PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180697
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Dlaczego uważam, że to najwspanialsza produkcja w historii kinematografii i nie sądzę aby powstał serial który dorówna Lostowi ?
Otóż wydaje mi się, że najmocniejszym ogniwem serialu byli bohaterowie - a właściwie fakt że każdemu z nich poświęcono praktycznie tyle samo uwagi. Od początku do końca, stworzono prawdziwe wiarygodne portrety psychologiczne, historie które rzeźbiły ich charaktery, realne powody ich zagubienia w życiu które mogliśmy poczuć w sobie i zrozumieć. Jeszcze nigdzie nie spotkałem tak prawdziwych i niepowtarzalnych postaci, o których pod koniec serialu mogłem stwierdzić że je znam i byłem w stanie wyobrazić sobie decyzje które podejmują w dowolnych życiowych momentach i wydarzeniach. To niespotykane jaki wspaniały świat przedstawili nam Twórcy Zagubionych, to coś co trudno powtórzyć, przez co wiele seriali upada - skupiając uwagę na jednym, dwóch czy czterech głównych postaci. Przez to seriale stają się mało wiarygodne, nie możemy przenieść się w świat który nam prezentują, nie możemy zaufać postacią, które zaskakują naiwnością zachowania, rozkładającym się na potrzeby scenariusza charakterem.

ocenił(a) serial na 10
nillvo

Tak masz absolutną rację ;) Nic dodać nic ująć :D

ocenił(a) serial na 8
nillvo

Trafiłeś w sedno, ja do tego dodałbym jeszcze scenariusz pierwszych trzech sezonów.