Wiem że kiedyś emitowała go Jedynka ale jakoś tak nie miałem okazji go oglądać parę lat temu - powiedzcie mi czy warto zacząć oglądać Lostów jako że zbliżają się długie jesienne wieczory dobrze by było czymś zabić ten czas troszkę;)
No co za pytanie? Jasne, że tak!
To jeden z najlepszych seriali ostatniego dziesięciolecia, rzecz absolutnie kultowa.
Dzięki, w takim razie zacznę nawet dziś;) A wachałem się jeszcze pomiędzy nim a Desperate Housewives ( wiiiem to serial dla kobiet ale jakoś tak mi się spodobał)
A lubisz choć trochę fantastykę? Bo Lost to nie jest realistyczna seria, choć jest to także dramat, bardzo ważne są tam przeżycia bohaterów i ich więzi :)
Nie, nic z tych rzeczy. Będzie sporo mistyki, ale także motywów science fiction. Pierwszy sezon jest jeszcze w miarę "realistyczny", później serial robi się dość mocno zakręcony :)
A zresztą, po prostu zacznij oglądać i zobacz, czy Ci się podoba. Nie chcę tu za bardzo spoilerować :) W każdym razie jest to seria wielowątkowa, wielogatunkowa i wielotematyczna.
Desperatki to nie jest absolutnie serial tylko dla kobiet, szkoda, że taka łatka do niego przytknęła. Oczywiście polecam oba, choć są od siebie diametralnie różne. Lost jest bardziej wciągający :)
nie warto kiszka ten serial taki banalny naiwny i przewidywalny i nudny i wkurzający jak dla mnie / szkoda nerwów nad taką tandetą
A przewidziałeś już, co będzie w dalszych sezonach? W poprzednim wątku jakoś nie doczekałam się odpowiedzi.
Wróć do Losta jak trochę podrośniesz.
"(...)i przewidywalny" - jestem w 100% że pomylił wątki i nie miał na myśli LOST. Nawet jasnowidz nie przewidziałbym nadchodzących wydarzeń w Zagubionych :D
On tego serialu wcale nie oglądał (wiem, bo wypowiadał się już w innym wątku, gdzie część jego postów została usunięta ze względu na chamstwo i prymitywne słownictwo). To zwykły troll, a takich należy bezwzględnie tępić.
Czy warto zacząć oglądać serial? Oczywiście. Jak dla mnie fenomen, jakich mało. Uważam, że LOST był przełomem i był krokiem na przód. Ciekawy, intrygujący, przyprawiał o palpitacje serca. Nie przerysowani bohaterowie, wartka akcja. Jednak muszę dorzucić tu coś od siebie 'Warto zaczynać, ale czy warto kończyć?' Osobiście pogubiłam się gdzieś w połowie 5 serii i zaniechałam oglądanie. Jednakże początkowe serie tego serialu są bardzo wciągające :)
Radzę jednak dokończyć :)
Musiałabyś jednak zacząć oglądać od początku, żeby wszystko dobrze zrozumieć.
Nawet się nie zastanawiaj czy go oglądać ten serial to nie bezsensownie spędzony czas przed ekranem, ale prawdziwe dzieło sztuki jakiego możesz nigdy już nie doświadczyć, więc zacznij go oglądać od początku, przeżyj jeszcze raz katastrofę lotu 815, i śledź losy bohaterów od pierwszego Odcinka ,,Pilot'' do ,,The End'', w sezonie szóstym. Ale bowiem powiadam Wam, takie chwile jak spędzone przy tym serialu zdarzają się tylko RAZ, raz jedyny w naszym życiu. A więc warto po stokroć warto.
Namaste