PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180697
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Czy taki Dobry
Jednak tak zawsze myslałem ze jest przereklamowany ale wreszcie obejrzałem i moge stwierdzić
ze po Sons of Anarchy to drugi serial który utkwi mi w pamięci i nic go nie przebije
a tez poradze sie czy macie cos równie ciekawego od tych dwóch seriali

scorpio2803

Ja obok Lost bardzo lubię Battlestar Galactica i szczerze ci go polecam. Zacznij najpierw od :

Miniseria/Pilot - Dwuczęściowa/y, w Polsce wyświetlana/y w 4 kawałkach.
Sezon 1 - 1x01-13.
Sci-Fi Channel Special Sci-Fi Friday Preview - Dokument opisujący 3 seriale stacji Sci-Fi (SG-1, SGA oraz BSG). Można tutaj zobaczyć sceny z pierwszego sezonu BSG, oraz urywki z drugiego (coś na kształt trailera) plus rozmowy z aktorami.
Sezon 2 - 2x01-2x10
SciFi Inside: Battlestar Galactica Season 2 Special - Dodatek wyświetlony po pierwszych dziesięciu odcinkach drugiego sezonu.
Sezon 2 - 2x11-2x20.
Story So Far - Dokument podsumowujący wydarzenia 2 pierwszych sezonów.
Webisode: Resistance - 10 odcinkowa seria internetowa, opisująca wydarzenia pomiędzy 2, a 3 sezonem serialu. Nie można ich zobaczyć potem w serialu.
Sezon 3 - 20 odcinków.
Flashbacks: Razor - Seria internetowa (7 odcinków) stanowiąca preludium do filmu. Części z nich nie można zobaczyć w filmie.
Razor - Pełnometrażowy film cofający się do wydarzeń z pierwszej wojny z Cylonami, oraz pomiędzy odcinkami 2x17-18. Mimo wszystko najlepiej obejrzeć go po zakończeniu 3 sezonu serialu, czyli tak jak został wydany.
Revealed (Revisited) & The Phenomenon - dwa półgodzinne dokumenty wyświetlone jednocześnie. Revisited zawiera streszczenie 3 sezonów, a The Phenomenon traktuje o fenomenie jakim stał się serial.
Sezon 4 - 4x01 - 4x10.
Webisode: The Face of the Enemy - 10 odcinkowa seria internetowa, opisująca wydarzenia między 4x10, a 4x11. Nie można ich zobaczyć potem w serialu.
The Top 10 Things You Need To Know - "10 rzeczy które musisz wiedzieć". W zasadzie przypomnienie co się działo w serialu do tej pory w 20 minut.
Sezon 4 - 4x11 - 4x19.
The Last Frakkin Special - przedfinałowy dodatek.
Sezon 4 - 4x20 - podwójny finał serialu.
The Plan - Drugi pełnometrażowy film ze świata BSG. Mimo tytułu, należy go obejrzeć tylko i wyłącznie PO obejrzeniu serialu. Zawiera informację z całego serialu

selden

Dzięki Wielkie

ocenił(a) serial na 10
scorpio2803

Za mało w sumie widziałem, ale jeśli już to poleciłbym Desperate Housewives - świetne połączenie komedii i dramatu, z intrygującą fabułą i wbrew pozorom nie nazwałbym go babskim serialem. Minusy? Trwa aż 8 sezonów, przez to nie trzyma non stop wysokiego poziomu.

aqu32

Dzięki Wielkie