") zrobiło się z tego (znów przepraszam za kolokwializm) "fantastyczne gówno", gdzie można było się pogubić w tym wszystkim. Jak dla mnie serial najlepiej gdyby trwał te 3, (no na siłę) 4 sezony z jakimś realistycznym zakończeniem. Ale w co ja wierzę :) Kasa, kasa, kasa......

ocenił(a) serial na 10
kuakrzys

Kolego, serial od samego początku był napisany z myślą o 4-5 pełnych sezonach (na tyle miał zdefiniowanych wątków w tzw 'Biblii Lost' napisanej wraz ze scenariuszem Pilotowego odcinka) - ostatecznie po negocjacjach zdecydowano, że powstaną 3 pełne serie po 24 odcinki i 3 po ok. 16 odcinków. Co więcej to producenci (i jednocześnie główni scenarzyści) optowali od początku do końca za swoim rozwiązaniem - telewizja ABC liczyła na dużo więcej, bo 8-9 sezonów. Data ostatniego odcinka była znana już w połowie emisji 3 sezonu, co jest raczej ewenementem w telewizjach opartych o reklamy, gdzie seriale przedłuża się z sezonu na sezon na podstawie wyników oglądalności. Serial od samego początku miał być wielogatunkowy, z dużą ilością wątków S-F, bo w takich produkcjach czują się najlepiej JJ Abrams i Damon Lindelof. Masz prawo nie lubić S-F, ale czy Czarny Dym już w pierwszym sezonie nie uświadomił Ci tego, że Lost wcale nie aspiruje do bycia serialem pozbawionym fantastyki?

ocenił(a) serial na 10
kuakrzys

Widzisz teraz piszesz z sensem ;) podałeś argumenty :D Ja osobiście uważam że sezon pierwszy drugi i trzeci podobnie jak ty są bardzo fajne ;) W sezonie 4 ,niby najgorszym bo każdy na niego narzeka ,ale ja dostrzegam wiele ciekawych aspektów.Duet Johna z Benem ,Polowanie Bena przez komandosów ,wątek z podziałem rozbitków na dwa obozy ,statek ,zamieszanie z Desmondem :) I w końcu finałowy odcinek ,jeden z najlepszych jak nie najlepszy w całym serialu :) Potem nastaje sezon 5 ,muszę przyznać że na początku mnie zniechęcił jak leciał w TVP1.Nie wiem dlaczego ,czy ze względu na późną porę nadawania czy innej przyczyny.Ale jakiś ponad rok temu obejrzałem cały serial i ten sezon jest u mnie w czołówce ,fajny wątek z Johnem ,ogólnie przeskoki w czasie ,Dharma ,Ben i reszta rozbija się po raz drugi samolotem ,cały wątek z Flockiem i w końcu finał piękny ,dramatyczny i wstrząsający : Bardzo dobry i solidny sezon.Na koniec został sezon szósty ,ciekawy chodź trochę słabszy sezon ,za plus muszę dodać alternatywną rzeczywistość ,Wątek MIb-a i Jakoba ,Richard i jego historia.Wątek z Flockiem ,Świątynia i oczywiście piękny finał zarówno w części rzeczywistej jak i alternatywnej rzeczywistości(wiem że to w końcu nie była alternatywna rzeczywistość ,ale nie wiem jak to inaczej nazwać) -podsumowując mamy wiele pozytywnych aspektów ,jednak ten sezon był jednym z najsłabszych za całokształt :)