PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180865
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Kilka pytań..

ocenił(a) serial na 10

Ile odcinków ma 1 seria?? Ile druga?? Czy planowana jest trzecia??
Nie chcę czytać całego forum na temat serialu, ponieważ dopiero obejrzałem pilot. Skąd tak ogromna popularność serialu w Polsce? Czy któraś stacja go wyświetla?
Ogromna prośba: nie piszcie w tym wątku, co będzie dalej, lub czegoś, czego nie chcę się dowiedzieć, jako widz z dorobkiem dwóch odcinków..
Dzięki
Pozdr

ocenił(a) serial na 10
Bobby_G

Wszystkie sezony mają po 24 odcinki. Według oficjalnych informacji trzeci sezon ma być ostatnim. (oby!)

Na przełomie 2005 i 2006 roku pierwszy sezon był wyświetlany na TVP1. Być może ludziska z tej stacji uraczą powtórką wszystkich pozostałych "niewiernych". =))) Obecnie drugi sezon jest wyświetlany na AXN i bodajże ABC (ale pewności co do niego nie mam, mogło mi się coś poplątać). Jesienią ma się rozpocząć na TVP1 emisja drugiego sezonu.

Serial zdobył popularność z bardzo prostego powodu: jest cholernie dobry! Wszechobecna tajemnica, nietypowe zjawiska/sytuacje, fantastyczna fabuła (sprawiająca, że często myślimy sobie: "O cholera! Ale to sobie wymyślili!"), fajniutkie postacie itd. itp. Oglądać jak najbardziej warto. A na pewno "warciej" niż proste telenowele.

Prącie bardzo. =)

ocenił(a) serial na 10
TroPtyN

Właśnie o to pytałem, nie wiedziałem, że serial był już w Polsce wyświetlany. To , że jest cholernie dobry, to jeszcze nie tłumaczy jego popularności. Przecież musi być jakoś promowany. TVP jest zapewne tym promującym zjawiskiem.
W tym momencie jestem już po pierwszych pięciu odcinkach i muszę przyznać rację - serial jest bardzo dobry. Szkoda tylko, że jeszcze tak wiele przede mną.:)

ocenił(a) serial na 10
Bobby_G

"To , że jest cholernie dobry, to jeszcze nie tłumaczy jego popularności." - tłumaczy, zapewniam cię. Owszem, promocja pomogła temu serialowi (bo trzeba przecież poinformować widzów o nowym produkcie), ale zbyt wiele osób nie dałoby się nabrać gdyby serial okazał się słaby.

"Szkoda tylko, że jeszcze tak wiele przede mną.:)" - założę się, że za parę odcinków powiesz do siebie mniej-więcej cos takiego: "Oby się zbyt szybko nie skończył! Chcę więcej!". Powiem szczerze, że było mi bardzo przykro po obejrzeniu ostatniego, powalającego moim zdaniem, odcinka. Chciało mi się trochę płakać, że to już koniec pierwszego sezonu. ;D

I uważaj: radzę nie czytać informacji o tym serialu w czasopismach i na stronach internetowych. Doświadczyłem tego, że po przeczytaniu, zdawałoby się, mało istotnego szczegółu, straciłem dużo przyjemności z wyjaśnienia jednego zdarzenia.

ocenił(a) serial na 10
TroPtyN

Obejrzałem już pierwsze 14 odcinków i faktycznie "Oby się zbyt szybko nie skończył! Chcę więcej!".

"Owszem, promocja pomogła temu serialowi (bo trzeba przecież poinformować widzów o nowym produkcie), ale zbyt wiele osób nie dałoby się nabrać gdyby serial okazał się słaby" - nie powiedziałem , że jest słaby. Pytałem po prostu, skąd tylu Polaków zakochało się w tym serialu. Nie miałem pojęcia, że TVP wyświetlała "Lost". To mi wszystko wyjaśnia, odpowiedź już znam.

"uważaj: radzę nie czytać informacji o tym serialu w czasopismach i na stronach internetowych" - Właśnie dlatego prosiłem o to , aby w tym wątku nie byly poruszane dalsze losy bohaterów i bardzo się cieszę, że moja prośba została spełniona. Zabrakło mi podczas oglądania jednego ze środkowych odcinków, który obejrzałem na końcu (kończąc 14 odc.) i doskonale zdaję sobie sprawę, że to już nie było to samo, zbyt wiele rzeczy było oczywistych.
Serial jest świetny.

ocenił(a) serial na 10
Bobby_G

"nie powiedziałem , że jest słaby." - spokojnie, napisałem to tylko w odniesieniu do ogółu widzów. :)