PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180454
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Jackob i MiB

ocenił(a) serial na 10

Witam wszystkich ,wiecie co? Pomyślałem sobie ,że przecież po co Jackob siedział na tej wyspie ?=Zeby jej strzec przed MiB-em (odpowiecie)Ale załóżmy ,Jackob jeździ po świecie i nie wraca na wyspę ,nic złego się nie stanie gdyż MiB nie może go zabić ,bo nie może do niego się dostać(zasady mówią że nie może wyjść z wyspy) Więc Jackob uciekając z wyspy obronił by ją. Wszystko wygląda fajnie ,ale można przyjąć ,że Jackob chciał od początku nie tylko bronić wyspy ale zabić brata i dlatego nie uciekł z niej tylko pozostał by wyznaczać kandydatów.

Co o tym myślicie? Zapraszam do wypowiedzi na ten temat :)

Wydawało by się ,że Jackob jako dobry chce jedynie bronić świat przed złem ,a MiB zabić Jackoba. Jednak jak się okazuje Jackob nie jest wcale taki dobry a MiB nie jest taki zły-co bardzo mi się podoba :)
PS: Sorki jeżeli był już taki temat i przepraszam za MiB-a ,wiem że MiB to człowiek czyli brat Jackoba ,a MiB jako potwór to już nie MiB tylko Monster Black ale to tylko skrót ,Monster in Black ,też MiB :D

ocenił(a) serial na 10
Lock14

Osobiście uważam,że największym przegranym jest właśnie MiB,dlatego że on chciał tylko opuścić wyspę,a wydarzenia sprawiły,że został zabity przez Jackoba i uwolnione zło(czarny dym)przybrał postać MiB i jego wspomnienia,bo on tam trafił(do jaskini).Moje interpretowanie:)

ocenił(a) serial na 10
mandaryn111

dziękuję za odpowiedź :D