PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180320
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Kapitalny serial !

ocenił(a) serial na 10

Dzisiaj dopiero zacząłem przygodę z Lostem, mimo że od dawna kumple mi proponowali pierwszy sezon w avikach. Nie wiem czemu ale seriale wolę oglądać na dużym ekranie i z lektorem :) Taki jakiś telewizyjny klimat jest wtedy. No i dzisiaj dzięki TVP1 obejrzałem dwa pierwsze odcinki. Jestem pod ogromnym wrażeniem, nie dziwię się że Lost otoczony jest takim uwielbieniem, że zdobył nagrody i ma tyle stron fanowskich w sieci. Coś jest w tym serialu co wciąga niczym bagno :) Bardzo mi się podobają postaci i miejsce akcji. Ładne są panie, ładna muzyka. No i klimat jest genialny. Aż mnie zżera ciekawość co będzie dalej, aż korci by poczytać opisy, spojlery etc. Mam kilka drobnych pytań do fanów:

-czy TVP1 puściła serial od początku, czy pierwszy odcinek to pilot czy pilot jest wcześniejszy ?
-dlaczego Jack budzi się w środku dżungli ?
-co to jest to coś co lata po lesie i zabiło pilota ?
-czy pierwszy sezon wyjaśnia wszystko i bohaterowie wracają szczęśliwie do domów ?

To tyle odemnie, serial strasznie mi się podoba i chyba sobie porzyczę pozostałe odcinki od kumpla bo nie idzie wytrzymać ciśnienia na kolejne epizody :) Pozdrawiam fanów, którzy już pewnie oglądają drugi sezon :)

ocenił(a) serial na 10
Lemansky

No już 6 odcinek 2 sezonu w środę będzie. Co do twoich pytań nie oglądałem dziś w TV ale z twojego opisu wynika że puścili od początku. Pilot serialu podzielony został na 2 odcinki, stąd pewnie dlatego puścili dziś 2. Jack nie budzi się tak znowu w środku dżungli - raptem pare metrów od plaży. Co lata po lesie to nawet w drugim sezonie do końca nie wiadomo a jeśli chodzi o powrót do domu to nie licz na to! Ponoć planują 6 sezonów ;)
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
klakson

Nie dobijaj mnie, ze az 6 sezonow bede czekal na odpowiedzi. Dla mnie moglby sie zakonczyc na drugim sezonie. Po co rozmywac taki swietny serial.

ocenił(a) serial na 10
Lemansky

Witaj, nowy LOSTomaniaku ;)

1. TVP puściła serial od samego początku. Pilot to własnie te dwa pierwsze odcinki. Na AXN leciały one jako jeden odcinek - i prawidłowo bo to jest cały pilot.

2. Dlaczego Jack budzi sie w środku dżungli? Cały czas trapi mnie to pytanie...

3. To COŚ to ważna część wyspy. Dowiesz się w swoim czasie :)

4. Nie! W USA leci już 2.sezon więc nie ma żadnego happy-endu pod koniec 1.sezonu! A co się wyjaśni to musisz sam się przekonac oglądając. Musisz się jednak przygotować na BARDZO dużo nowych pytań i zagwostek :)

Życzę wielu wrażeń z LOST!

ocenił(a) serial na 10
Andy_20

Własnie miałe zadać to pytanie czemu nikt nie oglądał tewgo na AXN ja myslałem że to jakiś gniot i sobie darowałem ale po dzisiejszym widze że to napprawde super serial i nie dziwie sie teraz dlaczego jest na 1 miejscu listy Torrenta już od jakiś 9 miesięcy :0
Szkoda że nie oglądałem go na AXN bo ta Kate to niezła sztuka no i więxniarka mam nadzieje że okaze sie jakąś zwyrodnialą morderczynią tylko nie mówicie co naprawde zrobiła bo mi zepsujecie oglądanie pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
Lemansky

Ja jakos wole na kompie ogladac. Lepiej sie oglada po angielsku z napisami, niz slucha drewnianego lektora :]
AD1 Tak, serial leci od poczatku.
AD2 Bo wyrzucilo go z samolotu po katastrofie?
AD3 Lepiej, zebys sam sie przekonal, chociaz tak naprawde to do tej pory nie jest wyjasnione.
AD4 Tez lepiej zebys sam sie przekonal.

Bron Boze zeby kogos korcilo jakies spoilery tu wstawiac :] Niech ludzie maja taka sama radoche z ogladania Losta jak my mielismy, kiedy robilismy to pierwszy raz.

brovar

A mnie wydaje się, że cała historia skończy się jak "Ubik", albo, że oni się wcale na tej wyspie nie rozbili. "They're noth the survivors they thought they were" jak mówił zwiastun drugiego sezonu.

Rychoslaw

Mysle ze to okreslenie ma raczej podkreslic ich kiepska sytuacje (tudziez planowane przez kogos rozbicie samolotu) - Cos na zasadzie - co z tego ze wygralem skoro i tak przeciwnik ma wszystkie profity ze zwyciestwem zwiazane a ja jestem goly i wesoly