Jakie według was są 3 najlepsze seriale bo według mnie:
1.Prison Break (choć sie skączył)
2.Herosi
3.Dexter
1.Kompania Braci
2.Dexter
3.Przyjaciele
a Lost? dawniej był numerem 2 ale klimat gdzieś uszedł
pzdr
1. LOST
2. 4400
3. Herosi
Lost zawsze był, jest i będzie najlepszy. Wszystkie sezony są super,a 5-ty
był genialny!!!
Nie ma Boga prócz Lost a J.J Abrams jego prorokiem.
1. Lost - telewizyjne arcydzieło, wątpię by komukolwiek na przestrzeni kilkunastu lat udało się przebić Zagubionych. Jedynym serialem, któremu po części to się udało był 1 sezon "Prison Break", który niestety skończył jako żałosna parodia.
2. 24 - w moim rankingu jedyny obecnie godny konkurent Lost, aczkolwiek w Polsce z niewiadomych przyczyn niedoceniany)
3. Dexter - wiadomo. Perfekcyjny scenariusz, barwne postacie, zabójczy klimat.
4. Californication - genialna postać głównego bohatera i zabójcza dawka pieprznego, szowinistycznego humoru.
Z innych które oglądam i polecam to "Desperate Housewives" "Entourage" "How I met your mother" "True Blood"
1.LOST
2.Dexter
3.South Park
4.House
5.Heroes
6.Prison Break (który po pierwszym sezonie stał się pryszynem)
Moje ulubione seriale:
1. Lost - zdecydowanie najlepszy, a ponadto muszę podkreślić, iż podobały mi się wszystkie sezony (5-y także)... 10/10
2. Prison Break - świetny serial i także uważam, że wszystkie sezony były godne uwagi, bo każdy miał swoje mocne i słabe strony (według mnie najsłabszym sezonem był III)... 10/10
3. Herosi - również dość ciekawy, ale muszę przyznać, iż jest to JEDYNY serial, do którego przyczepiłem się w związku z przeciąganiem - pierwszy sezon niemal dorównywał w/w serialom, ale kolejne były już niestety gorsze, bo klimat zanikał, choć i tak nie jest tak źle... 9/10
Pozdrawiam;)
1 prison breake ( za 1 i i troche mnie za 2 sezon )
2 lost ogółem za całokształt
3 Świat według Kiepskich bo najlepszy polski serial komediowy
4 Przyjaciele
A więc według mnie:
1- LOST (za 1 ,2 i 5-ty sezon)
2- PRISON BREAK (za 1 i 2 sezon)
3- Dr. House
Lost of course
Dexter
i tu wiele wiele House,Plotkara,Trawka,True Blood,Lie to me,Mentalista
Ja może oryginalny nie jestem, ale te seriale są dla mnie naprawdę wyjątkowe.
1.LOST
2.Skazany na Smierc
3.HEROSI (obejrzałem na razie tylko 1 sezon, był bardzo fajny, więc z wyprzedzeniem stawiam ten serial na 3 miejscu, gdyż następne serię raczej mnie nie zawiodą aż tak, ale i nie wybiją tego serialu do 2 dwójki).
Tak w ogóle jestem niemal przekonany, że dla mnie nikt nigdy nie zrobi już takiego serialu jak LOST czy Skazany na Śmierć. Dla mnie są to absolutne arcydzieła, fabuła obu seriali powalająca, naprawdę nie wyobrażam sobie, żeby ktoś kiedyś zrobił lepsze seriale.
nie wiem co wy macie z tymi serialami, chyba jesteście za młodzi żeby wiedzieć co to porządny serial, w dzisiejszych serialach brak klimatu, każdy jest kiepski z innego powodu.
-lost-pierwszy sezon dało się oglądać w kolejnych scenarzyści pisząc treść odcinków, chyba po pijaku, mieli co raz to głupsze pomysły.
prison brake- niestety fabuła tego serialu z założenia jest bardzo kiepska, a do tego lekko głupawa, kolejne sezony gdzie uciekają i ich łapią na przemian potwierdziły jedynie maksymalną cienkość tegoż tworu.
Herosi- serial o super bohaterach (którzy niby są normalni)to kiepski i przereklamowany pomysł, nawet serial o supermanie był kiepski, tutaj mamy całe stado "supermanów" i nic z tego w sumie nie wynika.
można by tak pisać o każdy współczesnym serialu ale i tak moim zdaniem najlepsze seriale to:
1)Drużyna A
2)Kojak
3)McGyver
Zuy pan nie zamierzam Cię przekonywać do jakiegokolwiek serialu. Masz oczywiście swoje zdanie.
Moim skromnym zdaniem (mam 30-ci lat) tylko na uwagę zasługuje KOJAK (różne śledztwa, zagadki i pomysły w każdym odcinku).
Ponieważ Drużyna A była kręcona według "jednego" schematu. Zmieniali się tylko przeciwnicy ;-). A MacGywer też nie był żadnym fajerwerkiem scenarzystów. Jego pomysły czasami były absurdalne i wręcz śmieszne.
Oczywiście to nie zmienia faktu że oglądałem kiedyś te seriale i wtedy mi się podobały ;-)!! Teraz mamy erę "innych" seriali. A za kolejne 10 lat w modzie będzie jeszcze co innego ;-)
Pozdrawiam
Tylko typowy gbur może tak napisać - "jesteście za młodzi żeby wiedzieć co to porządny serial"... Co to miało niby znaczyć? Co to już tylko ludzie po 30 roku życia mogą wiedzieć jakie seriale są dobre a jakie nie? Zresztą nie rozśmieszaj mnie, ze McGyver jest lepszym serialem od LOST, Herosów czy PB... Owszem oglądałem ten serial tak jak i ty, ale ludzie kochani, że on niby jeden z najlepszych w historii kina? Wolne żarty, Drużyna A to samo, również ją kiedyś oglądałem, ale w tych "Twoich" serialach nie ma nic ambitnego, ze tak powiem, McGyver robił coś z niczego (czasami już było bardzo dużo rzeczy przesadzone w tym serialu i w dodatku zawsze główny bohater miał "coś" pod ręką), Drużyna A, to tylko głupi serial sensacyjny i nic poza tym, trochę dennej akcji i wszystko, zero wysiłku, niczego. Wiesz ile pracy kosztowało zrobienie i wymyślenia serialu LOST lub Herosi czy PB? W tych filmach ich najmocniejszą stroną jest fabuła i klimat, który trzyma do końca, zwłaszcza LOST to po prostu fenomen dla mnie kina naprawdę. Ale o LOST-ach napisze dużo więcej po obejrzeniu do końca 5 serii bo na razie jestem po 7 odcinkach 5 sezonu i powiem tylko tyle, że są niesamowite. Po drugie weź pod uwagę, że są to zupełnie inne gatunki seriali, dla mnie na przykład bez sensu jest porównywanie serialu komediowego typu "Świat według Bundych" czy "Przyjaciele" z serialem SF LOST i Herosi... Trochę rozsądku ludzie naprawdę. Weź też pod uwagę, że czasy się zmieniają, ale to nie znaczy, że nikt nie docenia tamtych "starych" seriali bo one też kiedyś były super, ale niestety o nich nie mogę powiedzieć, że są jak wino, czyli im starsze tym lepsze, ponieważ tak NIE JEST. Pozdrawiam
Adam jeśli jesteś dopiero po 7 odcinkach 5-tego sezonu to najlepsze przed Tobą ;-)!!! A finał pod tytułem "Incydent" według mnie REWELACJA !! Pozdrawiam
Trzymam za słowo, zostało mi jeszcze 10 odcinków + 1 odcinek specjalny, więc dzisiaj wieczorkiem obejrzę sobie 5 i jutro w niedzielny wieczór 6 odcinków i jakoś w nocy już napiszę obszerna wypowiedź o LOST według mnie, o całym serialu, o wszystkim co związane z LOST i o tym jak ja odebrałem ten serial, chętnych już teraz zapraszam do przeczytania :)
Nie ma sprawy ;-)!!! Możesz trzymać mnie za słowo. Jeśli podobały Ci się pierwsze odcinki to końcówka 5-tego sezonu również Ci się spodoba! To pewnik ;-) Pozdrawiam
Jak na razie nie było odcinka w LOST, żeby mi się nie podobał, więc na pewno wszystkie do końca również będą super! :) Ten serial jest NIESAMOWITY!
nie widzę ni grama klimatu w serialach typu "Pierśon brejk" czy "Herosi", Lost miało jakiś klimat na początku później pełne wypalenie, niczym Terminator 3, idealny przykład jak zabić dobry film/serial.
w starych serialach klimat nadawał lekki kicz połączony z ciekawym bohaterem, dziś do tego dochodzi sentyment i za żadne skarby nie mogą w moich oczach tych seriali dogonić współczesne, jak oglądam stare dobre seriale to mam świetną zabawę i czuję że "to jest to co tygrysy lubią najbardziej", nigdy nie podążam za modą i nigdy nie będę, to że takie seriale są modne nigdy nie spowoduję że zaczną mi się podobać, są i dobre współczesne seriale (House M.D, pierwsza seria Lost) ale nie oddają tego czego ja oczekuję od serialu czyli brak w nich porządnego kiczowatego klimatu. to moje zdanie jak komuś się podoba Lost niech sobie ogląda, ale moim zdaniem lepiej sobie obejrzeć: A Team(drużyna A), Kojaka, McGyvera, Knight Raidera (nieustraszony), Magnum P.I, Jake and the Fat Man (gliniarz i prokurator), Nash-a Bridgesa (Nasz Mostowy), Renegata, Strażnika teksasu (chociaż to jeden z najgłupszych seriali w historii jednak dzięki temu jest świetną komediom)
bo w dzisiejszych serialach jak we współczesnych odcinkach Bonda-brak klimatu mimo iż wszystko inne niby podobne.
PS: mowa o serialach więc może drużyna A nie jest najlepsza w historii kina ale w historii Telewizji już tak, ale to moje zdanie.
1.Świat Według Kiepskich
2.Zagubieni
3.Beverly Hills 90210
4.Dr.House
5.Skazany na Śmierć
1. LOST
2. TRUE BLOOD
3. HOUSE MD.
4. BUFFY THE VAMIRE SLAYER
5. ANGEL
6. PRISON BREAK
1 Prison Break i lost - już wątpię że jeszcze kiedyś powstaną takie seriale które je przebiją.
Biorąc pod uwagę sezony to najlepszy ze wszystkich był 1 sezon PB
ale za całokształt lepszy jest lost po poziom w kolejnych sezonach nie spada tak bardzo ja w PB (a nawet rośnie 5 był lepszy od 4 ) więc stawiam je na równo
Dziwie się, że tak wielu z Was uważa, że PB to jeden z najlepszych seriali jaki powstał, może i był ale tylko po 2 pierwszych sezonach dalej to już była parodia samego siebie, ja nie zamierzam udawac, że nie było 3 i 4 serii, ale ok jeśli Wam się to podobało.
1.MIASTECZKO TWIN PEAKS (NAJLEPSZY SERIAL WSZECHCZASÓW,WSPÓŁCZESNE TO TYLKO ECHO "TW")
2.ROBIN HOOD Z SHERWOOD (1984-1986)
3.SIEDEM ŻYCZEŃ
1. Lost : Zagubieni
2. Prison Break
3. Heroes
4. Dexter
5. Supernatural
6. Fringe : Na Granicy Światów
7. Roswell : W kręgu Tajemnic
8. Terminator : Kroniki Sary Connor
9. The Walking Dead
10. Tajemnice Smallville
1.Breaking Bad - absolutny geniusz, idealnie wymierzony co do liczby odcinków, genialny klimat i gra aktorska
2. Lost - serial również świetny i klimatyczny, genialne postacie Bena i Johna
3.Gra o tron - najlepszy serial w klimatach średniowiecza i fantasy
4. Walking dead - trochę przypomina lostów, bo też jest survivalem, lecz często pomijany niestety przez tematykę zombie
5.Dexter - ciekawy temat lecz z czasem autorzy za bardzo to zaczęli przeciągać i w siódmym sezonie absurd gonił absurd lecz mimo wszystko polecam
Polecam także House MD, Supernatural, Sopranos, Spartakus, Prison Break
Herosi - ten serial to mistrzostwo
Once upon a time - bardzo oryginalna fabuła, połączenie razem wszystkich bajkowych postaci i splecenie w jedną fabułę, do tego genialnie przedstawione ( z wyjątkiem braków technicznych, jak np grafika) ten serial jest genialny
Gra o tron - podoba mi się w jaki sposób pokazuje średniowiecze i jak łączy się to z fantastyką
Pamiętniki wampirów - dobry serial ale im dalej tym coraz gorzej... niestety
Lost zaczęłam dopiero oglądać, ale bardzo możliwe że znajdzie się u mnie w rankingu 3 najlepszych seriali niedługo ;)