Nikt pewnie nie chce zdradzać szczegółów, ale... jak się kończy serial?
Kiedyś oglądałam "Lost" w TV, ale później jakoś przestałam. Teraz do niego wróciłam i jestem po obejrzeniu 1 sezonu. Wciągnął mnie i naprawdę jestem ciekawa, co będzie dalej.
Zdradzi mi ktoś coś? :) Naprawdę, zjada mnie ciekawość.
Kate będzie z Jack'iem czy Sawyer'em? Czy nie będzie z żadnym z nich? Ten bunkier, który znaleźli w 1 sezonie na pewno nawiązuje do ludzi, którzy też mieszkają na wyspie.... Wszyscy, ehm... poumierają? Wiele odcinków jeszcze przede mną, ale może ktoś zaspokoi moją ciekawość :) ?
Słuchaj ten wyżej pisze brednie.Ja natomiast nie zdradzę zakończenia bo bym ci zepsuł zabawę.Oglądaj lostów i nawet gdy jakiś sezon cię znechęci np;4 to oglądaj do końca bo warto.
Pozdrawiam
Cześć Lock. Oglądałam ostatnie dwa odcinki sezonu 6 bardzo nieuwważnie. Czy to jest tak, że .Jack ratuje wyspę i umiera koło psa, a Hugo zostaje na wyspie, gdyż zostaje obrońcą światła. Większości udaje się uciec z wyspy samolotem, a sceny z "przyszłości", to sceny z zaświatów? Z nieba? Dobrze zrozumiałam?
Masz całkowitą rację Każdy rozbitek kieyś umrze Jack pod koniec serialu, Charli w 3 sezonie ,a Sawyer długo po ucieczce z wyspy np.ze starości.Sceny które pokazują w tej rzeczywistości to taki jakby ,,czyściec"Każdy rozbitek się tam odnajduje i mogą wszyscy iść dalej czyli do ,,nieba".A np. Ben czy Daniele muszą znaleść swoją,,paczkę" by iść dalej.
Pozdrawiam i uważam że jednak dobrze i uważnie oglądałaś bo nie jeden się ,,zagubił "w ZAGUBIONYCH
A już myślałam, że coś źle zrozumiałam. Dzięki. Czyżby twój nick był hołdem dla Locka? Uważam, że to najlepsza postać z Lostów. Pozdrawiam.
Tak to jest w pewnym hołdem dla Locke'a ale nakisałem lock(bo to tak bardziej po polsku niż locke)
Bardzo lubię tą postać jest zajebista i bardzo mi jej szkoda.
A tak po za tym to w konflikcie MiB-a i Jackoba popieram MiB-a Jakoś bardziej go lubiałem.
Ps.A twój login to z serialu Dexter na pewno
A z twojej wypowiedzi w innym poście piszesz że sezon 4 i 5 to dno a poziom podnosi się w 6.Ja uważam trochę inaczej
Poziom w 4 części jest ,,średni" Ale piątka podnosi poziom i to sporo,niestety szóstka jest trochę słabsza(nie tak słaba jak 4 ale słabsza o d 5)
Pozdrawiam
Ja tak byłam zmęczona sezonem 4 i 5, że zaniechałam dalszego oglądania serialu. I dopiero po roku albo dwóch wróciłam do dalszego oglądania, czyli sezonu 6 i miło się zaskoczyłam, tak, że aż podwyższyłam ponownie ocenę z 6 na 10 :) Wiele seriali ma swoje wzloty i upadki, tak było z Dexterem i tak jest z Lostami, Co do Lostów, to większość odcinków mi się bardzo podobała, myślę, że sezon 1 jest najlepszym sezonem wszechczasów i dlatego nie wystawię niższej oceny za całokształt, gdyż więcej było dobrego niż złego i przy tym pozostanę.
Poza tym streszczenie finału nie jest takie proste i była by to dosyć długa lektura. Pomijając już to że ciężko by to było ogarnąć bez znajomości wcześniejszych sezonów.
Koniec serialu jest chyba naprawdę niezły, skoro nic nie chcecie mi zdradzić :) Mam nadzieję, że dam radę przetrwać przez tyle sezonów i zobaczę finał.
Trzymam kciuki i życzę miłego seansu.Wytrzymaj do końca i staraj się w miarę możliwości nie zaglądać na filmweb gdyż tu się roi od spojlerów.Jeżeli nie będziesz rozumieć jakiejś tajemnicy to brnij dalej gdyż większoć będzie prędzej czy później wyjaśniona.Gdy zajrzysz na filmweb w celu wyjaśnienia zagadki to zepsujesz sobie zabawę i natkniesz się na spojlery.Więc jeszcze raz życzę miłego seansu i wytrwaj do końca gdyż jesteś nielicznym widzem który dopiero ogląda LOSTów.
POZDRAWIAM:)
No tutaj zdania są podzielone, ale mimo wszystko i tak warto się przekonać samemu, no i dla reszty sezonów też warto.
Mnie nie trzeba dwa razy prosić ]:-[]
" ... jak się kończy serial? " - w sumie nijak, wszyscy poumierali lub poginęli, ale nie razem, potem się spotkali w "kościółku".
" Zdradzi mi ktoś coś? :) Naprawdę, zjada mnie ciekawość. " - wyspa była źródłem dobrej energii, ale też złej i ta druga chciała zawładnąć tą pierwszą. Na koniec się okazało, że ta zła wcale nie była taka zła, a ta z definicji dobra to była dopiero podła suka!
" Kate będzie z Jack'iem czy Sawyer'em? " - najpierw będzie z Sawyerem, potem z Jackiem, potem z żadnym z nich a potem już sama nie wie . . .
" Ten bunkier, który znaleźli w 1 sezonie na pewno nawiązuje do ludzi, którzy też mieszkają na wyspie.... " - projekt Dharma miał na celu badanie wyspy i sił elektromagnetycznych na niej panujących
" Wszyscy, ehm... poumierają? " - tak, wszystkich Dharmy zagazowano, potem był granat w stacji podwodnej, strzelanie w brzuch i wybuch ładunku nuklearnego (ten ostatni o dziwo więcej pomógł niż zaszkodził)
" Wiele odcinków jeszcze przede mną, ale może ktoś zaspokoi moją ciekawość :) ? " - mam nadzieję, że zaspokoiło, jak nie to pytać dalej i bardziej szczegółowo.
Twórcy zepsuli finał\cały serial, nie po wyjaśniali wszystkich wątków, a część wyjaśnionych jest po prostu żałosna i naciągania. Twórcy po reakcji widzów stwierdzili, ze to jest serial o ludziach, a nie o tajemniczej i wciągającej wyspie. Jednak fanatyków ie przekonasz takich jak aq32 to jest amelenium tego nie pomalujesz..
Tak, to jest coś co już kiedyś pisałem :
- tak im się wszystkim, znudził ten serial, że chcieli jak najszybciej i nie ważne jak go skończyć, nagrać ostatnie odcinki i mieć święty spokój, pójść na jakiś inny casting i być sobie gwiazdką w innym serialu.
Z perspektywy czasu wiemy, że to nie wypaliło i cała ekipa wyszła na idiotów, którymi byli jeszcze pod koniec kręcenia LOST, tylko my tego jeszcze żeśmy nie widzieli. Zresztą niektórzy nie widzą do dzisiaj!
Pierwsze sezony (mam na myśli 1 i 2) były naprawdę świetne. Wciągnęły mnie maksymalnie. Ale sezon 3, 4 a tym bardziej 5 to porażka. Tak jak piszecie - już im się po prostu nie chciało.
Właśnie zaczęłam oglądać 5 sezon. Końcówka 4 jest dla mnie jakąś magią.
Locke "poświęcił się" dla ludzi z wyspy, prawda? Zmarł. Więc jakim cudem jego ciało znalazło się nagle w Los Angeles? Jack włożył mu buty ojca, przeczytał od niego list i razem znów znaleźli się na wyspie. Może w dalszych odcinkach coś będzie na ten temat, ale sprawa Locke'a całkowicie mnie zaskoczyła.
Drugą sprawą jest Claire. Zniknęła nagle na wyspie. Przecież nie umarła, prawda? Scenarzyści naprawdę byli tak głupi, żeby po prostu... nagle zakończyć jej wątek?
Potem Aaron. Skoro wszyscy musieli z powrotem znaleźć się w samolocie, tak jak kiedyś, by znów być na wyspie, to nie powinno być z nimi właśnie Aarona? Kate, z tego co zrozumiałam, to ukryła i chyba gdzieś oddała chłopca, a potem wsiadła do samolotu. Ben chciał jej odebrać dziecko, ale... właściwie to nic z tego nie wyszło. Tylko ją nastraszył. On też powinien być w tym samolocie. Jak wszyscy to wszyscy, prawda?
Zobaczę, co będzie dalej. Ten serial ma tyle wątków, że czasami trudno się połapać!
I to dosyć szybko, bo to się jakoś w pierwszych paru odcinkach rozwiązuje.
P.S.
Torti zmieniasz twarze jak rękawiczki a raczej avatary jak fotki w ramce ;)
Ten jest zdecydowanie lepszy od poprzedniego, bardziej stanowczy i tajemniczy.
Bo ja niczym Kate. Nie mogę się zdecydować, którego pana wybrać :D
A ten na moim avatarze, to Rick z Walking Dead, mój nowy ulubieniec, a formalnie - http://www.filmweb.pl/person/Andrew+Lincoln-77728
OKM!
Jeśli to na poważnie, to masakra . . .
P.S.
Ten św. Rychu w środku - miazga :D
Oj, tam nie wiadomo :D
Myślałam że ze mną coś jest nie tak, ale widzę że z niektórymi jest jeszcze gorzej. Jeszcze mi daleko do tego żeby robić ołtarzyk Richardowi :D
Aż ciężko uwierzyć, że ktoś mógł to na serio zrobić a nie np. dla fotki i jaj w necie.
Ten konkretny przypadek pewnie dla jaj, ale nie zdziwiłabym się jeśli ktoś tam na serio skrywa taką "mroczną" tajemnice :>
No, takie psycholstwo...
Btw, Rychu ma już 45 lat ...Za niedługo stanę się Gerontofilką :D
Coś w tym jest, u mnie na odwrót, podobają mi się coraz młodsze :D (ale tylko do granicy legalności :( )
No nie no coś Ty! Żeby mnie śmiechem zabiły siksy jedne (napisałem - tylko podobają się).
Jasne . . .
Teraz nastolatki wyglądają inaczej, doroślej i tak np.
http://hhboard.ihiphop.com/showthread.php?t=320921
a na ile wygląda? 17?, 18?, 19? a może 20?
odpowiedź tutaj (matematyka - trzeba przeliczyć) :
http://sfcpg.com/aa/aa.html
No, teraz to 14 latki wyglądają jak 20 latki. Ubierają się jak dorosłe kobiety, malują się... ehh, szkoda gadać.
Tak to już jest, taki fenomen:
najpierw dziewczęta się postarzają by wyglądać jak kobiety,
a potem jako kobiety się za wszelką cenę odmładzają,
by wyglądać jak . . .
- dziewczyny!
Świat stoi na głowie!
Popłakałam się - http://25.media.tumblr.com/tumblr_m820jhUQHo1qe5jizo3_500.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m820jhUQHo1qe5jizo2_1280.jpg
Ależ niektórzy mają podłe i puste życie, że się zajmują cudzym!
( do tego stopnia
Nie wiadomo tylko czy chciałby być jego kumplem czy chłopakiem? :D