PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Wiem że kiedyś emitowała go Jedynka ale jakoś tak nie miałem okazji go oglądać parę lat temu - powiedzcie mi czy warto zacząć oglądać Lostów jako że zbliżają się długie jesienne wieczory dobrze by było czymś zabić ten czas troszkę;)

KWallander

No co za pytanie? Jasne, że tak!
To jeden z najlepszych seriali ostatniego dziesięciolecia, rzecz absolutnie kultowa.

selene85

Dzięki, w takim razie zacznę nawet dziś;) A wachałem się jeszcze pomiędzy nim a Desperate Housewives ( wiiiem to serial dla kobiet ale jakoś tak mi się spodobał)

KWallander

A lubisz choć trochę fantastykę? Bo Lost to nie jest realistyczna seria, choć jest to także dramat, bardzo ważne są tam przeżycia bohaterów i ich więzi :)

selene85

fantastykę w sensie żę są tam motywy z jakimiś supermocami czy superherosami?;p

KWallander

Nie, nic z tych rzeczy. Będzie sporo mistyki, ale także motywów science fiction. Pierwszy sezon jest jeszcze w miarę "realistyczny", później serial robi się dość mocno zakręcony :)

selene85

A zresztą, po prostu zacznij oglądać i zobacz, czy Ci się podoba. Nie chcę tu za bardzo spoilerować :) W każdym razie jest to seria wielowątkowa, wielogatunkowa i wielotematyczna.

ocenił(a) serial na 10
KWallander

Desperatki to nie jest absolutnie serial tylko dla kobiet, szkoda, że taka łatka do niego przytknęła. Oczywiście polecam oba, choć są od siebie diametralnie różne. Lost jest bardziej wciągający :)

ocenił(a) serial na 3
aqu32

nie warto kiszka ten serial taki banalny naiwny i przewidywalny i nudny i wkurzający jak dla mnie / szkoda nerwów nad taką tandetą

konrii_2

A przewidziałeś już, co będzie w dalszych sezonach? W poprzednim wątku jakoś nie doczekałam się odpowiedzi.
Wróć do Losta jak trochę podrośniesz.

ocenił(a) serial na 10
konrii_2

"(...)i przewidywalny" - jestem w 100% że pomylił wątki i nie miał na myśli LOST. Nawet jasnowidz nie przewidziałbym nadchodzących wydarzeń w Zagubionych :D

nillvo

On tego serialu wcale nie oglądał (wiem, bo wypowiadał się już w innym wątku, gdzie część jego postów została usunięta ze względu na chamstwo i prymitywne słownictwo). To zwykły troll, a takich należy bezwzględnie tępić.

ocenił(a) serial na 8
selene85

Czy warto zacząć oglądać serial? Oczywiście. Jak dla mnie fenomen, jakich mało. Uważam, że LOST był przełomem i był krokiem na przód. Ciekawy, intrygujący, przyprawiał o palpitacje serca. Nie przerysowani bohaterowie, wartka akcja. Jednak muszę dorzucić tu coś od siebie 'Warto zaczynać, ale czy warto kończyć?' Osobiście pogubiłam się gdzieś w połowie 5 serii i zaniechałam oglądanie. Jednakże początkowe serie tego serialu są bardzo wciągające :)

ocenił(a) serial na 10
pietrusia

najlepszy serial jaki oglądałem ! :)
przed prison break i breaking bad :P

pietrusia

Radzę jednak dokończyć :)
Musiałabyś jednak zacząć oglądać od początku, żeby wszystko dobrze zrozumieć.

ocenił(a) serial na 10
selene85

Nawet się nie zastanawiaj czy go oglądać ten serial to nie bezsensownie spędzony czas przed ekranem, ale prawdziwe dzieło sztuki jakiego możesz nigdy już nie doświadczyć, więc zacznij go oglądać od początku, przeżyj jeszcze raz katastrofę lotu 815, i śledź losy bohaterów od pierwszego Odcinka ,,Pilot'' do ,,The End'', w sezonie szóstym. Ale bowiem powiadam Wam, takie chwile jak spędzone przy tym serialu zdarzają się tylko RAZ, raz jedyny w naszym życiu. A więc warto po stokroć warto.

Namaste

ocenił(a) serial na 7
KWallander

Ja właśnie dzisiaj zaczęłam oglądać, jestem po 3 odcinkach :) Fajnie :)

ocenił(a) serial na 7
KWallander

I jak? Zacząłeś? Ja już po 12 odcinkach :)

anulka88

a ja po 1 sezonie fajny jest ten serial ludzie;p